• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Horvātijas politiskajām konsultācijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.11.2001., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55956

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par nodokļu administrēšanu Eiropā

Vēl šajā numurā

27.11.2001., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Horvātijas politiskajām konsultācijām

Pirmdien, 26. novembrī, Zagrebā notika Latvijas Republikas un Horvātijas Republikas politiskās konsultācijas, kuras no Latvijas puses vadīja Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš. Konsultāciju ietvaros M. Riekstiņš tikās ar Horvātijas ārlietu ministru Tonino Piculu, ārlietu ministra vietnieci Vesnu Cvetkoviču-Kurelecu, kā arī Eiropas integrācijas ministra vietnieci Mirjanu Mladineo.

Tikšanos laikā pārrunāta abu valstu divpusējā sadarbība, ES integrācijas un drošības politikas jautājumi, kā arī situācijas attīstība Dienvidaustrumeiropas reģionā.

Apspriežot divpusējās attiecības, abas puses pauda gandarījumu par izveidojušos labo sadarbību starp Latviju un Horvātiju, kā arī atzīmēja starpvalstu attiecību dinamismu. Horvātijas puse norādīja, ka no Baltijas valstīm tieši ar Latviju tai izveidojušās visintensīvākās attiecības. Abas puses bija vienisprātis, ka jāturpina līgumtiesiskās bāzes tālāka pilnveidošana, kas veicinātu aktīvāku ekonomisko sadarbību. Abas puses izteica gatavību izstrādāt investīciju aizsardzības līgumu, vienošanos par sadarbību tūrismā, kā arī sagatavot līgumu autopārvadājumu jomā.

Konsultāciju laikā apspriesti arī ES un NATO paplašināšanās jautājumi. Horvātija pateicās par atbalstu un palīdzību, ko Latvija sniegusi Horvātijai eirointegrācijas jautājumos. Latvijas puse pauda gatavību turpināt uzkrātās pieredzes nodošanu eirointegrācijas un valsts reformu jautājumos.

Pārrunājot NATO paplašināšanās jautājumus, Latvijas puse pauda gatavību dalīties pieredzē par Latvijas Rīcības plāna dalībai NATO īstenošanu. Abas valstis apstiprināja ieinteresētību turpināt sadarbību Viļņas desmitnieka ietvaros.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!