• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas valsts Ventspils Augstskolas finansējumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.11.2001., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55523

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente:
- izsakot līdzjūtību ASV prezidentam

Vēl šajā numurā

13.11.2001., Nr. 163

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vēstule

Par Latvijas valsts Ventspils Augstskolas finansējumu

LR Ministru prezidentam A.Bērziņa kungam

LR izglītības un zinātnes ministram K.Greiškalna kungam

Latvijas Republikas valdība, 1997.gadā dibinot Ventspils Augstskolu (LR Ministru kabineta 23.07.1997. rīkojums Nr. 384) un tālāk slēdzot attiecīga rakstura līgumu ar Ventspils pilsētas domi (01.09.1997. līgums “Par Ventspils Augstskolas finansēšanu”), uzņēmās saistības no 1999.gada 1.septembra piešķirt Ventspils Augstskolas darbības nodrošināšanai valsts budžeta finansējumu. Šīs saistības līdz pat 2001.gada sākumam vispār netika pildītas, un arī 2001.gadā Ventspils Augstskolai piešķirtais valsts budžeta finansējums sastāda tikai pusi no tā, kas tai pienākas saskaņā ar LR Izglītības un zinātnes ministrijas noteiktajiem finansēšanas normatīviem uz vienu studējošo.

2001.gada 16.februārī, pirmsvēlēšanu laikā viesojoties Ventspilī un Ventspils Augstskolā, LR Ministru prezidents un savienības “Latvijas ceļš” priekšsēdētājs A.Bērziņa kungs solīja Ventspils vēlētājiem, Ventspils Augstskolas pasniedzējiem un studentiem, ka Latvijas valdība, pirmkārt, atdos parādu Ventspils pašvaldībai Ventspils Augstskolas darbības finansējuma sakarā un, otrkārt, 2002.gadā Ventspils Augstskola noteikti saņems likumā paredzēto finansējumu. Diemžēl 2002.gada valsts budžeta projektā nav iekļauts nekas no Ministru prezidenta solītā.

Lūdzu atkārtoti izskatīt jautājumu par parāda atdošanu Ventspils pašvaldībai Ls 473 304 apmērā, kas Ministru kabinetam laika posmā no 1999.gada 1.septembra līdz pašreizējam laika momentam ir uzkrājies, nepildot 1997.gada 1.septembrī ar Ventspils pilsētas domi noslēgto līgumu “Par Ventspils Augstskolas finansēšanu”, kā arī paredzēt LR 2002.gada budžetā pilnu finansējumu valsts Ventspils Augstskolai Ls 157 774 apmērā.

Ministru kabinetam ir jāpilda noslēgtie līgumi, Ministru prezidentam A.Bērziņam un ministram K.Greiškalnam jāpilda dotie solījumi. Ja Jūs to nedarāt, tad šāda darbība nav savienojama ar valsts amatpersonas statusu. Tad Jums, kungi, jāatkāpjas. Ceru, ka solījumu nepildīšana ir saistīta ar vienkāršu aizmāršību, nevis ar atriebšanos ventspilniekiem par to, ka savienība “Latvijas ceļš” vēlēšanās Ventspilī saņēma tikai 4,23 % balsu.

Cerībā uz Jūsu godaprātu, patiesi Jūsu, —

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs A.Lembergs

2001.gada 12.novembrī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!