• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kandidātvalstu tiesībām Eiropas nākotnes diskusijās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.11.2001., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/56029

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Itālijas ekonomisko un politisko sadarbību

Vēl šajā numurā

29.11.2001., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par kandidātvalstu tiesībām Eiropas nākotnes diskusijās

Vakar, 28.novembrī, ārlietu ministrs Indulis Bērziņš tikās ar Beļģijas parlamenta Apakšpalātas Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Pjēru Ševaljē. P.Ševaljē Latvijas vizītes mērķis ir iepazīties ar Latvijas kā ES kandidātvalsts viedokli diskusijā par Eiropas nākotnes un Konventa jautājumiem pirms ES Beļģijas prezidentūras noslēguma sammita Lākenā šā gada decembrī. Vizītes laikā P. Ševaljē plānotas tikšanās ar Ministru prezidentu Andri Bērziņu un Saeimas deputātiem.

Ar ārlietu ministru pārrunāts Latvijas veikums eirointegrācijas jautājumos. I. Bērziņš atzinīgi novērtēja Beļģijas prezidentūru ES, norādot, ka Latvija šajā laikā ir veiksmīgi strādājusi pie iestāšanās sarunu sadaļu slēgšanas. Ministrs atzīmēja, ka Latvijas izvēlētā sarunu vešanas stratēģija ir ļāvusi veiksmīgi līdzsvarot Latvijas nacionālo interešu ievērošanu, nezaudējot sarunu vešanas dinamiku. I. Bērziņš informēja P. Ševaljē par sabiedrības attieksmi pret integrāciju ES, kā arī par izvērstās sabiedriskās diskusijas gaitu šajā jautājumā, uzsverot, ka ES nākotnes apspriešana notiek vienlaikus ar pašu integrācijas procesu. Ministrs arī atzīmēja parlamentā pastāvošo konsensu attiecībā uz iestāšanos ES un norādīja uz produktīvo sadarbību ar parlamentu par ES integrācijas jautājumiem. Sarunā par ES nākotnes jautājumu I. Bērziņš uzsvēra, ka ES kandidātvalstīm diskusijā par nākotnes ES jāpiedalās uz līdzvērtīgiem noteikumiem.

Beļģijas parlamenta Apakšpalātas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs P.Ševaljē pārstāv Beļģijas premjerministra Gija Verhofstata vadīto Flāmu liberālo partiju. Parlamentā P.Ševaljē ir arī Eiropas lietu, Aizsardzības, Sociālo lietu un Beļģijas institucionālo reformu komisiju loceklis.

Līdz Lākenas sammitam P.Ševaljē plāno apmeklēt visas Eiropas Savienības kandidātvalstis, lai apzinātu to viedokļus diskusijā par Eiropas nākotni. Savukārt šonedēļ savus braucienus pa Eiropas Savienības dalībvalstu galvaspilsētām pirms ES Lākenas apspriedes ir sācis Beļģijas premjerministrs G. Verhofstats.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!