• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Izraēlas līgumu muitas lietās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.12.2001., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/56291

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Izraēlas politiskajām konsultācijām

Vēl šajā numurā

07.12.2001., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Izraēlas līgumu muitas lietās

Vakar, 6. decembrī, finansu ministrs Gundars Bērziņš un Izraēlas vēstnieks Baltijas valstīs Abrahams Bendžamins parakstīja Latvijas un Izraēlas valstu valdību līgumu par savstarpējo palīdzību muitas lietās.

Pēc līguma parakstīšanas G. Bērziņš pateicās Izraēlas vēstniekam par lielo ieguldījumu līguma tapšanā. Viņš atzina, ka pēdējo mēnešu pasaules notikumu gaismā starptautiska sadarbība narkotiku kontrolē un terorisma apkarošanā ir īpaši nozīmīga. Abu līgumslēdzēju valstu sadarbība galvenokārt būs vērsta uz informācijas un operatīvo datu apmaiņu starp muitu administrācijām, kā arī uz narkotisko un psihotropo vielu pārvietošanas novēršanu.

A. Bendžamins norādīja, ka abu valstu ārlietu ministriju politiskajās konsultācijās 6. decembrī Rīgā kā viens no nozīmīgākajiem sadarbības aspektiem minēta ekonomisko attiecību veicināšana. Lai to īstenotu, nepieciešams izveidot atbilstošu līgumtiesisko bāzi, nostiprināt juridisko pamatu ekonomiskai sadarbībai. Šis līgums ir nopietns ieguldījums tāda pamata veidošanā, sacīja Izraēlas vēstnieks. Sadarbība tiek izvērsta kopš šā gada 19. jūnija, kad Rīgā notika pirmās Latvijas un Izraēlas ekonomiskās konsultācijas. Pēdējos mēnešos abu valstu ekonomiskās sadarbības temps ir pieaudzis un Izraēlas uzņēmēju interese par iespējām paplašināt tirdznieciskos sakarus un ieguldīt investīcijas aizvien palielinās. 18. un 19. novembrī Latvijā divu dienu vizītē ieradās Izraēlas nacionālās infrastruktūras ministrs Avigdors Libermans. Kopā ar viņu mūsu valsti apmeklēja vadošo kompāniju pārstāvju un dažādu tautsaimniecības nozaru ekspertu delegācija, kas izzināja ekonomiskās sadarbības iespējas. Šis līgums veicinās ieinteresēto uzņēmēju abpusēju sadarbību, jo tas palīdzēs stiprināt aizsargbarjeru starp valstīm, lai apturētu nelegālo un nevēlamo preču plūsmu, tādējādi sekmējot tirdzniecības attīstību, atzina A. Bendžamins.

 

Marika Līdaka, “LV” tautsaimniecības redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!