• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Mērnieku biedrība. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.11.2001., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55537

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dzelzceļa tehniskās inspekcijas direktora rīkojums Nr.1-4/1/46

Norādījumi par dzelzceļa ritošā sastāva atbildīgo detaļu un mezglu galīgās pieņemšanas spiedzīmi

Vēl šajā numurā

13.11.2001., Nr. 163

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Mērnieku biedrība

 Izraksts no 2001.gada 31.augusta vienošanās protokola starp Valsts zemes dienestu un Latvijas Mērnieku biedrību

3. Svītrot Licencēšanas kārtības 3.punkta otro teikumu.

4. Izteikt Licencēšanas kārtības 17. “g” apakšpunktu šādā redakcijā:

g) kvīti par Ls 300 nomaksu uz LMB norēķinu kontā par juridiskās personas āra un kamerālo darbu tehnisko kontroli, lietas analīzi, lietas izskatīšanu, noformēšanu un administrēšanu, komisijas darba apmaksu un publikāciju laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

5. Izteikt licencēšanas kārtības 20.punkta otro teikumu šādā redakcijā:

Par dublikāta izsniegšanu pretendents ieskaita LMB norēķinu kontā Ls 10 un samaksā valsts nodevu Ls 3.

Valsts zemes dienesta ģenerāldirektors G.Grūbe

Latvijas Mērnieku biedrības prezidents J.Balodis

Izraksts pareizs: LMB izpilddirektors A.Cinis

Rīgā 15.10.2001.

Latvijas Mērnieku biedrība

Zvērinātu mērnieku profesionālās kvalifikācijas sertifikātu saņemšanas kārtība

Izdota saskaņā ar Augstākās padomes likuma “Par Valsts zemes dienestu” 2.panta 14.punktu un 7.pantu;
MK noteikumiem Nr. 356 “Par valsts pārvaldes kompetences deleģēšanu pilnvarotajām institūcijām”;
sabiedriskās organizācijas “Latvijas Mērnieku biedrība” statūtiem

1. Vispārīgie noteikumi

1.1. Noteikumos noteikta profesionālās darbības sertifikātu, turpmāk tekstā sertifikātu, izsniegšanas kārtība atsevišķās mērniecības nozarēs.

1.2. Nodrošina valsts un sabiedrības interešu aizsardzībai un uzņēmējdarbības attīstībai nepieciešamo augstas kvalitātes, juridiski un tehniski pareizu mērniecības, zemes ierīcības, ģeodēzisko, topogrāfiso un inženierģeodēzisko darbu izpildi, kā arī novērš neprofesionālu personu darbību.

1.3. Latvijas Mērnieku biedrība izsniedz saviem biedriem sertifikātus, piešķirot zvērināta mērnieka nosaukumu, šādās mērniecības nozarēs:

1.4. Mērniecībā:

1.4.1. zemes īpašumu robežu uzmērīšanā un robežplānu sastādīšanā;

1.4.2. zemes īpašumu sadalīšanā, robežu regulēšanā un citos zemes ierīcības projektos;

1.4.3. ģeodēzijā - sabiezinošā tīkla un uzmērīšanas pamattīkla veidošanā,

1.4.4. inženierģeodēzijā - saskaņā ar būvniecības noteikumiem:

1.4.5. būvniecības ģeodēzisko projektu izstrādei un nodrošinājumam,

1.4.6. komunikāciju uzmērīšanai,

1.4.7. inženierbūvju deformāciju novērtēšanai.

1.5. Sertifikāts ir kvalifikācijas dokuments, kas apliecina zvērināta mērnieka profesionālo sagatavotību attiecīgajā mērniecības nozarē, kā arī dod tiesības patstāvīgi nodarboties ar zvērināta mērnieka praksi.

1.6. Zvērināts mērnieks ir profesionāli kvalificēts speciālists, kura amata prasmi un veiktos darbus sertificētajā mērniecības nozarē uzskata par uzticamiem un tehniski pareiziem.

2. Sertifikātu izsniegšanas kārtība

2.1. Sertifikātu attiecīgajā mērniecības nozarē var iegūt personas, kurām ir augstākā izglītība, atbilstoša mērniecības darbu prakse, un kuras ir Latvijas Mērnieku biedrības biedri ar vismaz divu gadu stāžu, kā arī izturējušas profesionālās kvalifikācijas pārbaudi valsts valodā sertificējamā mērniecības nozarē, tajā skaitā:

2.1.1. ģeodēzijas un zemes ierīcības inženieri ar vismaz trīs gadu dokumentāri apliecinātu darba stāžu mērniecībā;

2.1.2. personas ar augstāko izglītību, ar vismaz piecu gadu dokumentāri apliecinātu darba stāžu mērniecībā.

2.2. Iesniedzot pieteikumu, jāpievieno:

2.2.1. augstskolas izglītības diploma kopija (uzrādot oriģinālu);

2.2.2. izraksts no dokumenta, piem., darba grāmatiņas, algas nodokļa grāmatiņas, kas apliecina profesionālo darba stāžu;

2.2.3. profesionālās darbības apraksts;

2.2.4. 2 fotogrāfijas (pases formāts 5x4);

2.2.5. pases kopija (uzrādot oriģinālu);

2.2.6. darbu paraugi, projekti u.c. materiāli, kurus pretendents uzskata par lietderīgiem sekmīgai profesionālai pārbaudei;

2.2.7. atsauksmes no diviem vai vairākiem Latvijas Mērnieku biedrības biedriem;

2.2.8. kvīts par sertificēšanas maksas veikšanu.

2.3. Sertificēšanas maksu Ls 100, pieprasot sertifikātu, un Ls 50, pārreģistrējot sertifikātu, pretendents iemaksā Latvijas Mērnieku biedrības kasē vai Latvijas Mērnieku biedrības norēķinu kontā.

2.4. Sertifikātu atsevišķai mērniecības nozarei izsniedz uz laiku līdz 5 (pieciem) gadiem, atkarībā no pretendenta profesionālās darbības.

2.5. Ja zvērināts mērnieks, pagarinot sertifikātu, ir izpildījis Noteikumos noteiktos pienākumus, sertifikātu pārreģistrē uz laiku ne ilgāku par 5 gadiem.

2.6. Sertifikāta pārreģistrācijai jāiesniedz šādi dokumenti:

2.6.1. rakstisks pieteikums;

2.6.2. izsniegtā sertifikāta oriģināls;

2.6.3. pārskats par paveiktajiem darbiem;

2.6.4. iepriekšējā perioda darbu pārbaudes akts;

2.6.5. kvīts par sertifikāta pārreģistrācijas maksas veikšanu.

2.7. Sertifikāta pārreģistrācijas maksu zvērināts mērnieks iemaksā Latvijas Mērnieku biedrības kasē vai Latvijas Mērnieku biedrības norēķinu kontā.

2.8. Sertifikāta pazaudēšanas gadījumā, ar sertificēšanas komisijas lēmumu, sertifikāta oriģinālu atzīst par spēkā neesošu. Sertifikāta dublikātu izsniedz pēc rakstiska pieteikuma, iemaksājot sertifikāta dublikāta maksu Ls 30 Latvijas Mērnieku biedrības kasē vai Latvijas Mērnieku biedrības norēķinu kontā.

2.9. Zvērinātu mērnieku sertificēšanas komisijas izsniegtā sertifikāta darbību var apturēt vai anulēt, ja konstatē ka zvērināts mērnieks:

2.9.1. nav ievērojis Latvijas Republikas likumdošanu un citus normatīvos dokumentus;

2.9.2. saņemot sertifikātu, sniedzis nepatiesas ziņas;

2.9.3. parkāpis profesionālās ētikas kodeksu;

2.9.4. gada laikā pēc sertifikāta saņemšanas nav uzsācis uzņēmējdarbību.

3. Sertifikācijas komisijas darba organizācija

3.1. Sertifikātu izsniegšanai Latvijas Mērnieku biedrības valde apstiprina komisiju 6 locekļu sastāvā uz laiku līdz diviem gadiem, bet Pilnsapulce ievēlē komisijas priekšsēdētāju uz diviem gadiem. Komisijā iekļaujami attiecīgo mērniecības nozaru pieredzējušākie speciālisti. Komisijas struktūru un vārdisko sastāvu apstiprina Latvijas Mērnieku biedrības prezidents.

3.2. Sertificēšanas komisijas darbu organizē un vada tās priekšsēdētājs, bet viņa prombūtnes laikā - priekšsēdētāja vietnieks.

3.3. Sertificēšanas komisija var izveidot ekspertu grupas ar padomdevēja tiesībām, kuru vadīšanu uzdod sertificēšanas komisijas locekļiem.

3.4. Ekspertu grupa pārbauda sertifikāta pieteicēja iesniegtos darbus, projektus u.c. materiālus un izvērtē to atbilstību profesionālās prakses prasībām. Ekspertu grupai ir tiesības uzaicināt pretendentus paskaidrojumu sniegšanai. Ekspertu grupas priekšlikums ir pamats sertificēšanas komisijas lēmuma pieņemšanai.

3.5. Lēmumu par tiesībām saņemt sertifikātu vai motivētu atteikumu komisija pieņem ar balsu vairākumu, ja tās sēdē piedalās vismaz 4 locekļi. Balsīm daloties, izšķiroša ir komisijas priekšsēdētāja balss.

3.6. Sertificēšanas komisija saņemtos pieteikumus izskata un pieņemtos lēmumus izsniedz ne vēlāk kā 30 dienu laikā pēc Noteikumos 2.2. punktā minēto dokumentu iesniegšanas un 2.3. punktā minētās sertificēšanas maksas samaksāšanas.

3.7. Ja iesniegtajos dokumentos norādītā informācija ir nepilnīga vai neprecīza, sertificēšanas komisija ir tiesīga pieprasīt papildinformāciju. Pieteikums tiek izskatīts pēc tam, kad saņemta vajadzīgā informācija vai dokumenti.

3.8. Sertifikātu paraksta Latvijas Mērnieku biedrības prezidents un sertificēšanas komisijas priekšsēdētājs.

3.9. Sertifikātā norādāma šāda informācija:

3.9.1. sertificēšanas institūcijas pilns nosaukums;

3.9.2. sertifikāta reģistrācijas numurs;

3.9.3. sertifikāta saņēmēja vārds, uzvārds un personas kods;

3.9.4. sertificēto darbību uzskaitījums;

3.9.5. sertifikāta piešķiršanas datums;

3.9.6. sertifikāta derīguma termiņš.

3.10. Informāciju par piešķirtajiem, anulētajiem, spēkā neesošajiem sertifikātiem un sertifikātu darbības apturēšanu Latvijas Mērnieku biedrība publicē laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

3.11. Sertificēšanas komisijas locekļi un ekspertu grupās pieaicinātie speciālisti saņem atalgojumu saskaņā ar Latvijas Mērnieku biedrības apstiprinātajiem “Noteikumiem par sertificēšanas komisijas locekļu darba apmaksas kārtību”.

4. Zvērināta mērnieka tiesības un pienākumi

4.1. Zvērināts mērnieks ir tiesīgs veikt mērniecības darbus Latvijas Republikā atbilstoši sertifikātā noteiktajām mērniecības nozarēm un sertifikāta derīguma termiņam.

4.2. Visus darbus zvērināts mērnieks veic saskaņā ar Latvijas Republikas likumiem un Ministru kabineta noteikumiem, kā arī ar mērniecības darbu tehniskajām instrukcijām un norādījumiem.

4.3. Zvērinātam mērniekam ir tiesības:

4.3.1. veikt uzņēmējdarbību sertificētajā mērniecības nozarē;

4.3.2. piedalīties valsts un pašvaldību institūciju sēdēs, sanāksmēs kā pieaicinātām personām vai kā ekspertiem, kurās izskata mērniecības nozares jautājumus;

4.3.3. iesniegt protestu institūcijām, kuras pārbaudījušas viņa darbu un ierosinājušas pretenzijas par veiktā darba kvalitāti, kā arī piedalīties valsts, pašvaldību sēdēs, kurās tiek izskatīti jautājumi, kas tieši skar viņa kā zvērināta mērnieka darbu;

4.3.4. iesniegt priekšlikumus par mērniecības darbu uzlabošanu sertificētā nozarē.

4.4. Zvērināti mērnieki veic savu darbu uzskaiti un katru gadu līdz 1.februārim iesniedz Latvijas Mērnieku biedrības sertificēšanas komisijai pārskatu par pabeigtajiem darbiem. Gada pārskata neiesniegšanas gadījumā sertificēšanas komisijai ir tiesības anulēt sertifikātu.

5. Zvērinātu mērnieku atbildība un darbu kontrole

5.1. Zvērināts mērnieks ir atbildīgs par darbības veikšanu atbilstoši sertifikātā norādītajiem darbību veidiem.

5.2. Par uzņēmējdarbības uzsākšanu bez sertifikāta vai par darbu turpināšanu pēc sertifikāta anulēšanas, kā arī pēc termiņa notecēšanas Latvijas Mērnieku biedrības sertificēšanas komisija ierosina Valsts ieņēmumu dienestam sodīt vainīgo personu.

5.3. Zvērināts mērnieks tehniski un juridiski atbild par paveiktajiem darbiem. Darbus, kuros pieļautas kļūdas vai arī nav ievēroti pastāvošo instrukciju noteikumi, sertificētā persona izlabo uz sava rēķina.

5.4. Zvērināto mērnieku darbību uzrauga un pārbauda sertificēšanas komisija un tās nozīmētie revidenti. Darba pārbaudē jāpiedalās zvērinātam mērniekam, kurš uzrāda darba rezultātus, lietotos ģeodēziskos instrumentus un to pārbaudes protokolus. Vajadzības gadījumā, sertificētā persona nodrošina revidenta darbību ar transportu, instrumentiem un darba telpām. Par darbu pārbaudi revidents sastāda aktu, kas ir pamatdokuments sertifikāta pārreģistrācijai vai arī tā anulēšanai.

5.5. VZD licencēšanas komisija regulāri, ne retāk kā 1 reizi pusgadā, organizē zvērinātu mērnieku darbu izlases pārbaudes.

6. Noslēguma noteikumi

6.1. Sertifikāta saņēmējs divu mēnešu laikā pēc sertifikāta saņemšanas apdrošina savu civiltiesisko atbildību par iespējamiem zaudējumiem, ko tas kā zvērināts mērnieks ar savu profesionālo darbību varētu nodarīt ieinteresētajām personām.

6.2. Sertifikācijas komisijas lēmumu par atteikumu piešķirt sertifikātu, sertifikāta anulēšanu, sertifikāta darbības apturēšanu vai atteikumu pagarināt sertifikāta derīguma termiņu var pārsūdzēt tiesā likumā noteiktajā kārtībā.

Izstrādāts:

Latvijas Mērnieku biedrībā

2000.gada 11.jūlijā

J.Balodis /prezidents/

Saskaņots;

Valsts zemes dienestā

2000.gada 12.jūlijā

G.Grūbe /ģenerāldirektors/

 

Sertificētu mērnieku saraksts

Pielikums LMB 16.10.2001. Licencēšanas komisijas protokolam Nr.11

Sertifi-kāts Nr.

Vārds

Uzvārds

Nr. 001

Jānis

Aveniņš

Nr. 003

Jānis

Pakalns

Nr. 004

Jānis

Balodis

Nr. 005

Andrejs

Igaunis

Nr. 006

Ints

Ābuls

Nr. 007

Auseklis

Bērziņš

Nr. 008

Visvaldis

Šnepsts

Nr. 009

Inita

Cinevica

Nr. 010

Alberts

Luke

Nr. 012

Antons

Gavars

Nr. 013

Māris

Kazaks

Nr. 014

Valdis

Atslēga

Nr. 015

Aleksandrs

Mitulis

Nr. 016

Aivars

Sniedze

Nr. 017

Gunta

Račko

Nr. 020

Gunārs

Silabriedis

Nr. 021

Aivars

Ābols

Nr. 022

Juris

Rubiķis

Nr. 025

Juris

Kazāks

Nr. 027

Solveiga

Kauliņa

Nr. 028

Gunārs

Pētersons

Nr. 030

Andris

Vilnis

Nr. 031

Tatjana

Usova

Nr. 032

Heinrihs

Konstantīns

Nr. 034

Miervaldis

Rancāns

Nr. 044

Zigurds

Zēns

Nr. 045

Andris

Teremko

Nr. 047

Jānis

Matulis

Nr. 048

Imants

Fiļipovs

Nr. 050

Ausma

Steberkle

Nr. 051

Jānis

Ozoliņš

Nr. 052

Ivars

Zenka

Nr. 053

Tālavs

Megnis

Nr. 055

Māra

Zariņa

Nr. 056

Ivars

Leingards

Nr. 059

Ēvalds

Ciematnieks

Nr. 060

Saiva

Krūklīte

Nr. 062

Jānis

Krūmiņš

Nr. 064

Agris

Teivens

Nr. 066

Juris

Bāze

Nr. 070

Kārlis

Dzenītis

Nr. 071

Modris

Vabulis

Nr. 072

Ilmārs

Kaulakans

Nr. 073

Aida

Indusa

Nr. 074

Austra

Apsīte

Nr. 076

Māris

Krieķis

Nr. 077

Irīna

Daņiļčenko

Nr. 078

Aija

Gransberga

Nr. 079

Alvis

Lapsa

Nr. 080

Valdis

Reinfelds

Nr. 081

Aigars

Ostrovskis

Nr. 082

Mārtiņš

Pošivs

Nr. 086

Gints

Bauers

Nr. 087

Māris

Zemītis

Nr. 088

Eduards

Grāvītis

Nr. 090

Tekla

Puķīte

Nr. 091

Jānis

Lecinskis

Nr. 092

Edmunds

Cinis

Nr. 093

Jūlija

Kļesoveca

Nr. 094

Andris

Pienkauss

Nr. 095

Vitālijs

Dūdelis

Nr. 096

Leontīns

Gavrilovs

Nr. 103

Inese

Ivanova

Nr. 105

Leons

Arnicāns

Nr. 107

Valdis

Volonts

Nr. 108

Tālis

Jēkabsons

Nr. 111

Ilze

Lūkina

Nr. 112

Antoņina

Maksima

Nr. 116

Edgars

Saulītis

Nr. 118

Egils

Kalniņš

Nr. 119

Vilis

Krievs

Nr. 120

Gaidis

Plukšis

Nr. 123

Jānis

Bērziņš

Nr. 125

Andrejs

Brants

Nr. 150

Edgars

Dreimanis

Nr. 152

Māris

Virkavs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!