• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 4.decembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.12.2001., Nr. 177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/56212

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrs:
- intervijā Latvijas Radio vakar, 5.decembrī

Vēl šajā numurā

06.12.2001., Nr. 177

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 4.decembra sēdē

Turpinājums. Informācijas sākums — "LV" Nr.176, 5.12.2001.

Akceptētas iesniegtās Valdības komunikācijas politikas pamatnostādnes. Uzdots līdz 2002.gada 1.februārim Valsts kancelejai sagatavot un citām centrālajām valsts pārvaldes institūcijām sagatavot un iesniegt Valsts kancelejā institūcijas vadītāja apstiprinātu komunikācijas struktūrvienības darba plānu 2002.gada pirmajai pusei, norādot konkrētus pasākumus. Valsts kancelejai sadarbībā ar ministrijām un citām centrālajām valsts pārvaldes institūcijām uzdots: līdz 2002.gada 15.aprīlim izveidot centrālo valsts pārvaldes institūciju un, ja nepieciešams, arī ministriju komunikācijas struktūrvienību vadītāju darba grupu un tai pakārtotās darba grupas; nodrošināt valdības komunikācijas politikas pamatnostādņu ieviešanu. Valsts kancelejai uzdots: koordinēt valdības komunikācijas politikas pamatnostādņu ieviešanu; apkopot ministriju valsts sekretāru apstiprinātos un citu centrālo valsts pārvaldes institūciju sagatavotos komunikācijas struktūrvienības darba plānus 2002.gada pirmajai pusei un koordinēt to izpildi; līdz 2002.gada 1.jūlijam iesniegt Ministru kabinetā ziņojumu par valdības komunikācijas politikas pamatnostādņu ieviešanas gaitu.

Ministru kabinets iesniegto noteikumu projektu “Noteikumi par valsts pārvaldes iestāžu ierēdņu un darbinieku darba samaksu, kvalifikācijas pakāpēm un ierēdņu pabalstiem” nepieņēma. Finansu ministrijai uzdots pārstrādāt noteikumu projekta 7. un 8.punktu atbilstoši noteikumu mērķim, saskaņot noteikumu projektu ar īpašu uzdevumu ministru valsts reformu lietās Jāni Krūmiņu un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Vladimiru Makarovu, pievienot shēmu noteikumu projekta 30.punkta īstenošanai, kā arī nepieciešamos aprēķinus 32.punkta izpildei. Uzdots izvērtēt iespēju diferencēt ierēdņu un darbinieku darba samaksas apmēru un divu mēnešu laikā iesniegt jautājumu atkārtotai izskatīšanai Ministru kabineta sēdē.

Pieņemta zināšanai iesniegtā informācija par pasākumu plāna uzņēmējdarbības vides uzlabošanai izpildi. Atbildīgajām valsts institūcijām jānodrošina plānā doto uzdevumu izpilde un līdz 2002.gada 1.februārim jāiesniedz informācija Ekonomikas ministrijai (Latvijas Attīstības aģentūrai). Ekonomikas ministram Aigaram Kalvītim uzdots līdz 2002.gada 15.februārim iesniegt ziņojumu Ministru prezidentam par plāna izpildes gaitu un citiem uzņēmējdarbības vides uzlabošanai nepieciešamajiem pasākumiem. Finansu ministrijai (Valsts ieņēmumu dienestam) uzdots, izstrādājot ar muitas jautājumiem saistītos metodiskos norādījumus un rīkojumus, izzināt ieinteresēto nevalstisko organizāciju viedokli par tiem.

Pieņemta zināšanai Ministru prezidenta Andra Bērziņa sniegtā informācija par Ministru kabineta iekšējās kārtības un darbības noteikumu jauno projektu. Konceptuāli atbalstīti šādi Valsts kancelejas darba grupas izstrādātie priekšlikumi iekļaušanai jaunajā Ministru kabineta iekšējās kārtības un darbības noteikumu (Ministru kabineta kārtības rullis) projektā: jauno politikas iniciatīvu izskatīšanas kārtība; valsts sekretāru sanāksmes kompetences paplašināšana, saskaņā ar kuru tiesību aktu projektus, par kuriem nav panākta vienošanās starpministriju sanāksmē, izskata valsts sekretāru sanāksmē. Uz Ministru kabineta Komiteju tiek virzīti tikai tie tiesību aktu projekti, par kuriem nav panākta vienošanās valsts sekretāru sanāksmē; politikas dokumentu projektu izskatīšanas kārtību, kas paredz visus politikas dokumentu projektus pēc to izsludināšanas valsts sekretāru sanāksmē un saskaņošanas ar ministrijām un citām institūcijām izskatīt Ministru kabineta Komitejas sēdē un pēc tam Ministru kabineta sēdē; politikas dokumentu projektu un tiesību aktu projektu saskaņošanas kārtību, kas paredz ieviest: strukturētu atzinumu – ministrijām un citām institūcijām, sniedzot atzinumu, tajā būs atsevišķi jānorāda iebildumi (atbilstoši institūciju kompetencei) un priekšlikumi; vienu kopīgu starpministriju sanāksmi visām iebildumus izteikušām institūcijām, ja projekta autors, precizējot projektu, minētos iebildumus nav ņēmis vērā. Valsts kancelejai uzdots izsludināt sagatavoto Ministru kabineta noteikumu projektu "Ministru kabineta kārtības rullis" valsts sekretāru 6.decembra sanāksmē. Noteikumu projektu izskatīt Ministru kabineta 18.decembra sēdē kā Ministru kabineta lietu.

Pieņemta zināšanai sniegtā informācija par konceptuālo ziņojumu par valsts atbalsta piešķiršanu valsts akciju sabiedrībai "Vulkāns". Nolemts iesniegto konceptuālo ziņojumu neakceptēt. Ekonomikas ministrijai uzdots papildināt ziņojumu ar a/s "Vulkāns" bilanci par 2001.gadu un pamatkapitāla struktūru, kā arī izvērtēt iespēju pamatparāda samaksai noteikt triju gadu termiņu, dzēst nokavējuma naudas parādu un atbalsta sniegšanā iesaistīt arī pārējos akcionārus. Precizētais ziņojums un informācija jāiesniedz atkārtotai izskatīšanai Ministru kabineta sēdē.

Pieņemta zināšanai sniegtā informācija par bijušā vissavienības pakļautības uzņēmuma "Baltmorputj" kuģu īpašuma tiesību un finansu jautājumiem.

Pieņemta zināšanai finansu ministra iesniegtā informācija par finansu ministra atsevišķu pienākumu pildīšanu. Pieņemts zināšanai, ka finansu ministrs 2001.gada 29.novembrī ir iesniedzis Latvijas Olimpiskajai komitejai lūgumu par viņa atbrīvošanu no Latvijas Olimpiskās komitejas locekļa un Latvijas Olimpiskās komitejas izpildkomitejas locekļa amata. Ņemot vērā Tieslietu ministrijas atzinumu, finansu ministram Gundaram Bērziņam uzdots turpināt veikt pienākumus likumā "Par budžetu un finansu vadību" un "Par valsts un pašvaldību finansu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu" noteiktajā kārtībā.

Nolemts izdarīt Ministru kabineta 2001.gada 29.maija sēdes protokollēmumā "Par priekšlikumiem tālākai rīcībai un mandātu darba grupas sarunām ar celulozes rūpnīcas potenciālajiem investoriem" šādus grozījumus: izteikt protokollēmuma 3.punktu šādā redakcijā: "3. Akceptēt koncepcijas projekta 5.2.punktā ietverto problēmas risinājuma pirmo variantu, kas paredz valsts akciju sabiedrībai "Latvijas valsts meži" veikt nepieciešamās darbības, kas saistītas ar celulozes rūpnīcas būvei nepieciešamo privāto zemesgabalu pirkšanu, kā arī nodrošināt nopirkto un valsts zemesgabalu nostiprināšanu zemesgrāmatā uz valsts vārda Zemkopības ministrijas personā."; Papildināt protokollēmumu ar 13.punktu šādā redakcijā: "13. Zemkopības ministrijai no apakšprogrammā 15.01 "Iemaksas akciju sabiedrībā "Baltic Pulp" Latvijas valsts saistību nodrošināšanai" plānotajiem kapitālajiem izdevumiem nodrošināt darba grupai Latvijas pārstāvniecībai celulozes rūpnīcas projektā nepieciešamā biroja aprīkojuma iegādi un telpu remontu."

Pieņemta zināšanai sniegtā informācija par zemesgabalu Jēkabpils rajona Krustpils pagastā pirkšanu. Atļauts valsts akciju sabiedrībai "Latvijas valsts meži", saskaņojot ar Zemkopības ministriju, pirkt zemesgabalus no fiziskajām un juridiskajām personām Jēkabpils rajona Krustpils pagastā celulozes rūpnīcas būvniecībai. Zemkopības ministrijai uzdots: gadījumos, kad zemesgabala īpašnieks nepiekrīt piedāvātajai zemesgabala cenai, risināt jautājumu par zemesgabala apmaiņu pret līdzvērtīgu valsts meža zemes fondā ietilpstošu zemesgabalu; risināt jautājumu par zemesgabalu atsavināšanu saskaņā ar likumu "Par nekustamā īpašuma piespiedu atsavināšanu valsts vai sabiedriskajām vajadzībām" gadījumos, kad zemesgabala īpašnieks, valsts akciju sabiedrība "Latvijas valsts meži" un Zemkopības ministrija nevar vienoties par zemesgabala cenu vai līdzvērtīgu zemesgabalu apmaiņu. Zemkopības ministrijai uzdots pievienot projektam īpašuma tiesības apliecinošus dokumentus, informāciju par zemesgabalu cenu, apliecinājumu īpašnieku piekrišanai zemesgabalus pārdot un kopā ar projektu iesniegt tos Valsts kancelejā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!