• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 13. novembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.11.2001., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55606

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente:
- par kontrabandas ierobežošanu

Vēl šajā numurā

15.11.2001., Nr. 165

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 13. novembra sēdē

Turpinājums. Informācijas sākums — “LV” Nr.164, 14.11. 2001.

Pieņemta zināšanai ekonomikas ministra Aigara Kalvīša sniegtā informācija. Akceptēts rīkojums “Par J.Nagli”, kas paredz saskaņā ar likuma “Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju” 9.pantu, kā arī ievērojot valsts pilnvarnieka — ministra, kurš pārrauga valsts īpašuma privatizāciju, — ieteikumu, 2001.gada 13.decembrī atbrīvot Jāni Nagli no bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības “Privatizācijas aģentūra” ģenerāldirektora un valdes priekšsēdētāja amata.  Ekonomikas ministram uzdots sagatavot un līdz 2001.gada 23.novembrim iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā tiesību akta projektu par bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības “Privatizācijas aģentūra” ģenerāldirektora un valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju. Ar 2001.gada 14.decembri atzīt par spēku zaudējušu Ministru kabineta 2000.gada 11.aprīļa rīkojumu Nr.176 “Par J.Nagli”. Pieņemts zināšanai, ka Ministru prezidentam Andrim Bērziņam, ārlietu ministram Indulim Bērziņam, satiksmes ministram Anatolijam Gorbunovam un kultūras ministrei Karinai Pētersonei ir atšķirīgs viedoklis izskatītajā jautājumā.

Ministru kabinets atbalstīja ārlietu ministra Induļa Bērziņa iesniegto priekšlikumu par humānās palīdzības sniegšanu Afganistānas civiliedzīvotājiem un bēgļiem. Ārlietu ministram I.Bērziņam uzdots: apzināt iespējamos palīdzības veidus, paredzēt palīdzības sniegšanā izmantot vietējā tirgus piedāvājumu, saskaņot to ar iesaistītajām ministrijām un iesniegt attiecīgus aprēķinus Finansu ministrijā; iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē informāciju par palīdzības sniegšanas organizēšanas rezultātiem.

Pieņemta zināšanai zemkopības ministra Ata Slaktera sniegtā informācija par grozījumiem Ministru kabineta 2001.gada 9.oktobra sēdes protokollēmumā “Par Lauksaimniecības ilgtermiņa investīciju kreditēšanas programmu”. Nolemts izdarīt Ministru kabineta 2001.gada 9.oktobra sēdes protokollēmumā “Par Lauksaimniecības ilgtermiņa investīciju kreditēšanas programmu” šādus grozījumus: izteikt protokollēmuma 1., 3. un 5.punktu šādā redakcijā: “1. Akceptēt Zemkopības ministrijas iesniegto Lauksaimniecības ilgtermiņa investīciju kreditēšanas programmu. Noteikt, ka Lauksaimniecības ilgtermiņa investīciju kreditēšanas programmas un Mājokļu attīstības kreditēšanas programmas finansēšanas nodrošināšanai 2002.gadā tiek kapitalizēts Pasaules bankas aizdevuma Lauksaimniecības attīstības projektam pamatsummas atlikums uz 2002.gada 1.martu, kas ir 15 652 378 ASV dolāri (ekvivalents — 10 017 521 lats) un 113 462 lati, attiecīgi palielinot valsts akciju sabiedrības “Latvijas Hipotēku un zemes banka” pamatkapitālu un valstij uzņemoties turpmāko aizdevuma atmaksu Pasaules bankai. 3. Finansu ministrijai iekļaut protokollēmuma 1.punktā kapitalizācijai paredzēto naudas līdzekļu apjomu likumprojektā “Par valsts budžetu 2002.gadam”, palielinot Finansu ministrijas budžeta izdevumus un samazinot plānotos “tīros aizdevumus” budžeta apakšprogrammā 05.04.00 “Valsts budžeta aizdevumi un to atmaksas” (paredzot aizdevuma atmaksu no Latvijas Hipotēku un zemes bankas līdzekļiem). 5. Finansu ministrijai pēc likuma “Par valsts budžetu 2002.gadam” izsludināšanas divu nedēļu laikā iesniegt Ministru kabinetā tiesību akta projektu par valsts akciju sabiedrības “Latvijas Hipotēku un zemes banka” pamatkapitāla palielināšanu.”; papildināt protokollēmumu ar 6. un 7.punktu šādā redakcijā: “6. Valsts akciju sabiedrībai “Latvijas Hipotēku un zemes banka” nodrošināt Lauksaimniecības ilgtermiņa investīciju kreditēšanas programmas un Mājokļu attīstības kreditēšanas programmas finansēšanu. 7. Valsts akciju sabiedrībai “Latvijas Hipotēku un zemes banka” veikt procentu maksājumus valsts pamatbudžetā 2002., 2003. un 2004.gadā atbilstoši Pasaules bankas aizdevuma Lauksaimniecības attīstības projektam atmaksas grafikam.”.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!