• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Republikas proklamēšanas dienai veltītiem pasākumiem ārvalstīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.11.2001., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55673

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Rīgas dalību Daugavas fondā

Vēl šajā numurā

16.11.2001., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas Republikas proklamēšanas dienai veltītiem pasākumiem ārvalstīs

Atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas dienu ārvalstīs, visās Latvijas pārstāvniecībās notiks šim svinīgajam pasākumam veltītas pieņemšanas, kā arī koncerti ar Latvijas mākslinieku piedalīšanos un citi pasākumi.

18. novembrī Zviedrijas latviešu organizācijas sadarbībā ar Latvijas vēstniecību rīkos valsts svētku svinīgo sarīkojumu, kurā uzrunu teiks Latvijas vēstnieks Zviedrijā Artis Bērtulis. Pēc tam koncertu sniegs Latvijas mākslinieces — Latvijas Nacionālās operas soliste Antra Bigača un pianiste Inna Davidova. 19. novembrī vēstniecība Stokholmas koncertnama Grīnevalda zālē rīkos oficiālo pieņemšanu un koncertu ārvalstu diplomātiem un sabiedriskajiem darbiniekiem.

Latvijas vēstniecība Kanādā organizē koncertu Kanādas Civilizācijas muzejā, kurā uzstāsies Latvijas Nacionālās operas soprāns Evita Zālīte un pianiste Ingrīda Daktere–Duhanovska. Pēc koncerta tiks rīkota pieņemšana.

Latvijas vēstniecībā Vašingtonā notiks pieņemšana un koncerts, ko sniegs Latvijas Nacionālās operas tenori Miervaldis Jencis, Nauris Puntulis un Guntars Ruņģis.

Svētku pasākumi notiks arī Strasbūrā, kur 19. novembrī Latvijas pārstāvniecība Eiropas Padomē rīkos koncertu un pieņemšanu Eiropas Padomē akreditēto dalībvalstu un novērotājvalstu diplomātiskajam korpusam, EP sekretariāta un Strasbūras pilsētas pārstāvjiem, kā arī vietējai latviešu sabiedrībai. Koncertā “ Mūzika ģimenē, ģimene mūzikā” piedalīsies Latvijas mūziķi — Ventis, Uldis, Mārtiņš un Emīls Zilberti.

Latvijas vēstniecībā Ukrainā 18.novembrī notiks pieņemšana un tiks atklāta latviešu mākslinieku gleznu izstāde no Valsts mākslas muzeja fondiem. 19. novembrī notiks “VEF Radiotehnika RRR” prezentācija firmas “Eldorado” salonveikalā, uz kuru aicināti Ukrainas Rūpniecības politikas ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Tirdzniecības un rūpniecības palātas, Rūpnieku un uzņēmēju savienības atbildīgās amatpersonas, lielāko tirdzniecības tīklu īpašnieki, masu mediju pārstāvji, Rumānijas, Moldovas un Ēģiptes komercatašeji. 20.novembrī “Prezident-Hotel Kijevskij” Eiropas zālē notiks pieņemšana Ukrainas politiskajai, biznesa un kultūras elitei, diplomātiskajam korpusam.

Latvijas vēstniecība Lielbritānijā sadarbībā ar Skotijas Mākslas komisiju 15. novembrī Edinburgā atklāj Latvijas arhitekta Eižena Laubes izstādi — “Eižens Laube. Nacionālais romantisms. 1901—1912”. Londonā 16. novembrī Latvijas vēstniecībā notiks pieņemšana, 17. novembrī svētku pasākumi notiks latviešu centrā “Straumēni”, bet 18. novembrī — svētku pasākums un koncerts notiks Londonas Gildholā. No 22. līdz 24. novembrim Glasgovā notiks uzveduma “Sarkanais un Melnais” pirmizrāde Apvienotajā Karalistē, kurā piedalīsies Latvijas Radio koris.

17. novembrī Latvijas vēstniecības Vācijā telpās notiks jau par tradīciju kļuvusī Vācijā studējošo latviešu studentu tikšanās, kurā piedalīsies arī rakstniece Gundega Repše. Tikšanās tēma “Par Latviju Eiropā — kas mūs atšķir un kas mūs vieno”. Vēstniecībā tiks atklāta mākslinieku Helēnas un Ivara Heinrihsonu, Lilijas Dineres un Solveigas Vasiļjevas gleznu izstāde, kas tapusi sadarbībā ar Ivonnas Veihertes galeriju, kā arī notiks pieņemšana Vācijas latviešu sabiedrībai un studentiem. 18.novembrī Berlīnes Domā notiks akadēmiskā kora „Latvija“ koncerts, kurā skanēs latviešu un vācu autoru darbi. 19.novembrī Latvijas vēstnieks Vācijā Andris Teikmanis rīkos svinīgu pieņemšanu diplomātiskajam korpusam.

16.novembrī Latvijas vēstniecībā Maskavā notiks pieņemšana, uz kuru uzaicināti Maskavā akreditēto diplomātisko pārstāvniecību vadītāji un diplomāti, Krievijas valsts institūciju — Prezidenta administrācijas, Valsts domes un Federācijas padomes, valdības aparāta un ministriju, Krievijas reģionu, tai skaitā Maskavas pilsētas administrācijas, pārstāvji. 17.novembrī vēstniecības telpās notiks svētku pasākums Maskavas latviešu bērnu svētdienas skolas audzēkņiem un Maskavas latviešu sabiedrībai. Pasākumus kuplinās Saldus pagasta “Druva” ansamblis “Labākie gadi” un vidējās paaudzes deju kolektīvs.

 

Lietuvā Latvijas neatkarības 83. gadadienai veltītā svinīgā pieņemšana šogad notiks 20. novembrī Lietuvas Lietišķās mākslas muzeja telpās Viļņā. Pieņemšanā nelielu koncertu sniegs Latvijas Nacionālās operas soliste Sonora Vaice. 17. novembrī Klaipēdas pašvaldības Etnokultūras centrā notiks Latvijas Neatkarības dienai veltīts baltu folkloras vakars, kurā uzstāsies Liepājas Pedagoģijas akadēmijas un Klaipēdas folkloras grupas. 18. novembrī Klaipēdas apriņķa latviešu biedrība “Atpūta” rīko Latvijas Republikas dibināšanas dienas svinības, kas notiks Klaipēdas Mūzikas centrā.

 

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!