• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Dānijas sadarbību autopārvadājumu jomā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.11.2001., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55374

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par telekomunikāciju sadaļu sarunās ar Eiropas Savienību

Vēl šajā numurā

07.11.2001., Nr. 160

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Dānijas sadarbību autopārvadājumu jomā

Šonedēļ Kopenhāgenā beigušās Latvijas un Dānijas kopējās starpvaldību komitejas sarunas par starptautiskiem kravu un pasažieru pārvadājumiem ar autotransportu. Latvijas delegāciju vadīja Satiksmes ministrijas Autosatiksmes departamenta ārējo sakaru nodaļas vadītājs Aivars Olants.

Pēc viedokļu apmaiņas abas delegācijas vienojās par autopārvadājumu atļauju kvotu 2002. gadam un sākotnējo kvotu 2003. gadam.

2002. gadam Latvijas pārvadātājiem tika piešķirtas 600 divpusējās transporta, tranzīta un transporta uz/no trešo valsti atļaujas; 300 divpusējās un tranzīta atļaujas; 200 divpusējās un tranzīta atļaujas Eiro2 standartiem atbilstošajām automašīnām (“zaļās un drošās”). Dānijas autopārvadātājiem piešķirts tāds pats atļauju skaits.

2003. gada sākotnējā kvota Latvijai un Dānijai noteikta vienāda – 600 divpusējās transporta, tranzīta un uz/no trešo valsti atļaujas; 500 divpusējās un tranzīta atļaujas Eiro2 standartiem atbilstošajām automašīnām. Abas delegācijas vienojās, ka gadījumā, ja noteiktais atļauju skaits gada laikā izrādīsies nepietiekams, abām pusēm varētu tikt piešķirtas papildu atļaujas.

Līdz šim nav bijuši regulāri pasažieru autobusu reisi starp Latviju un Dāniju. Tomēr abas delegācijas atzina, ka šāda pakalpojuma ieviešana būtu pozitīvi vērtējama. Šajā sakarā Dānijas delegācijas pārstāvji informēja, ka līgumu ar “Interbus” Eiropas Savienība parakstījusi jau 2001 gada jūnijā, taču tas nav apstiprināts ar Eiropas Padomes lēmumu. Līgums stāsies spēkā, kad visas četras līgumā saistītās puses to apstiprinās, līdz līguma spēkā stāšanās brīdim starptautiskie pasažieru pārvadājumi tiks veikti kārtībā, kas noteikta Latvijas un Dānijas 1991. gada līgumā par pasažieru un preču pārvadājumiem ar autotransportu.

Abas delegācijas vienojās par turpmākajām sarunām 2003. gadā.

 

Satiksmes ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!