• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par informatīvo kampaņu pilsonības jautājumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.11.2001., Nr. 167 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55727

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par izmaiņām sociālās palīdzības likumdošanā

Vēl šajā numurā

20.11.2001., Nr. 167

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par informatīvo kampaņu pilsonības jautājumos

Vakar, 19.novembrī, Naturalizācijas pārvalde sadarbībā ar EDSO misiju Latvijā, ANO Attīstības programmu Latvijā un Tieslietu ministrijas Sabiedrības integrācijas departamentu sāka plašu informatīvo projektu ”Sabiedrības informēšanas un izpratnes veicināšanas par pilsonības jautājumiem kampaņa”, kuras galvenie mērķi ir motivēt nepilsoņus izvēlēties Latvijas pilsonību un veicināt sabiedrības izpratni par pilsonības un naturalizācijas jautājumiem kopumā.

“Lai panāktu, ka arvien vairāk nepilsoņu kļūtu par Latvijas Republikas pilsoņiem, svarīgi ir motivēt nepilsoņus iegūt pilsonību, skaidrojot, kādas tiesības iegūst LR pilsoņi, kādi būs viņu jaunie pienākumi, kā arī parādīt, ka iegūt pilsonību nav pārlieku sarežģīti,” uzskata LR Naturalizācijas pārvaldes priekšniece Eiženija Aldermane.

Viens no kampaņas nozīmīgākajiem mērķiem ir veicināt, lai tie, kas vēl nav ieguvuši pilsonību vai tikko ir kļuvuši par pilsoņiem, pilnveidotu savas latviešu valodas zināšanas un aktīvi iesaistītos Latvijas sabiedriskajos procesos un kultūras dzīvē.

E. Aldermane uzsvēra, ka, neraugoties uz kultūru dažādību, kopīgiem spēkiem veidojot vienotu sabiedrību, sasniedzamāki kļūs tie mērķi, kuri sekmētu Latvijas valsts attīstību un labklājību. Tas ir svarīgi visiem Latvijas iedzīvotājiem, tādēļ informatīvās kampaņas uzdevums ir aicināt Latvijas pilsoņus būt atvērtiem un ieinteresēt tos par integrācijas procesu.

Sākot ar 19. novembri, radio un televīzija pārraidīs informatīvus reklāmas rullīšus, kuros nesen par Latvijas pilsoņiem kļuvušie cilvēki stāstīs par saviem pilsonības izvēles motīviem.

Pilsonības un naturalizācijas temats tiks aktualizēts arī dažādos Latvijas Televīzijas raidījumos. Pilsonības un naturalizācijas jautājumi tiks apskatīti gan informatīvu, gan diskusiju raidījumu formātā latviešu un krievu valodā.

Jau 22. novembrī šīs tēmas LTV 1 raidījumā “4. studija” pārrunās Naturalizācijas pārvaldes priekšniece Eiženija Aldermane un raidījuma vadītājs Andris Jakubāns.

No 26. novembra vienu mēnesi katru pirmdienu LTV 2 kanālā vakara ziņu raidījumā krievu valodā būs īpašs piecu minūšu sižets par pilsonības un naturalizācijas jautājumiem.

Kampaņu īsteno reklāmas un sabiedrisko attiecību aģentūru apvienība “Adell Saatchi&Saatchi un PBN” un “Concencus” sadarbībā ar Naturalizācijas pārvaldi un citām institūcijām.

Jolanta Vaļēviča, Naturalizācijas pārvaldes preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!