• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jaunām iespējām darba tirgū. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.11.2001., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55950

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finansu un kapitāla tirgus komisijas padomes lēmums Nr.19/8

Par "Juridisko izdevumu apdrošināšanas noteikumu" apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

27.11.2001., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jaunām iespējām darba tirgū

Nodarbinātības valsts dienests ir izsludinājis izsoli par jauna aktīvā nodarbinātības pasākuma “Sociālie uzņēmumi bezdarbnieku nodarbināšanai” īstenošanu pilotprojekta veidā.

Šāda izmēģinājumprojekta nepieciešamību pierāda fakts, ka darba tirgū maz ir pieprasītas sievietes vecumā no 50 gadiem un vīrieši vecumā no 55 gadiem līdz pensijas vecuma sasniegšanai un cilvēki, kas nav strādājuši ilgāk par gadu (ilgstošie bezdarbnieki).

Jaunā pasākuma mērķis ir ne mazāk kā 5 gadus nodarbināt (vienu bezdarbnieku nodarbinot ne ilgāk kā 10 mēnešus) profesionālo izglītību ieguvušos vai bezdarbnieku mācību kursus pabeigušos ilgstošos bezdarbniekus un pirmspensijas vecuma bezdarbniekus uzņēmumos speciāli šim mērķim izveidotās darba vietās. Strādājot uzņēmumos, bezdarbnieki apgūs darbam nepieciešamās iemaņas un tādā veidā paaugstinās konkurētspēju darba tirgū. Pilotprojektā paredzēts izveidot 50 darba vietas uzņēmumos.

Izsole tika izsludināta, lai izvēlētos kvalitatīvākos un ekonomiski izdevīgākos biznesa plānus. Pasākuma īstenošanā var iesaistīties Latvijas Republikas normatīvo aktu noteiktajā kārtībā reģistrētas juridiskās personas neatkarīgi no to uzņēmējdarbības formas un īpašuma veida.

Sociālā uzņēmuma atbalstīšanas priekšnoteikums ir juridiskas personas kvalitatīvi izstrādāts biznesa plāns uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) dibināšanai vai uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) pastāvīgas struktūrvienības, kas atbilst sociālā uzņēmuma mērķiem, izveidei.

Lorija Lietaviete, Nodarbinātības valsts dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!