• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: - tiekoties ar Dānijas ārlietu ministru - tiekoties ar Norvēģijas ārlietu ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.12.2001., Nr. 176 https://www.vestnesis.lv/ta/id/56171

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kopīgā domu apmaiņā par Eiropas nākotni

Vēl šajā numurā

05.12.2001., Nr. 176

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs:

— tiekoties ar Dānijas ārlietu ministru

Pirmdien, 3.decembrī, Bukarestē EDSO dalībvalstu ārlietu ministru sanāksmes ietvaros Latvijas ārlietu ministram Indulim Bērziņam bija iepazīšanās tikšanās ar Dānijas jauno ārlietu ministru Pēru Stigu Melleru.

Sarunas laikā apspriesti divpusējās sadarbības jautājumi, ES integrācijas gaita, NATO paplašināšanās process. I. Bērziņš atzīmēja abu valstu attiecību draudzīgo raksturu, kā arī Latvijas un Dānijas ciešo sadarbību, īstenojot Latvijas ārpolitiskās prioritātes. I. Bērziņš augstu novērtēja Dānijas sniegto palīdzību Latvijai, īpaši Dānijas aktīvo līdzdalību dažādas sadarbības programmas demokrātisko reformu un ekonomiskās izaugsmes veicināšanai Latvijā. I. Bērziņš saņēma Dānijas puses stingru apliecinājumu turpināt atbalstu Latvijai tās virzībā uz ES un NATO.

Skarot ES paplašināšanās jautājumu, P.Mellers norādīja, ka jāturpina aktīvi īstenot Helsinku ES Padomes lēmumos paredzētā iespēja izlīdzināt atšķirības iestāšanās sarunās starp agrāk un vēlāk sarunas sākušajām valstīm, pieļaujot līdz pat desmit valstu uzaicināšanu ES pēc iestāšanās sarunu pabeigšanas.

Pārrunājot drošības politikas jautājumus, I.Bērziņš informēja P.Melleru par Latvijas paveikto NATO integrācijas sakarā un pauda Latvijas gatavību saņemt Prāgas sammitā uzaicinājumu kļūt par alianses dalībvalsti. P.Mellers vēlreiz atzīmēja Dānijas pausto pozīciju turpināt aktīvu Latvijas atbalstu un kopīgi darboties Latvijas veiksmīgā sagatavošanā dalībai NATO un ES.

Sarunas gaitā pārrunāta arī EDSO misija Latvijā. I.Bērziņš uzsvēra, ka Latvija ir izpildījusi EDSO misijas vadlīnijas, līdz ar to tā ir jāslēdz. P.Mellers pauda izpratni par Latvijas vēlmi slēgt EDSO misiju šī gada beigās.

— tiekoties ar Norvēģijas ārlietu ministru

Pirmdien, 3.decembrī, Bukarestē EDSO dalībvalstu ārlietu ministru tikšanās ietvaros Latvijas ārlietu ministram Indulim Bērziņam bija iepazīšanās tikšanās ar Norvēģijas jauno ārlietu ministru Janu Petersenu. Ministri pārrunāja divpusējo attiecību, kā arī NATO paplašināšanās un sabiedrības integrācijas jautājumus. I.Bērziņš augstu novērtēja Norvēģijas atbalstu Latvijas integrācijai ES un NATO, kā arī aktīvo sadarbību dažādu kopprojektu īstenošanā. I.Bērziņš uzaicināja J.Petersenu apmeklēt vizītē Latviju.

Apspriežot NATO paplašināšanās jautājumu, pārrunāti dažādi scenāriji. J.Petersens atkārtoti uzsvēra Norvēģijas atbalstu Latvijas dalībai NATO.

Sarunā apspriests arī EDSO misijas Latvijā jautājums. I.Bērziņš informēja J.Petersenu par Latvijas nostāju šajā jautājumā, atzīmējot, ka EDSO misijas vadlīnijas Latvijas puse ir izpildījusi un misija ir jāslēdz. Norvēģijas ārlietu ministrs pauda sapratni par Latvijas pausto pozīciju.

EDSO tikšanās ietvaros risinājās arī I.Bērziņa tikšanās ar Bulgārijas un Baltkrievijas ārlietu ministriem.

 

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!