• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ārlietu ministra vizīti Armēnijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.11.2001., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55366

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Pasaules muitas organizācijas pateicību Latvijas muitai

Vēl šajā numurā

07.11.2001., Nr. 160

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ārlietu ministra vizīti Armēnijā

Vakar, 6.novembrī, ārlietu ministrs Indulis Bērziņš savas darba vizītes ietvaros Armēnijā tikās ar Armēnijas prezidentu Robertu Kočarjanu.

Tikšanās laikā apspriestas abu valstu divpusējo attiecību perspektīvas, kā arī aktuāli starptautiskie jautājumi. Runājot par divpusējām attiecībām, abas puses uzsvēra nepieciešamību turpināt attīstīt sadarbību, īpaši atzīmējot tādus virzienus kā ekonomika un kultūra. R. Kočarjans atzinīgi novērtēja Latvijas paveikto pēc neatkarības atgūšanas un pauda Armēnijas interesi pārņemt Latvijas uzkrāto pieredzi gan eirointegrācijas, gan ekonomisko reformu jautājumos.

Tikšanās gaitā pārrunāta arī reģionālās sadarbības veidošanās Baltijas jūras un Kaukāza reģionā. R. Kočarjans augstu novērtēja izveidojušos reģionālo sadarbību starp Baltijas valstīm un Ziemeļvalstīm, novērtējot to kā labu kooperācijas paraugu.

Sarunas laikā pārspriesta situācija pasaulē pēc 11. septembra terora aktiem ASV un tās ietekme gan uz Baltijas, gan Kaukāza reģionu. Abas puses atzinīgi novērtēja Krievijas iesaistīšanos starptautiskajā cīņā ar terorismu. Gan I. Bērziņš, gan R. Kočarjans atzīmēja, ka Krievijas un rietumvalstu sadarbības uzlabošanās veicina arī reģionālo stabilitāti kopumā.

R. Kočarjans interesējās par Latvijas armēņu diasporu, savukārt I. Bērziņš informēja Armēnijas prezidentu par sabiedrības integrāciju Latvijā.

Sarunas nobeigumā R. Kočarjans pateicās ministram par Latvijas izrādīto atbalstu Armēnijas uzņemšanai Eiropas Padomē un pauda gandarījumu par izveidojušos sadarbību starp abām valstīm starptautisko organizāciju ietvaros.

Vizītes noslēgumā ārlietu ministri parakstīja kopējo deklarāciju, kurā uzsvērta gatavība tālāk attīstīt politiskās un ekonomiskās attiecības, kā arī pausta Armēnijas interese iepazīties ar Latvijas pieredzi Eiropas integrācijas jautājumos. Deklarācijā atzīmēta abu pušu vēlme veicināt uzņēmēju tiešos kontaktus un uzlabot ekonomisko sadarbību kopumā, kā arī stiprināt sadarbību kultūrā. Deklarācijā ministri uzsvēruši faktu, ka Latvija un Armēnija pilnībā pievienojas starptautiskās koalīcijas pūlēm izskaust terorismu.

 

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!