• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas pēcpusdienu Nīderlandē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.11.2001., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55957

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par kultūras centru Varšavā

Vēl šajā numurā

27.11.2001., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas pēcpusdienu Nīderlandē

Latvijas Republikas un Zviedrijas Karalistes vēstnieki Nīderlandes Karalistē Kārlis Eihenbaums un Bjorns Skala 25. novembrī Hāgā, senajā Karaliskajā pilī “Het Paleis”, Nīderlandē labi zināmo svētdienas labdarības koncertu “Voorhoutconcerten” ietvaros rīkoja “Baltijas pēcpusdienu”.

Pasākumā koncertēja jaunais nīderlandiešu klavierspēles talants Bass van Bommels, kas ir arī princeses Kristīnes konkursa laureāts un cita starpā spēlēja arī Baltijas jūras reģiona mūziku, viesi tika iepazīstināti ar Latviju un Zviedriju, šo valstu kultūras un vēsturiskajām bagātībām, tika izplatīti materiāli par Latviju un Zviedriju, kā arī bija iespēja izbaudīt “Rīgas šprotes”, “Rīgas melno balzamu”, zviedru gaļas “bumbiņas”, “Absolut” degvīnu un “Laimas” šokolādi.

Kā pasākuma goda viesi bija uzlūgti parlamenta, valdības, ministriju, armijas, vēstniecību, provinču, pašvaldību, kultūras iestāžu un uzņēmēju aprindu pārstāvji. Galvenā goda viešņa bija Nīderlandes Karalistes Ģenerālštatu pārstāvju palātas priekšsēdētāja Jeltje van Ņūvenhovena, kas pavisam nesen viesojās Latvijā un baudīja arī Latvijas Nacionālās operas mākslinieku vienreizējo sniegumu.

Pasākums sniedza iespēju iespējami vairāk nīderlandiešu iepazīstināt ar Baltijas reģionu — kopīgo un atšķirīgo —, jaunu Eiropu būvējot.

Latvijas vēstniecība Nīderlandē

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!