• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar PBLA valdes jauno priekšsēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.12.2001., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/56283

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministriju un nozaru dokumenti un informācija "Latvijas Vēstnesī" šajā nedēļā

Vēl šajā numurā

07.12.2001., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar PBLA valdes jauno priekšsēdi

PBLA.JPG (19429 bytes)
Foto: A.F.I.

Pasaules brīvo latviešu apvienības (PBLA) valdes priekšsēža vēlēšanās ar 14 balsīm no 16 iespējamām par PBLA valdes priekšsēdi nākamajiem diviem kalendāra gadiem — 2002. un 2003. — ievēlēts Jānis Kukainis. Līdz šī gada beigām priekšsēža pienākumus turpinās pildīt līdzšinējais priekšsēdis Andrejs Ozoliņš.

Jānis Kukainis dzimis 1943. gadā Rīgā. Tēvs Roberts Kukainis bijis tautsaimnieks, lektors Latvijas Universitātē un skolotājs Rīgas pilsētas 2. ģimnāzijā, māte Irēne — Rīgas pilsētas ierēdne. Otrā pasaules kara laikā ģimene devusies bēgļu gaitās uz Vāciju, bet 1951. gadā ieceļojusi ASV un apmetusies uz pastāvīgu dzīvi Sinsinati. Sinsinati universitātē ieguvis kosmosa inženierzinātņu bakalaura grādu, Tenesijas universitātē inženierzinātņu maģistra grādu un Mičiganas universitātē biznesa vadības maģistra grādu.

Ir reģistrēts inženieris un autors/līdzautors zinātniskiem rakstiem, galvenokārt par kaujas lidmašīnu aerodinamiku, vairāku patentu īpašnieks. Kopš 1973. gada līdz pat aiziešanai pensijā 2000. gadā strādājis “FORD” autofirmā. No 1981. gada līdz pensijai vadījis vairākas nodaļas, izstrādājot “FORD” plānotās tehnoloģijas nākamajiem trim–četriem gadiem, pēdējos gados vadījis “FORD” “TAURUS” modeļa automašīnu strukturālo/mehānisko izveidi. Precējies ar pedagoģi Aiju Ķeņģi, ģimenē izauguši trīs bērni — Ginta, Roberts un Matīss. No 1972. gada dzīvo Detroitā. Kopš 1973. gada darbojas Detroitas Latviešu apvienības valdē, piecus gadus bijis tās priekšsēdis, septiņus gadus — skolotājs Detroitas latviešu skolā. Īslaicīgi darbojies latviešu un baltiešu organizācijās, bijis Garezera latviešu centra padomes loceklis un prezidents. Studiju gados kļuvis par studentu korporācijas “Tālavija” biedru. 1997. un 1998. gadā — Apvienotās baltiešu komitejas priekšsēdis. ALA priekšsēdis no 1996. līdz 1998. gadam un atkal no 1999. gada līdz šodienai. Kopš 1998. gada PBLA priekšsēža vietnieks, PBLA NATO darba grupas vadītājs. Apbalvots ar Daugavas Vanagu zelta nozīmi un Triju Zvaigžņu ordeni.

 

PBLA pārstāvniecība Latvijā

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!