• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par NATO Aizsardzības koledžas pārstāvju vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.11.2001., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/56020

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 29. novembra sēdē

Vēl šajā numurā

29.11.2001., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par NATO Aizsardzības koledžas pārstāvju vizīti

Vakar, 28.novembrī, Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas pārstāvji tikās ar NATO Aizsardzības koledžas vecāko virsnieku kursa pārstāvju grupu.

Tikšanās laikā galvenā uzmanība veltīta jautājumiem, kas skar Latvijas integrāciju NATO.

Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs Dzintars Kudums pastāstīja viesiem, ka piecas no sešām parlamentā pārstāvētajām partijām atbalsta Latvijas virzību uz NATO, kā arī informēja par pieņemto Valsts aizsardzības finansēšanas likumu, kas paredz aizsardzības nolūkiem paredzēto finansējumu 2003.gadā palielināt līdz 2% no iekšzemes kopprodukta. Dz.Kudums arī uzsvēra, ka NATO dalībvalstīs paredzēto aizsardzības budžetu kontekstā šāds finansējums nav liels, bet Latvijas iespējām un veicamajiem uzdevumiem pietiekami sabalansēts un pamatots.

Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs arī informēja par Baltijas valstu sadarbības projektiem, kā arī uzsvēra visu trīs Baltijas valstu vienlaicīgas uzņemšanas Ziemeļatlantijas aliansē lielo nozīmi. Savukārt Aizsardzības un iekšlietu komisijas pārstāvis Jānis Čevers atzina, ka Baltijas valstu dalība NATO nākotnē stiprinās arī kopējo reģionālo drošību.

Abas puses pārrunāja arī Krievijas un NATO attiecību tendences un to ietekmi uz alianses paplašināšanās procesu.

Tikšanās noslēgumā Aizsardzības un iekšlietu komisijas pārstāvji uzsvēra, ka mūsu valsts ir ieinteresēta Eiropas valstu — NATO dalībnieču — atbalstā Latvijas virzībai uz aliansi, kā arī akcentēja tās lielo ieguldījumu stabilitātes veicināšanā un nodrošināšanā visā pasaulē.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!