• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija gaida Velsas princi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.11.2001., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55363

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Mana vizīte simbolizē Lielbritānijas enerģisko atbalstu"

Vēl šajā numurā

07.11.2001., Nr. 160

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija gaida Velsas princi

Rīt mūsu valstī ierodas Apvienotās Karalistes troņmantnieks Velsas princis Čārlzs

Augstais viesis mūsu valstī uzturēsies divas dienas. Vizītes pirmajā dienā Velsas princim būs tikšanās ar Latvijas Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu. Pēc tam abas augstās personas noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa. Paredzēta arī pastaiga pa Rīgu un piedalīšanās Latvijas un Lielbritānijas diplomātisko attiecību atjaunošanas desmit gadu jubilejai veltītā ceremonijā Apvienotās Karalistes vēstniecībā. Velsas princis apmeklēs arī Latvijas okupācijas muzeju un Rīgas Pirmo Kristus luteriskās draudzes baznīcu, kur iepazīsies ar programmu “Alternatīva ieslodzījumam”. Lielbritānijas vēstniecība par godu Velsas princim rīkos pieņemšanu Latvijas Mākslas muzejā. Vizītes pirmo dienu noslēgs Latvijas Valsts prezidentes rīkotas vakariņas par godu Viņa karaliskajai augstībai Velsas princim.

Piektdien, vizītes otrajā dienā, Velsas princis Rīgā iepazīsies ar “Baltnet” projektu, bet pēc tam izbrauks uz Daugavpili. Ceļā uz Latvijas otru lielāko pilsētu viņš iegriezīsies Naujenes pagasta bērnunamā, kur aplūkos bērnu veidoto Latgales muzeju un noklausīsies nelielu bērnu koncertu. Daugavpilī augstais viesis apmeklēs Svēto Borisa un Gļeba pareizticīgo katedrāli, bet pēc tam iepazīsies ar Daugavpils centrālo tirgu. Velsas princis apmeklēs arī Daugavpils uzņēmējdarbības atbalsta centru un piedalīsies pilsētas Valodu centra atklāšanā. Daugavpils kultūras namā notiks pilsētas mēra rīkota pieņemšana par godu Viņa karaliskajai augstībai. Atceļā no Daugavpils Velsas princis ieradīsies Līksnes Svētās Sirds baznīcā, kur tiksies ar tēvu Aivaru un iepazīsies ar Lielbritānijas valdības atbalstīto lauku kopienu attīstības programmu.

Šī būs jau otrā Velsas prinča vizīte Latvijā. Pirmoreiz viņš mūsu valsti apmeklēja 1995. gada novembrī. Velsas prinča atkārtota ierašanās Latvijā, šoreiz visu trīs Baltijas valstu apmeklējuma reizē, neapšaubāmi apliecina Apvienotās Karalistes cieņu pret Latviju un Baltijas valstīm kopumā. Šis notikums noteikti kalpos arī Latvijas starptautiskās autoritātes nostiprināšanai, kas ir īpaši būtiska šobrīd, kad mūsu valsts aktīvi gatavojas iestāties Eiropas Savienībā un NATO.

 

Jānis Ūdris, “LV” ārpolitikas redaktors

Šodien, gatavojoties sagaidīt augsto viesi mūsu valstī, “Latvijas Vēstnesis” piedāvā savu lasītāju uzmanībai Viņa karaliskās augstības rakstu par Baltijas valstīm, kas 2001. gada 5. novembrī, Velsas prinča vizīšu priekšvakarā, publicēts laikrakstā “The Daily Telegraph”.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!