• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 6.novembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.11.2001., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55368

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par precizētu valsts valodas zināšanu pārbaudi

Vēl šajā numurā

07.11.2001., Nr. 160

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 6.novembra sēdē

Akceptēti noteikumi “Bruņojuma kontroles padomes nolikums”. Bruņojuma kontroles padome ir koleģiāla konsultatīva institūcija, kuras uzdevums ir koordinēt Ārlietu ministrijas, Aizsardzības ministrijas, to pārraudzībā un pakļautībā esošo iestāžu un citu institūciju sadarbību bruņojuma kontroles politikas realizēšanā.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1999.gada 30.marta noteikumos Nr.126 “Kārtība, kādā gar autoceļiem izvietojami servisa objekti”. Noteikumu 2.punkts izteikts šādā redakcijā: “2. Lēmumu par servisa objektu izvietošanu gar pilsētu ielām un uzņēmumu un māju ceļiem savas kompetences ietvaros pieņem attiecīgo ielu un ceļu pārvaldītāji, satiksmes organizācijas un drošības prasības saskaņojot ar bezpeļņas organizāciju valsts akciju sabiedrību “Latvijas Autoceļu direkcija”.”

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 19.janvāra noteikumos Nr.15 “Ceļu satiksmes noteikumi”. Grozījumi nepieciešami, lai pilnībā saskaņotu Latvijā ceļu satiksmē pieļaujamos transportlīdzekļu gabarītu, faktiskās masas un ass slodzes rādītājus ar ES Padomes 1996.gada 25.jūlija Direktīvu 96/53/EC, kas nosaka noteiktu Kopienas transportlīdzekļu maksimāli pieļaujamos izmērus nacionālajā un starptautiskajā satiksmē un to maksimāli pieļaujamos svarus starptautiskajā satiksmē. Grozījumi paredz vecā parauga ceļa zīmju nomaiņas termiņu pārcelt no 2003.gada 1.janvāra uz 2006. gada 1.janvāri.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas Satversmes grozījumu apstiprināšanu”.

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1999.gada 29.jūnija noteikumos Nr.241 “Noteikumi par Aizsardzības ministrijas pakļautībā un pārziņā esošo institūciju karavīru un ierindas dienesta zemessargu atalgojuma sistēmu”. Grozījumi paredz atteikties no NAA kadetu atalgojuma noteikšanas vienotās karavīru atalgojuma sistēmas.

Ministru kabinets akceptēja “Noteikumus par Latvijas būvnormatīvu LBN 305-01 “Ģeodēziskie darbi būvniecībā””.

Akceptēts rīkojums “Par valsts kustamās mantas nodošanu Kultūras ministrijas valdījumā”. Tas paredz atļaut Kultūras ministrijai pārņemt bez atlīdzības Latvijas Bankas valdījumā esošo datortehniku un biroja tehniku 1944,76 latu vērtībā Latvijas Nacionālās bibliotēkas vajadzībām.

Akceptēts grozījumu projekts likumā “Par valsts uzņēmumu”. Grozījumi sakārtos likumdošanu, kas regulē uzņēmumu vadītāju atalgošanu un prēmēšanu.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Republikas valdības un Šveices Federālās Padomes konvencijas par nodokļu dubultās uzlikšanas novēršanu attiecībā uz ienākumu un kapitāla nodokļiem un tās Protokola projektu”.

Valdība akceptēja rīkojumu “Par nacionālā koordinatora norīkošanu Starpvalstu komitejā”. Tas paredz saskaņā ar jumta līgumu starpvalstu naftas un gāzes transporta sistēmu dibināšanas organizacionālajai struktūrai norīkot satiksmes ministru Anatoliju Gorbunovu par nacionālo koordinatoru Starpvalstu komitejā.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 24.oktobra rīkojumā Nr.515 “Par Sabiedrības integrācijas fonda padomi”. Turpmāk Valsts prezidentes padomnieka minoritāšu jautājumos Oļģerta Tipāna vietā padomē darbosies Valsts prezidentes ārštata konsultants Sols Bukingolts.

Pieņemti zināšanai priekšlikumi par valsts akciju sabiedrības “Latvijas gāze” akciju publiskā piedāvājuma īstenošanu. Nolemts akceptēt visu valstij piederošo akciju sabiedrības “Latvijas gāze”, izņemot akcijas, kas nodrošina akcionāru līguma nosacījumu izpildi, pārdošanu publiskajā piedāvājumā par privatizācijas sertifikātiem ar nosacījumu — vienam īpašniekam ne vairāk par 200 akcijām.

Pieņemta zināšanai informācija par valsts uzņēmumu datu aktualizācijas gaitu Uzņēmumu reģistrā.

Akceptēts grozījumu projekts likumā “Par sociālo palīdzību”. Grozījumu projekts paredz ģimenes valsts pabalsta sistēmas pilnveidošanu, piedāvājot trīs gadu laikā vienādot ģimenes valsts pabalsta apmēru par pirmajiem bērniem ģimenē, kā rezultātā vienādosies arī pabalstu apmēri par otrajiem, trešajiem, ceturtajiem un nākamajiem bērniem ģimenē neatkarīgi no viņu dzimšanas gada.

Akceptēti priekšlikumi valdības viedoklim par likumprojektu “Cilvēka genoma izpētes likums”.

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 2001.gada 11.septembra noteikumos Nr.398 “Meža atjaunošanas noteikumi”.

Pieņemta zināšanai informācija par bezpeļņas organizācijas valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Bibliotēku informācijas tīklu konsorcijs” darbību no 1997. līdz 2001.gadam.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai pārskatu par Centrālās dzīvojamo māju privatizācijas komisijas darbību un dzīvojamo māju privatizācijas procesa norisi 2001.gada III ceturksnī.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu Muitas likumā. Grozījumi paredz tiesības arī Valsts ieņēmumu dienesta pilnvarotām muitas iestādēm sniegt atzinumu par preces izcelsmi vai preces atbilstību Latvijas kombinētās nomenklatūras kodam, svītrot no likuma muitas režīmu “izvešana uz laiku”, jo Eiromuitas kodeksā tas nav atsevišķi izdalīts, precizēt muitas procedūras “tranzīts” piemērošanas kārtību, redakcionāli saskaņot muitas režīma “atteikšanās no precēm par labu valstij” nosaukumu, precizēt muitas režīma “atpakaļizvešana” piemērošanas kārtību, papildināt likumu ar aizliegumu ievest kontrafaktas un pirātiskas preces brīvajā zonā un brīvajā noliktavā, kā arī papildināt definīciju “kontrafakta prece”, ietverot tajā arī preces, ar kurām tiek pārkāptas patentu tiesības. Saskaņā ar Patentu tiesību likumā un Autortiesību likumā lietoto terminoloģiju tiesību īpašnieks ir pārdēvēts par tiesību subjektu; precizēt terminu “atzītais nosūtītājs” un “atzītais saņēmējs” definīcijas, papildināt likumu ar valūtas kursa pārrēķināšanas kārtību.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Republikas valdības un Armēnijas Republikas valdības nolīgumu par starptautiskajiem pārvadājumiem ar autotransportu”.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 22.augusta noteikumos Nr.296 “Noteikumi par profesionālo un amata pienākumu veikšanai nepieciešamo valsts valodas zināšanu apjomu un valodas prasmes pārbaudes kārtību”.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 2000.gada 22.augusta noteikumos Nr.293 “Valsts valodas centra nolikums”.

Akceptēts rīkojums “Par nacionālā plānojuma izpildes termiņiem”. Noteikti šādi termiņi: dokumentu “Valsts teritorijas attīstības perspektīva” — līdz 2002.gada 1.maijam; “Nacionālas nozīmes lauksaimniecības un mežsaimniecības teritorijas” sadaļu “Nacionālas nozīmes lauksaimniecības teritorijas” — līdz 2002.gada 1.februārim; “Nacionālas nozīmes paaugstināta riska teritorijas” — līdz 2002.gada 1.aprīlim; “Valsts teritorijas apdzīvojuma struktūra un tās attīstība” — līdz 2002.gada 1.jūlijam; “Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastes teritorija” — līdz 2002.gada 1.septembrim; “Nacionālas nozīmes lauksaimniecības un mežsaimniecības teritorijas” sadaļu “Nacionālas nozīmes mežsaimniecības teritorijas” — līdz 2004.gada 1.februārim; “Nacionālas nozīmes zemes dzīļu nogabalu, derīgo izrakteņu un atradņu teritorijas” — līdz 2004.gada 1.februārim; “Nacionālas nozīmes inženierinfrastruktūras un transporta teritorijas, objekti, tīkli un to attīstības virzieni” — līdz 2004.gada 1.februārim; “Nacionālās nozīmes rekreācijas, tūrisma, kultūras un sociālās infrastruktūras teritorijas un objekti, teritorijas ar kūrortsaimniecībai nepieciešamajiem resursiem” — līdz 2004.gada 1.februārim; “Īpaši aizsargājamās dabas teritorijas, īpaši vērtīgās ainaviskās teritorijas, ekoloģiskais tīkojums” — līdz 2004.gada 1.februārim; “Īpaši aizsargājamās kultūrvēsturiskās teritorijas” — līdz 2004.gada 1.februārim; “Valsts aizsardzības un civilās aizsardzības teritorijas un objekti” — līdz 2004.gada 1.februārim.

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā likumprojekts “Teritorijas plānošanas likums”. Teritorijas plānošanas likuma mērķis ir nodrošināt teritorijas plānošanas sistēmas izveidošanu, kas veicinātu ilgtspējīgu un līdzsvarotu attīstību valstī. Ņemot vērā valstī notiekošos procesus, teritorijas plānošanas sistēma ietver nacionālo, plānošanas reģionu, rajonu pašvaldību un vietējo pašvaldību līmeni. Likumprojekts paredz noteikt teritorijas plānošanas kārtību, publiskās pārvaldes institūciju kompetenci, šo procesu un dokumentu sabiedrisko apspriešanu un finansēšanu. Līdz ar šī likuma spēkā stāšanos tiks sakārtota teritorijas plānošanas sistēma, kas veicinās līdzsvarotu un ilgtspējīgu valsts attīstību un vienlaikus ar attīstības plānošanas pasākumiem pozitīvi ietekmēs situāciju Latvijas tautsaimniecībā, kā arī Latvijas pozīciju sarunās par iestāšanos Eiropas Savienībā. Valdība nolēma lūgt Saeimu izskatīt likumprojektu steidzamības kārtībā.

Ministru kabinets akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu “Reģionālās attīstības likums”. Reģionālās attīstības likuma mērķis būs veicināt un nodrošināt valsts līdzsvarotu un ilgtspējīgu attīstību, ievērojot visas valsts teritorijas un atsevišķu tās daļu īpatnības un attīstības iespējas, samazināt nelabvēlīgās atšķirības starp tām, kā arī saglabāt un attīstīt katras teritorijas dabai un kultūrvidei raksturīgās iezīmes un attīstības potenciālu. Īpašs uzsvars likumprojektā ir likts uz politikas plānošanas dokumentu sistēmas sakārtošanu un institucionālo ietvaru reģionālās attīstības jautājumu risināšanai nacionālajā un plānošanas reģionu līmenī. Bez tam likumprojekts definēs pamatnosacījumus reģionālās attīstības finansēšanai. Valdība nolēma lūgt Saeimu izskatīt likumprojektu steidzamības kārtībā.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 13.jūnija noteikumos Nr.194 “Finansu ministrijas nolikums”. Tie paredz iekļaut Finansu ministrijas struktūrā Īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām sekretariātu. Sakarā ar šo reorganizāciju akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 19.augusta noteikumos Nr.304 “Ekonomikas ministrijas nolikums”, grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 30.septembra noteikumos Nr.338 “Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas nolikums”, grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 12.jūnija noteikumos Nr.242 “Divpusējās ārvalstu finansu palīdzības projektu reģistrācijas kārtība”, grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 19.jūnija noteikumos Nr.265 “Kārtība, kādā pievienotās vērtības nodoklis un muitas maksājumi piemērojami dāvinājumiem — ārvalstu neatmaksājamās tehniskās palīdzības sūtījumiem, preču piegādēm un pakalpojumiem”, grozījums Ministru kabineta 2000.gada 4.aprīļa noteikumos Nr.134 “Nacionālā attīstības plāna vienības nolikums” un Grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 31.oktobra instrukcijā Nr.3 “Kārtība, kādā tiek sagatavoti pieteikumi un pieņemts lēmums par Latvijas piedalīšanos Eiropas Kopienas programmās”. Grozījumi stāsies spēkā 2002.gada 1.janvārī.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu “Par Īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām sekretariāta reorganizāciju un Reģionālās politikas un plānošanas pārvaldes izveidošanu”. Tas paredz reorganizēt īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām pakļautībā esošo iestādi — Īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām sekretariātu — un uz tā bāzes saskaņā ar Ministriju iekārtas likuma 15.pantu ar 2002.gada 1.janvāri izveidot valsts pārvaldes iestādi — Reģionālās politikas un plānošanas pārvaldi. Pārvalde būs Finansu ministrijas pakļautībā un ir Īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām sekretariāta tiesību, saistību un resursu pārņēmēja. Noteikts, ka Īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām sekretariāta tiesības, saistības un resursus ārvalstu finansu palīdzības līdzekļu koordinācijas un izmantošanas jomā pārņem Finansu ministrija.

Akceptēts rīkojums “Par bezpeļņas organizācijas valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Teritorijas attīstības plānošanas centrs” reorganizāciju”.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!