• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 26. novembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.11.2001., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55948

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente:
- Aizsardzības ministrijas 10.gadskārtā

Vēl šajā numurā

27.11.2001., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 26. novembra sēdē

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta Komitejas 2001. gada 12.novembra sēdes protokollēmumā “Par instrukcijas projektu “Valsts aģentūru izveidošanas, reorganizācijas un likvidācijas kritēriji”” un grozījumu projekts Ministru kabineta Komitejas 2001.gada 12.novembra sēdes protokollēmumā “Par noteikumu projektu “Kārtība, kādā valsts (pašvaldību) uzņēmumi (uzņēmējsabiedrības) pārveidojami par valsts (pašvaldību) aģentūrām””, kas paredz minēto normatīvo aktu projektus nodot saskaņošanai ar Satiksmes ministriju.

Akceptēts noteikumu projekts “Grozījumi Ministru kabineta 1996. gada 7.maija noteikumos Nr.164 “Valsts akciju sabiedrības “Valsts nekustamā īpašuma aģentūra” statūti””, kas paredz palielināt pamatkapitālu no 12 000 000 latu uz 12 336 471 latu.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par zemesgabala pirkšanu Rīgā, Jūrmalas gatvē 94”, kas paredz atļaut Izglītības un zinātnes ministrijai pirkt zemesgabalu 3045m2 platībā Rīgas Amatniecības vidusskolas vajadzībām.

Akceptēts noteikumu projekts “Noteikumi par speciālo ekonomisko zonu un brīvostu uzņēmējsabiedrību pārskatu veidlapu paraugiem”, kas izstrādāts atbilstoši likuma “Par nodokļu piemērošanu brīvostās un speciālajās ekonomiskajās zonās” 12.panta ceturtajā daļā dotajam deleģējumam.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojekts “Alternatīvā dienesta likums”. Likumprojekta mērķis ir noteikt alternatīvā dienesta pildīšanas kārtību un garantēt cilvēka domu, apziņas un reliģiskās pārliecības brīvību, saistot to ar pilsoņa pienākumiem pret valsti. Alternatīvo dienestu pilda obligātajā aktīvajā militārajā dienestā iesaucamās personas, kurām Obligātā militārā dienesta likumā noteiktajā kārtībā obligātais aktīvais militārais dienests aizstāts ar alternatīvo dienestu. Akceptēti izskatīšanai Ministru kabinetā grozījumi likumprojektos: “Grozījumi Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksā”; “Grozījumi Latvijas darba likumu kodeksā”; “Grozījums Krimināllikumā”; “Grozījumi Obligātā militārā dienesta likumā”; “Grozījumi likumā “Par valsts sociālo apdrošināšanu””. Grozījumi likumprojektos nosaka: administratīvo atbildību par vairāku alternatīvā (darba) likumā ietverto normu pārkāpumiem un uzlikto pienākumu nepildīšanu; kriminālo atbildību par sabiedriski visbīstamāko pārkāpumu — izvairīšanos no ierašanās alternatīvā (darba) dienesta pildīšanas vietā, ja izvairīšanās ilgusi vairāk nekā 10 dienas; kārtību, kādā tiek pieņemts lēmums par obligātā aktīvā militārā dienesta aizstāšanu ar alternatīvo (darba) dienestu, kā arī šādas aizstāšanas sekas obligātā militārā dienesta kontekstā, kā arī izdarīti vairāki redakcionāli precizējumi, kas nepieciešami sakarā ar alternatīvā (darba) dienesta ieviešanu un alternatīvā (darba) dienesta likuma pieņemšanu. Grozījumi likumā “Par valsts sociālo apdrošināšanu” paredz paplašināt sociāli apdrošināmo personu loku, ietverot tajā arī alternatīvā (darba) dienesta veicējus, papildināt to personu sarakstu, kurām izdarāma pensiju apdrošināšana un apdrošināšana pret bezdarbu, ietverot tajā alternatīvā (darba) dienesta veicējus.

Akceptēts noteikumu projekts “Radioaktīvās vielas nesaturošu jonizējošā starojuma iekārtu likvidēšanas kārtība”, noteikumu projekts sagatavots saskaņā ar likuma “Par radiācijas drošību un kodoldrošību” 28.panta otro daļu, lai noteiktu kārtību, kādā tiek likvidētas radioaktīvās vielas nesaturošas jonizējošā starojuma iekārtas.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojekts “Grozījums likumā “Par pašvaldībām””. Grozījumi paredz, ka tiks juridiski nostiprināts Ministru kabineta noteikumu izdošanas tiesiskais pamats, tiks likvidēta pretruna starp tiesību aktiem, jo juridisku spēku zaudēs MK noteikumi Nr.460 “Kārtība, kādā Ministru kabinets saskaņo ar pašvaldībām jautājumus, kas skar pašvaldību intereses”, kuri šobrīd darbojas bez likumiska pamata.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojekts “Grozījums likumā “Par pašvaldību budžetiem””, ar kuru tiks noteikta atbildība konkrētai amatpersonai par pašvaldību budžeta izpildes procesa organizāciju un vadību.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Latvijas Policijas akadēmijas Satversmes apstiprināšanu”. Latvijas Policijas akadēmija ir autonoma valsts akadēmiskās un profesionālās augstākās izglītības un zinātnes iestāde ar pašpārvaldes tiesībām, kurā studijas notiek un zinātniskie pētījumi tiek veikti pamatā tiesību zinātnē un publicēti zinātniskajos žurnālos, akadēmijas “Rakstos”, monogrāfijās un cita veida izdevumos. Akadēmijai ir promocijas padome un darbojas doktorantūra juridiskās zinātnes nozarē. Latvijas Policijas akadēmiju reorganizē vai likvidē Ministru kabinets. Latvijas Policijas akadēmija atrodas Iekšlietu ministrijas pārziņā.

Akceptēts noteikumu projekts “Kārtība, kādā valsts finansē pamatizglītības, vidējās izglītības un augstākās izglītības programmas, kuras īsteno privātās izglītības iestādes”, kas nosaka kārtību, kādā valsts finansē pamatizglītības, vidējās izglītības un augstākās izglītības programmas, kuras īsteno privātās izglītības iestādes.

Akceptēts noteikumu projekts “Grozījumi Ministru kabineta 2000. gada 8.augusta noteikumos Nr.262 “Kārtība, kādā personas saņem tehniskos palīglīdzekļus””, kas harmonizē tehnisko palīglīdzekļu reģistrācijas un uzskaites kārtību ar 2001.gada 6.marta Ministru kabineta noteikumiem Nr.100 “Medicīnisko ierīču un medicīnisko preču reģistrācijas, realizācijas un izplatīšanas kārtība”. Noteikts, ka to tehnisko palīglīdzekļu, kas neatbilst medicīnisko ierīču un medicīnisko preču statusam, datu bāzi veido un atjauno Tehnisko palīglīdzekļu centrs.

Akceptēts noteikumu projekts “Medicīnisko ierīču un medicīnisko preču ekspluatācijas un tehniskās uzraudzības kārtība”, kurš nosaka medicīnisko ierīču un medicīnisko preču ekspluatācijas un tehniskās uzraudzības kārtību.

Akceptēts noteikumu projekts “Izmeklēšanas cietumu iekšējās kārtības noteikumi”, kuri nosaka izmeklēšanas cietumu iekšējo kārtību un apstākļus, kādos tiek turētas aizdomās turētās, apsūdzētās un tiesājamās personas, kurām piemērots Latvijas Kriminālprocesa kodeksā paredzētais drošības līdzeklis — apcietinājums, kā arī notiesātās personas, kuras sauktas pie kriminālatbildības par cita noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu un kurām noteikts drošības līdzeklis — apcietinājums.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Republikas valdības un Amerikas Savienoto Valstu valdības līgumu par sadarbību masu iznīcināšanas ieroču izplatīšanas novēršanas jomā”.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojekts “Fizisko personu īpašuma sākumdeklarēšanas likums”, kā arī likumprojekti: “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”; “Grozījumi likumā “Par Valsts ieņēmumu dienestu””; “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā”; “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”; “Grozījumi Krimināllikumā”. 2000. gada 8. augustā Ministru kabinetā tika akceptēta Korupcijas novēršanas koncepcija, kurā Ministru kabinets pieņēma lēmumu ieviest sākumdeklarēšanu. Pašreiz ir spēkā 1995.gada Korupcijas novēršanas likums, kas nosaka valsts amatpersonām pienākumu iesniegt valsts amatpersonu deklarācijas, kas pēc būtības ir sākumdeklarācijas tikai noteiktam personu lokam. Bez sākumdeklarācijas kā atskaites punkta nevar tikt adekvāti piemērota arī likumā “Par iedzīvotāju ienākumu nodokli” 22.pantā paredzētā papildu deklarācija. Šo deklarāciju var pieprasīt par trīs gadu periodu, bet, neesot atskaites punktam, vajadzīgā informācija bieži netiek saņemta. Līdz ar to nepieciešams jauns likums, kas noteiktu atskaites punktu personas īpašuma stāvokļa izmaiņām un tādējādi atvieglotu vairāku noziedzīgu nodarījumu, tai skaitā korupcijas gadījumu, atklāšanu un padarītu efektīvāku nodokļu iekasēšanu atbilstoši likuma “Par iedzīvotāju ienākumu nodokli” 22.pantā noteiktajam.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!