• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par videonovērošanas sistēmas darbību uz robežas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.11.2001., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55814

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc zvēresta valstij un tautai pie Mātes Latvijas

Vēl šajā numurā

22.11.2001., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par videonovērošanas sistēmas darbību uz robežas

Trešdien, 21.novembrī, notika speciālās starpministriju komisijas otrā sanāksme, lai gatavotu iesniegšanai Ministru prezidentam informāciju par izmeklēšanas gaitu un rezultātiem saistībā ar Terehovas robežkontroles punkta videonovērošanas sistēmas darbību un videoierakstu nodrošināšanu par robežu šķērsojošajām mašīnām.

Starpministriju komisija tika izveidota ar finansu ministra Gundara Bērziņa un iekšlietu ministra Mareka Segliņa pavēli 2001.gada 19.novembrī, un tai līdz 26.novembrim jāveic izmeklēšana par videonovērošanas sistēmu darbību un videoierakstiem. Komisijā ir pārstāvji no Finansu ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Valsts robežsardzes un Valsts ieņēmumu dienesta, un komisiju vada Zemkopības ministrijas Iekšējā audita departamenta direktors Pēteris Lībietis.

Komisijas sēdē tika uzklausītas Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora Andreja Sončika un Valsts robežsardzes priekšnieka Gunāra Dāboliņa atbildes uz komisijas dalībnieku jautājumiem. Komisija ir saņēmusi arī abu minēto amatpersonu priekšlikumus par situācijas tālāko attīstību un iespējām uzlabot videonovērošanas sistēmas darbības efektivitāti.

A.Sončiks un G.Dāboliņš atbildēja uz jautājumiem par videonovērošanas sistēmas mērķi, darbības pamatprincipiem un reglamentu; par atbildīgajām amatpersonām par videonovērošanas sistēmu, par šo amatpersonu darba pienākumiem un atbildību; par videonovērošanas sistēmas darbības uzraudzību un kontroli; par darbinieku mācībām; par kameru bojājumu gadījumiem; par veiktajām dienesta izmeklēšanām un to rezultātiem, kā arī priekšlikumiem situācijas uzlabošanai.

Nākamā komisijas sēde notiks ceturtdien, 22.novembrī, tajā ir paredzēts uzklausīt Terehovas robežkontroles punkta atbildīgās amatpersonas no muitas un robežsardzes, kā arī abu institūciju reģionālo iestāžu vadītājus. Līdz ar to būs savākta nepieciešamā informācija un komisija varēs uzrakstīt ziņojumu premjeram par Terehovas robežkontroles punkta videonovērošanas sistēmas darbību un videoierakstu nodrošināšanu.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!