• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Itālijas ekonomisko un politisko sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.11.2001., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/56031

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par panākumiem sarunās

Vēl šajā numurā

29.11.2001., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Itālijas ekonomisko un politisko sadarbību

Otrdien, 27.novembrī, Romā notika Latvijas un Itālijas ekonomiskās darba grupas ceturtā sanāksme un Latvijas Republikas un Itālijas Republikas politiskās konsultācijas, kuras vadīja Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš.

Ekonomiskās darba grupas sanāksmē sniegts pārskats par aktuālo ekonomisko situāciju abās valstīs. Divpusējo attiecību ekonomiskie jautājumi pārrunāti ES paplašināšanās kontekstā, nosakot turpmākas padziļinātas sadarbības iespējas mazo un vidējo uzņēmumu un informācijas tehnoloģiju jomā.

Uzsverot ekonomiskās sadarbības līgumtiesiskās bāzes tālākas pilnveidošanas nozīmi, puses vienojās par nepieciešamību tuvākā laikā pabeigt sarunas un sagatavot parakstīšanai memorandu par mazo un vidējo uzņēmumu sadarbību un līgumu par sadarbību muitas jomā.

Politisko konsultāciju ietvaros valsts sekretārs Māris Riekstiņš tikās ar Itālijas parlamenta Deputātu palātas Ārlietu komisijas vadītāju Gustavo Selvu, Itālijas premjerministra vietnieku Džanfranko Fini, Itālijas ārlietu ministra vietnieci Margeritu Boniveru, kā arī Itālijas Ārlietu ministrijas Drošības politikas direkcijas pilnvaroto ministru Mario Pensu un Eiropas integrācijas direkcijas pilnvaroto ministru Ferdinandu Nelliferoči.

Konsultāciju laikā uzsvērtas Latvijas un Itālijas aktīvās politiskās, ekonomiskās un kultūras attiecības. Saņemts stingrs Itālijas parlamenta un valdības atbalsts Latvijas integrācijai ES un NATO. Pārrunātas iespējas aktivizēt vizīšu apmaiņu. Lai veicinātu abu valstu parlamentāro sadarbību, izteikts ielūgums G.Selvam apmeklēt Latviju. Puses vienojušās par turpmāko sadarbību ar mērķi nostiprināt Itālijas ekonomisko klātbūtni Latvijā.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!