• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Hanzas biroju turpmāk. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.12.2001., Nr. 176 https://www.vestnesis.lv/ta/id/56180

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par papildu finansējumu pirmsskolas pedagogu algām

Vēl šajā numurā

05.12.2001., Nr. 176

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Hanzas biroju turpmāk

28. novembrī Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komitejas deputāti apsprieda Hanzas biroja reorganizāciju.

Lai saglabātu pozitīvo, ko Hanzas birojs darījis, deputāti nolēma, ka Hanzas birojs jāreorganizē, integrējot to Rīgas domes Kultūras pārvaldē. Hanzas birojs bija izveidots noteiktam mērķim un uz ierobežotu laiku, gluži tāpat kā birojs “Rīga 800”.

Kultūras komitejas deputāti neatbalstīja Pilsētas attīstības komitejas pieņemto priekšlikumu saglabāt Hanzas biroju pie Attīstības departamenta, jo tas neveicina mērķtiecīgu un vienotu Rīgas domes kultūras un ārlietu politiku. Deputāti uzskata, ka Hanzas birojs dublē Rīgas domes Kultūras pārvaldes darbu. Tāpēc Kultūras komiteja ieteica arī reorganizēt Rīgas domes Ārlietu nodaļu un paplašināt tās funkcijas atbilstoši mūsdienu vajadzībām — gan iekļaujot tajā biroja “Rīga 800”, gan Hanzas biroja darbiniekus, gan koncentrējot šajā nodaļā līdzšinējos ārējo sakaru birojus dažādos departamentos un domes struktūrvienībās. Šāda reorganizācija samazinātu ārlietu sakaru veidošanas kopējās izmaksas, bet ārlietu darbs būtu daudz mērķtiecīgāks.

Deputāti nolēma rīkot kopīgu sēdi ar Pilsētu attīstības komiteju par pilsētas apbūvi, lai maksimāli saglabātu Rīgas vēstures, mākslas un kultūras pieminekļus un Rīgas plānā paredzētu vietu kultūras iestādēm.

Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komiteja vēlas panākt, lai darba uzdevumā par pilsētas attīstības stratēģijas izstrādi tiktu paredzēta vieta fondam “Māksla publiskās vietās”. Līdzekļus fondā veidotu noteikta summa no pilsētā veiktajiem būvniecības un infrastruktūras uzlabošanas darbiem, kas palīdzētu Rīgu padarīt interesantāku, veidojot un izstādot pilsētvidē mākslas darbus — šim nolūkam jāizveido ekspertu komisija.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!