• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Vācijas kopēju iekšlietu rūpi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.11.2001., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55802

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uz sabiedrības nākotnes vienotu redzējumu

Vēl šajā numurā

22.11.2001., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Vācijas kopēju iekšlietu rūpi

Šodien, 22. novembrī, beidzas Vācijas Federatīvās Republikas Reinzemes–Pfalcas Iekšlietu un sporta ministrijas delegācijas triju dienu vizīte Latvijā.

Šī oficiālā apciemojuma laikā Vācijas pārstāvji Reinzemes–Pfalcas iekšlietu un sporta ministra Valtera Cūbera vadībā tikās ar vairākām augstām Latvijas amatpersonām. Vizītes pirmajā dienā, 20. novembrī, notika sarunas ar Latvijas Valsts policijas priekšnieku Juri Rekšņu, Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieku Valdi Pumpuru, Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieku Ivaru Stūraini, viesus pieņēma arī Drošības policijas pārstāvji — Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks un viņa vietnieki Didzis Šmitiņš un Guntis Rutkis. Savukārt trešdien, 21. novembrī, ar delegāciju tikās iekšlietu ministrs Mareks Segliņš.

Kā preses īssaietā pēc tikšanās atzina gan Valters Cūbers, gan Mareks Segliņš, Latvijas un Reinzemes–Pfalcas sadarbība ir svarīga abām pusēm, tā intensīvi ilgst jau trīs gadus, un, cerams, nākotnē līdz ar Latvijas iestāju Eiropas Savienībā kļūs vēl aktīvāka. Līdz šim svarīgākie sadarbības virzieni ir bijuši Vācijas puses atbalsts Latvijas iekšlietu sistēmas sakārtošanai, lai panāktu tās atbilstību ES prasībām. Īpašs akcents līdz šim likts uz policijas un katastrofu dienestu attīstību, notikuši amatpersonu un speciālistu pieredzes apmaiņas braucieni, kā arī Latvijas iekšlietu sistēmas jauno darbinieku mācības Reinzemē–Pfalcā. Pēdējā laikā īpaši aktualizējies drošības jautājums, tādēļ šīs tikšanās laikā amatpersonas apspriedušas arī iespējamo sadarbību terorisma ierobežošanā. Latvijas pārstāvji viesiem no Vācijas demonstrējuši arī topošās Latvijas iedzīvotāju pases.

Šodien, 22. novembrī, beidzot vizīti Latvijā, Reinzemes–Pfalcas Iekšlietu un sporta ministrijas pārstāvji tiksies ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieku Aivaru Straumi.

Paralēli sadarbībai ar Latvijas iekšlietu struktūrām Vācijas Federatīvās Republikas Reinzemes–Pfalcas pavalsts veido sakarus ar Latviju arī reģionālās plānošanas un pašvaldību jomā.

Dina Gailīte, “LV” nozares virsredaktore

VAC1.JPG (21006 bytes)

Preses konferencē (no kreisās): Vācijas vēstnieks Latvijā Ekarts Herolds, Latvijas iekšlietu ministrs Mareks Segliņš un VFR Reinzemes–Pfalcas iekšlietu un sporta ministrs Valters Cūbers

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!