• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par semināru par holokausta notikumu mācīšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.11.2001., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55817

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Un skanēt sāk Opernama jaunā atvase, kam augt līdz ar jauno gadsimtu

Vēl šajā numurā

22.11.2001., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par semināru par holokausta notikumu mācīšanu

Rīt, 23. novembrī, Jēkabpils izglītības pārvaldē paredzēts Latvijas Vēstures skolotāju asociācijas rīkotais divu dienu seminārs Latgales skolotājiem par holokausta mācīšanu vispārizglītojošo skolu vēstures stundās. Līdzīgs seminārs jūnijā jau notika Rīgā. Paralēli semināram piektdien Krustpils kultūras namā tiks atklāta izstāde par Annu Franku, kas tur būs apskatāma četras nedēļas.

Seminārā, kurā piedalīsies 40 skolotāju no dažādām Latgales pilsētām, skolotājus paredzēts iepazīstināt ar Paula Levina un Stefana Brukfelda grāmatu par holokaustu “Stāstiet par to saviem bērniem…” un tās izmantošanu skolās. Skolotājiem tiks prezentēts arī Ievas Gundares, Pītera Batenāla un Barija van Driela izstrādātais mācību palīgmateriāls par holokausta notikumu aplūkošanu vēstures stundās. Seminārā uzstāsies viens no grāmatas “Stāstiet par to saviem bērniem…” autoriem Stefans Brukfelds, vēstures skolotāji un eksperti no Zviedrijas, kā arī pārstāvji no Latvijas Vēsturnieku komisijas. Pasākums tiek finansēts no ASV vēstniecības Demokrātijas komisijas un Zviedrijas institūta līdzekļiem.

Semināra mērķis ir izglītot skolotājus un izraisīt viedokļu apmaiņu par holokausta notikumu mācīšanas jautājumiem. Semināra noslēgumā iecerēts jaunos mācību materiālus un stundu plānus nosūtīt 39 skolu valdēm, lai tie būtu pieejami visās Latvijas skolās.

Latvijas Vēstures skolotāju asociācijas informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!