• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijai ir pilnas tiesības būt visās Eiropas institūcijās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.12.2001., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/56282

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas delegācijas vizīti Izraēlā

Vēl šajā numurā

07.12.2001., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijai ir pilnas tiesības būt visās Eiropas institūcijās

EDSO1.JPG (19617 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Vakar, 6.decembrī, Saeimas namā: Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas Parlamentārās asamblejas delegācijas vadītājs Endrū Makenlijs un Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētāja biedrs Rihards Pīks

Vakar, 6.decembrī, Saeimas priekšsēdētāja biedrs Rihards Pīks tikās ar Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) Parlamentārās asamblejas delegāciju.

Saeimas priekšsēdētāja biedrs, sveicot viesus Saeimā, atzīmēja EDSO misijas Latvijā nozīmīgo ieguldījumu demokrātisko vērtību nostiprināšanā. R.Pīks raksturoja panākto progresu sabiedrības integrācijā, vienlaikus aizsargājot nacionālo valodu un kultūru, kas ir mūsu tautas eksistences pamats.

Arī EDSO delegācijas vadītājs Endrū Makenlijs pozitīvi novērtēja misijas sadarbību ar Latvijas parlamentu un valdību. “Kopš neatkarības atgūšanas Latvija guvusi lielus panākumus gan demokrātijas principu ieviešanā, gan tirgus ekonomikas nostiprināšanā, kas liecina, ka jūsu valstij ir pilnas tiesības integrēties Eiropas institūcijās,” sacīja E.Makenlijs.

EDSO Parlamentārās asamblejas pārstāvji interesējās par mūsu valsts nostāju jautājumā par valsts valodas prasību atcelšanu deputātu kandidātiem, grozot vēlēšanu likumus. Kā paskaidroja R.Pīks, Latvijas parlaments ir gatavs par šo jautājumu diskutēt, taču šādus grozījumus nevajadzētu veikt sasteigti, lai sabiedrība nejustu spiedienu.

Abas puses sprieda arī par Latvijas iespējamo ieguldījumu, integrējoties Eiropas Savienībā un NATO. R.Pīks akcentēja, ka galvenais ieguvums būs Baltijas reģiona stabilitāte un drošība, kā arī demokrātisko vērtību un tirgus ekonomikas nostiprināšanās reģionā.

EDSO pārstāvji un Saeimas priekšsēdētāja biedrs pārrunāja arī jauno starptautisko situāciju pēc 11.septembra terora aktiem ASV, kā arī Amerikas Savienoto Valstu un Krievijas prezidentu sāktā dialoga ietekmi uz Latvijas un mūsu kaimiņvalsts divpusējām attiecībām.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!