• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Bērnu fonda projektiem 2002. gadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.11.2001., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55961

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par "Latvijas pasta" dāvanu iedzīvotājiem Ziemassvētkos

Vēl šajā numurā

27.11.2001., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas Bērnu fonda projektiem 2002. gadā

Jau sesto gadu, tuvojoties Ziemassvētkiem, Latvijas Bērnu fonds (LBF) rīko labdarības akciju “Nepaej garām!”. Akcijas mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību un sniegt praktisku palīdzību smagi slimiem un krīzes situācijās nonākušiem bērniem, kuriem trūkst vecāku un dzīvesvietas, kā arī palīdzēt bāreņiem un nenodrošinātiem bērniem izkopt talantus.

Nākamajā gadā Latvijas Bērnu fonda apjomīgākais projekts būs slēgta tipa rehabilitācijas centrs bērniem narkomāniem. Lai gan vēl nav zināma topošā centra precīza atrašanās vieta, tomēr ir skaidrs, ka tas taps Rīgā vai tās tuvumā. Fonda prezidents Andris Bērziņš uzsver, ka šāds centrs ir tikpat nepieciešams kā šajā gadā tapušais Vardarbībā cietušo bērnu rehabilitācijas centrs. Latvijā vēl nav neviena rehabilitācijas centra mazgadīgiem narkomāniem, bet narkomānijas problēma ir viena no mūsdienu sabiedrības sāpīgākajām realitātēm. Tā kā centra būvēšanai nepieciešams savākt 93 000 latu, Bērnu fonda darbinieki cer uz sabiedrības atsaucību un akcijas “Nepaej garām!” ietvaros šā centra būvei pievērsīs īpašu uzmanību.

Akcijas laikā turpināsies līdzekļu piesaistīšana arī bāreņu aprūpes centra “Teika” īpaši smagi slimu bērnu dzīvojamo telpu remontam. Tam nepieciešami 12 389 lati.

Nākamajā gadā paredzēts turpināt Daugavpils bērnu sociālās rehabilitācijas centra “Priedīte” iekārtošanu. Tajā dzīvo 95 bērni bez vecāku aprūpes, kuriem dzīve rehabilitācijas centrā ir iespēja izvairīties no klaiņošanas, ubagošanas un zagšanas. Lai bērnu ikdienu darītu iespējami pilnvērtīgāku, centrā paredzēts iekārtot kokapstrādes darbnīcu, kam nepieciešami 2212 lati, un šūšanas darbnīcu, kam nepieciešami 1870 lati. Savukārt 1843 lati nepieciešami sporta zāles inventāra iegādei un 3115 lati, lai iekārotu vecāku īslaicīgas uzturēšanās istabu.

Celtniecību turpināt plānots arī Rudzātu speciālās internātskolas ciematā bērniem ar garīgās attīstības traucējumiem. Skolā mācās 90 bērnu, no kuriem gandrīz puse ir bāreņi un vairums — nelabvēlīgu ģimeņu atvases. Ekspluatācijā ir nodota pirmā dzīvojamā māja, bet nākamgad jāuzceļ vēl viena, kur mūsdienu prasībām atbilstošs dzīves līmenis būtu vēl 35 bērniem. Šim projektam vajadzīgs 84 200 latu.

Akcijas ietvaros turpināsies ziedojumu vākšana vardarbībā cietušo bērnu rehabilitācijas centram “Dardedze”, kur nākamajā gadā iecerēts uzbūvēt rotaļu laukumu. Šim projektam nepieciešams 6500 latu.

Tikpat nozīmīga ir līdzekļu piesaistīšana bērnu talantu izkopšanai un vasaras nometņu rīkošanai bērniem invalīdiem, par ko LBF rūpējas jau 11 gadus. Nākamajā gadā plānots sarīkot 15 nometnes, kurās varētu atpūsties aptuveni 500 bērnu. Nometņu rīkošanai nepieciešami Ls 26 250, savukārt jauno mūzikas talantu konkursa sarīkošanai — Ls 3750.

Pateicoties pagājušā gada akcijā “Nepaej garām!” saziedotajiem līdzekļiem, Latvijas Bērnu fonds ir īstenojis vairākus nozīmīgus projektus: uzcelts un iekārtots vardarbībā cietušo bērnu rehabilitācijas centrs “Dardedze”, izveidota Rudzātu speciālās internātskolas dzīvojamā ciematiņa pirmā māja bērniem ar garīgu atpalicību; iekārtota Daugavpils sociālās rehabilitācijas centra “Priedīte” darbnīca un sporta telpas, kā arī organizēta nometne bērniem invalīdiem un piešķirtas stipendijas talantīgiem bērniem bāreņiem un daudzbērnu ģimeņu atvasēm, kas nolēmušas turpināt izglītošanos augstākajās mācību iestādēs. Savukārt Māras Zālītes un Jāņa Lūsēna “Putnu operu” bez maksas noskatījušies vairāk nekā 7000 bērnu invalīdu, bāreņu un bērnu no trūcīgām ģimenēm.

Latvijas Bērnu fonds darbojas kopš 1988. gada. Tā darbības mērķis ir bērnu tiesību aizsardzība, bērnu attīstības un izglītošanas veicināšana, veselības nostiprināšana, ģimeniskā audzināšana un talantīgu bērnu atbalstīšana. Lai īstenotu šos mērķus, izstrādātas četras pamatprogrammas: “Veselība”, “Bāreņi”, “Attīstība, kultūra, talants” un “Ģimene”.

Labdarības akcijā “Nepaej garām!” ir iespēja piedalīties gan uzņēmumiem, gan individuālajiem ziedotājiem. Ziedojumu stendi ir izvietoti veikalos “Drogas”, “Rimi”, kā arī citu tirdzniecības tīklu veikalos visā Latvijā. Ziedojumiem atvērts arī konts bankā.

Latvijas Bērnu fonds

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!