• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izmaiņām sociālās palīdzības likumdošanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.11.2001., Nr. 167 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55728

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts kases informācija

Par Latvijas valsts vērtspapīru izlaišanu

Vēl šajā numurā

20.11.2001., Nr. 167

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izmaiņām sociālās palīdzības likumdošanā

Piektdien, 16.novembrī, Invalīdu lietu nacionālās padomes (ILNP) sēdes dalībnieki uzklausīja informāciju par topošo likumprojektu “Par sociālajiem pakalpojumiem un sociālo palīdzību”.

Pašlaik Labklājības ministrijas speciālisti izstrādā divus jaunus likumprojektus — “Par sociālajiem pakalpojumiem un sociālo palīdzību” un “Par valsts sociālajiem pabalstiem”. Abu jauno likumprojektu pamatā ir šobrīd spēkā esošais likums “Par sociālo palīdzību”, bet, attīstoties sociālās palīdzības un sociālās apdrošināšanas likumdošanai, ir radusies objektīva nepieciešamība veikt šādas izmaiņas.

Jaunais likumprojekts “Par sociālajiem pakalpojumiem un sociālo palīdzību” daudz lielāku uzmanību nekā līdzšinējais likums “Par sociālo palīdzību” pievērš sociālajai aprūpei tieši klienta dzīvesvietā, kas vēl vairāk akcentē pašvaldību lomu sociālās palīdzības sniegšanā. Lai būtu iespējams sniegt iespējami kvalitatīvākus pakalpojumus, kā arī profesionāli izvērtēt klienta vajadzības, liela nozīme ir tieši sociālajiem darbiniekiem vai lielākajās pašvaldībās sociālajiem dienestiem. Tāpēc likumprojektā tam veltīta atsevišķa nodaļa. Sociālajiem darbiniekiem tiek izvirzīta arī prasība celt profesionālo kvalifikāciju, lai viņš spētu strādāt pēc visaugstākajiem standartiem.

Jau iepriekš par likumprojektu ir notikušas vairākas diskusijas ar dažādām invalīdu sabiedriskajām un nevalstiskajām organizācijām. ILNP dalībnieki pēc iepazīšanās ar uzlaboto likumprojekta variantu vienojušies, ka līdz decembra sākumam invalīdu organizāciju pārstāvji, ja to uzskatīs par nepieciešamu, iesniegs savus priekšlikumus.

ILNP dalībnieki arī uzklausīja informāciju par projekta “Stratēģija atbalstam personām ar īpašām vajadzībām” tapšanas gaitu, par to, kas ņemts vērā no iesniegtajiem priekšlikumiem, kā arī to, kas noraidīts un kāpēc. Informācija tika pieņemta zināšanai, jo dalībnieki vēl iepazīsies ar jauno papildināto projekta variantu.

ILNP dalībniekiem tika prezentēta arī informācija par bērnu invalīdu reģistru.

ILNP dalībnieki tika rosināti domāt un plānot pasākumus 2003.gadam, ko ES valstis gatavojas pasludināt par Invalīdu gadu. Par šādu ideju paziņots Briselē, kur notika ES valstu augsta līmeņa amatpersonu tikšanās un kā ES kandidātvalsts piedalījās arī Latvija.

Labklājības ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!