• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Čehijas parlamentāriešu vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.11.2001., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55373

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas ārlietu ministra vizīti Armēnijā

Vēl šajā numurā

07.11.2001., Nr. 160

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Čehijas parlamentāriešu vizīti

Vakar, 6.novembrī, Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti tikās ar Čehijas Republikas parlamenta Deputātu palātas Ekonomikas lietu komisijas delegāciju.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Kārlis Leiškalns izteica gandarījumu par iespēju tikties ar kolēģiem no Čehijas parlamenta un uzsvēra, ka Latvijai un Čehijai ir izveidojušās ļoti labas attiecības, tostarp atzinīgi vērtējama arī abu valstu parlamentu sadarbība.

K.Leiškalns iepazīstināja viesus ar komisijas pārstāvjiem un tās darbību valsts ekonomikas, lauksaimniecības un reģionālās politikas likumdošanā, kā arī sīkāk pastāstīja par likumdošanas aprites kārtību parlamentā. Tikšanās dalībnieki pārrunāja abu valstu parlamentu darbu, valsts budžeta veidošanas un pieņemšanas aspektus un nodokļu politiku. Sarunu gaitā apspriesti jautājumi, kas skar ekonomisko un sociālo jomu. K.Leiškalns uzsvēra ievērojamo disproporciju starp centru un reģioniem, ko atspoguļo arī bezdarba līmeņa rādītāji pilsētās un laukos.

Tikšanās laikā pārrunāta arī Latvijas virzība uz integrāciju NATO, kā arī ekonomiskās sadarbības padziļināšanas un investīciju piesaistes iespējas. Abas puses atzina, ka galvenais investīciju piesaistīšanas priekšnoteikums ir labvēlīgas un drošas uzņēmējdarbības vides radīšana.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!