• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Izraēlas politiskajām konsultācijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.12.2001., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/56290

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai Latvijai mūžam Adventes gaišums

Vēl šajā numurā

07.12.2001., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Izraēlas politiskajām konsultācijām

Vakar, 6.decembrī, Rīgā notika Latvijas un Izraēlas politiskās konsultācijas, kurās Latvijas un Izraēlas ārlietu ministriju augsta līmeņa amatpersonas apmainījās viedokļiem divpusējo un daudzpusējo attiecību jomā. Latvijas delegāciju sarunās vadīja Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš, Izraēlas — Dāvids Pelegs, Izraēlas Ārlietu ministrijas ģenerāldirektora vietnieks Viduseiropas, Austrumeiropas un NVS valstu jautājumos.

Konsultāciju laikā pārrunāti aktuāli Latvijas un Izraēlas ekonomiskās sadarbības jautājumi, vizīšu apmaiņa, līgumtiesiskās bāzes paplašināšanas nepieciešamība, kā arī izklāstīti Latvijas ārpolitikas mērķi — integrācija ES un NATO.

Izraēlas puse izteica gandarījumu par Latvijas sasniegumiem ceļā uz ES un NATO, kā arī uzteica Latviju par labiem ekonomiskajiem rādītājiem.

Sarunu gaitā Izraēlas puse informēja par savu skatījumu uz Tuvo Austrumu miera procesu. Uzmanība tika pievērsta arī jautājumiem, kas saistīti ar holokausta izglītību, pētniecību un piemiņu Latvijā.

Pirmās Latvijas un Izraēlas politiskās konsultācijas notika 2000.gada maijā Jeruzalemē, kuras tāpat kā šoreiz vadīja Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš. Jeruzalemē tika parakstīts Latvijas Republikas un Izraēlas Valsts valdības līgums “Par vīzu režīma atcelšanu pilsoņu pasu turētājiem”, kurš stājās spēkā 2001.gada 11.maijā. 6.decembrī Rīgā parakstīja Latvijas Republikas valdības un Izraēlas Valsts valdības nolīgumu par savstarpēju palīdzību muitas lietās, kuru Latvijas valdības vārdā parakstīja finansu ministrs Gundars Bērziņš. Parakstīts arī Latvijas Republikas valdības un Izraēlas Valsts valdības nolīgums par sadarbību tūrismā, kuru Latvijas valdības vārdā parakstīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Vladimirs Makarovs. Abus līgumus Izraēlas Valsts valdības vārdā parakstīja Izraēlas vēstnieks Baltijas valstīs Avrahams Benjamins.

 

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!