• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas namā iesvētīta kristiešu kapela. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.11.2001., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55570

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 13. novembra sēdē

Vēl šajā numurā

14.11.2001., Nr. 164

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas namā iesvētīta kristiešu kapela

Svētdien tradicionālo konfesiju pārstāvji iesvētīja Saeimas kapelu

MACITAJI.JPG (25955 bytes)
Foto: Uldis Pāže — “Latvijas Vēstnesim”

Pagājušajā svētdienā, Lāčplēša dienā, Saeimas jaunās ēkas Torņa ielā 3/5 pirmajā stāvā tika atklāta un vienlaikus iesvētīta kapela ticīgajiem Saeimas deputātiem un darbiniekiem. Tās iesvētīšanā piedalījās visu četru Latvijas lielāko kristīgo konfesiju — luterāņu, katoļu, pareizticīgo un baptistu — bīskapi un pārstāvji, bet klāt bija arī Saeimas Prezidija locekļi, vairāki citi Saeimas deputāti, kā arī Saeimas Kancelejas vadība un tās darbinieki. Iesvētot jauno kapelu, Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags uzsvēra, ka šis ir neparasts un priecīgs notikums, jo šī svētvieta ir domāta valsts augstākajām amatpersonām.

Stāstot par kapelas izveidi, Saeimas Kancelejas direktora vietnieks Valdis Ziemelis “LV” pārstāvim atgādināja, ka jau iepriekšējās 6. Saeimas laikā 1996. gadā Saeimas galvenās ēkas Zaļajā zālē tika novietots krucifikss, ko tolaik uzdāvināja četras lielākās kristīgās konfesijas. Tagad tas atrodas tikko iesvētītajā kapelā. Zaļā zāle tomēr nav bijusi piemērota telpa Dieva uzrunāšanai, jo nereti tur notikušas arī dažādas tikšanās.

Tāpēc, kad sāka pārbūvēt Saeimas vajadzībām namu Torņa ielā 3/5, tūdaļ pat tika paredzēts iekārtot tajā īpašu telpu, ko pastāvīgi jebkurā diennakts laikā varētu izmantot dievticīgie Saeimas deputāti un darbinieki.

Kapelas interjers ir veidots pēc Latvijā dzīvojošā igauņu tautības arhitekta un vienlaikus mācītāja Martina Samma projekta. “Domāju, ka šī telpa mums ir ļoti

labi izdevusies, man pašam tā šķiet visādā ziņā simpātiska un garīgi iedvesmojoša,” atzina Valdis Ziemelis.

Mintauts Ducmanis, “LV” Saeimas lietu redaktors

MACITAJI2.JPG (24571 bytes)
Foto: Māris Kaprkalējs, “LV”

Svinīgajā brīdī: Saeimas Kancelejas direktora vietnieks parlamentārajos jautājumos Guntis Beņķis, Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume, Latvijas Evaņģēliski luteriskās Baznīcas Rīgas un Latvijas arhibīskaps Jānis Vanags, Romas katoļu Baznīcas kardināls, Rīgas arhibīskaps metropolīts Jānis Pujats, Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskaps Andrejs Šterns, Latvijas Pareizticīgo Baznīcas garīdznieks Aleksandrs Nagla (augšējā attēlā)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!