• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 20. novembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.11.2001., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55803

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Molotova-Ribentropa pakts, un tā juridiskās sekas Baltijas valstīs

Vēl šajā numurā

22.11.2001., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 20. novembra sēdē

Turpinājums. Informācijas sākums — “LV” Nr.168, 21.11.2001.

Pieņemti zināšanai izteiktie viedokļi jautājumā par noteikumu projektu par Rīgas brīvostas robežu noteikšanu. Tieslietu ministrijai uzdots sagatavot, kā arī lūgt Ģenerālprokuratūru sagatavot un līdz 30.novembrim iesniegt Valsts kancelejā atzinumu par jautājuma juridiskajiem aspektiem. Jautājumu nolemts turpināt izskatīt Ministru kabineta 4.decembra sēdē.

Pieņemta zināšanai sniegtā informācija par noteikumu projektu par valsts pārvaldes iestāžu ierēdņu un darbinieku darba samaksu, kvalifikācijas pakāpēm un ierēdņu pabalstiem. Finansu ministrijai uzdots precizēt noteikumu projektu, ņemot vērā izteiktās piezīmes un priekšlikumus, to skaitā precizēt noteikumu projekta izdošanas atsauci, saskaņot noteikumu projekta 18.punkta redakciju ar Labklājības ministriju, projekta tekstā paredzēt, ka valsts pārvaldes iestādē nostrādātie gadi ir tikai viens no kvalifikācijas pakāpes piešķiršanas kritērijiem. Precizētais projekts līdz 30.novembrim jāiesniedz Valsts kancelejā. Nolemts noteikumu projektu turpināt izskatīt Ministru kabineta 4.decembra sēdē.

Pieņemt zināšanai ekonomikas ministra A.Kalvīša sniegto informāciju par nepieciešamajiem grozījumiem normatīvajos aktos saistībā ar likumprojektu “Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām” (akceptēts Ministru kabineta 2001.gada 11.septembra sēdē).

Ekonomikas ministram A.Kalvītim uzdots iesniegt attiecīgajā Saeimas komisijā priekšlikumu par nepieciešamo grozījumu likumprojekta “Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām” pārejas noteikumos. Ekonomikas ministrijai uzdots mēneša laikā sagatavot un iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā grozījumus normatīvajos aktos saistībā ar likumprojektu “Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām”.

Nolemts izdarīt Ministru kabineta 2001.gada 26.jūnija sēdes protokollēmumā “Par Stāmerienas pils ēkas Gulbenes rajona Stāmerienas pagastā nodošanu Stāmerienas pagasta pašvaldības īpašumā” šādus grozījumus: izteikt 1.punktu šādā redakcijā: “1. Jautājuma izskatīšanu atlikt līdz laikam, kad Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija būs noteikusi Stāmerienas muižas apbūves precīzas robežas.”; Papildināt 2.punktu aiz vārdiem “Lūgt Stāmerienas pagasta padomi” ar vārdiem “pēc izpētes pabeigšanas”.

Pieņemta zināšanai sniegtā informācija par priekšlikumiem likumprojektam “Grozījumi likumā “Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju””. Tieslietu ministrijai uzdots precizēt sagatavotos priekšlikumus, ņemot vērā izteiktās piezīmes. Tieslietu ministrei Ingrīdai Labuckai uzdots iesniegt precizētos priekšlikumus Saeimas atbildīgajā komisijā. Tieslietu ministrei I.Labuckai uzdots iesniegt likumprojektu izskatīšanai Ministru kabineta sēdē pirms tā izskatīšanas Saeimā trešajā lasījumā. Pieņemts zināšanai, ka finansu ministram Gundaram Bērziņam ir atšķirīgs viedoklis izskatītajā jautājumā.

Pieņemta zināšanai finansu ministra G.Bērziņa sniegtā informācija par “Grozījumu Ministru kabineta 2001. gada 9.oktobra sēdes protokollēmumā “Par Lauksaimniecības ilgtermiņa investīciju kreditēšanas programmu””. Nolemts izdarīt Ministru kabineta 2001.gada 9.oktobra sēdes protokollēmumā “Par Lauksaimniecības ilgtermiņa investīciju kreditēšanas programmu” grozījumu un izteikt 7.punktu šādā redakcijā: “7. Valsts akciju sabiedrībai “Latvijas Hipotēku un zemes banka” veikt procentu maksājumus valsts pamatbudžetā atbilstoši Pasaules bankas noteiktajām Lauksaimniecības attīstības projekta aizdevuma procentu likmēm: 7.1. maksājumu periodos, kas beidzas 2002.gada 1.septembrī un 2003.gada 1.martā — par aizdevuma pamatsummas daļu, kas ekvivalenta 6 000 000 latu; 7.2. maksājumu periodos, kas beidzas 2003.gada 1.septembrī un 2004.gada 1.martā — par aizdevuma pamatsummas daļu, kas ekvivalenta 3 000 000 latu.”

Pieņemta zināšanai labklājības ministra Andreja Požarnova sniegtā informācija par konceptuālo ziņojumu par zāļu iegādes kompensācijas sistēmai nepieciešamo finansējumu un tās attīstības perspektīvām. Labklājības ministrijai uzdots turpināt konceptuālā ziņojuma izstrādi (arī papildinot to ar informāciju par zāļu cenām, iespējamiem zāļu analogiem) un iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē.

Pieņemta zināšanai Labklājības ministrijas iesniegtā informācija par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par valsts pensijām”” izskatīšanas gaitu Saeimā. Nolemts neatbalstīt likumprojekta 15., 29. un 57.priekšlikumu, atbalstīt 38.priekšlikumu, pieņemt zināšanai, ka koalīcijas partneru izveidotā darba grupa ir vienojusies jautājumā par pakāpenisku pensijas izmaksu atjaunošanu pilnā apmērā strādājošiem pensionāriem un par priekšlaicīgās pensionēšanās iespēju pakāpenisku atcelšanu. Labklājības ministram A.Požarnovam uzdots informēt par valdības viedokli Saeimas Sociālo un darba lietu komisiju.

Pieņemta zināšanai iesniegtā informācija par palīdzības sniegšanu Afganistānas civiliedzīvotājiem un bēgļiem. Iekšlietu ministrijai uzdots: piešķirt no Iekšlietu ministrijas pārziņā esošā valsts uzņēmuma “Materiālās rezerves” valsts rezervēm 3000 segas, 300 spaiņus, 500 kg sveču 9109,20 latu vērtībā un attiecīgi samazināt par šo summu valsts rezervju apjomu; nodot minētās preces Satiksmes ministrijai. Ārlietu ministrijai uzdots risināt jautājumu par sūtījumu nogādāšanas veidu, kā arī koordinēt palīdzības sniegšanas organizēšanu. Finansu ministram G.Bērziņam uzdots no ministrijas līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu (līdz 3000 latu) Satiksmes ministrijai ar kravas nosūtīšanu saistīto izdevumu segšanai (kravas noformēšana, transportēšana, to personu izdevumu segšana, kuras pavada kravu). Satiksmes ministrijai uzdots pēc saskaņošanas ar Ārlietu ministriju nodrošināt kravas nogādi.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!