• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par finansējumu 2002. gada aktivitātēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.12.2001., Nr. 175 https://www.vestnesis.lv/ta/id/56121

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar baltām domām un tīru prātu no Lapzemes sniegiem

Vēl šajā numurā

04.12.2001., Nr. 175

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par finansējumu 2002. gada aktivitātēm

29. novembrī Saeima pieņēma 2002.gada budžetu, kas ļaus veiksmīgi īstenot 2002. gada Rīcības plānu dalībai NATO.

Rīcības plāns dalībai NATO ietver sevī ne tikai Latvijas gatavošanos NATO aizsardzības un militāro kritēriju sasniegšanai, bet arī valsts politiku citās jomās, piemēram, sabiedrības integrācijā, cilvēktiesību ievērošanā un vēstures izvērtēšanā. Svarīgi ir arī ekonomiskās attīstības, investīcijām labvēlīgas vides veidošanas un korupcijas apkarošanas aspekti.

Skarot konkrētās Rīcības plānā ietvertās jomas, var atzīmēt, ka aizsardzības budžets 2002.gadā būs 1,75% no iekšējā kopprodukta (IKP), salīdzinājumam — 2001.gadā 1,35% no IKP. Šāds pieaugums saskan ar šā gada 5.aprīlī pieņemto Valsts aizsardzības finansēšanas likumu, kas paredz, ka līdz 2003.gadam aizsardzības budžets veidos 2% no iekšzemes kopprodukta.

Attiecībā uz Rīcības plāna politisko un ekonomisko jautājumu sadaļu var atzīmēt, ka sabiedrības integrācijā ievērojami — par 40% — pieaudzis finansējums Sabiedrības integrācijas fonda darbības īstenošanai un par 10% palielināts bilingvālo skolotāju algu piemaksu fonds. Stabils finansējums ir saglabājies gan Naturalizācijas pārvaldes funkciju veikšanai, gan latviešu valodas apmācības valsts programmai.

Par 10% palielinājies arī Valsts cilvēktiesību biroja finansējums. Tiks turpināts finansējums Latvijas vēsturnieku komisijas darbam.

Rīcības plāns paredz, ka ekonomiskās attīstības jomā īpaša uzmanība tiks pievērsta korupcijas apkarošanai. Šim nolūkam tiek veidota jauna iestāde — Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, kuram 2002.gadā paredzēti 400 000 latu.

Saeimas pieņemtais budžets vēlreiz apliecina Latvijas apņēmību sasniegt NATO politiskos un militāros kritērijus un būt gatavai NATO galotņu konferencē Prāgā 2002.gada novembrī saņemt uzaicinājumu iestāties aliansē.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!