• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par prasību iesniegšanu holokausta upuru līdzekļu programmas ietvaros. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.12.2001., Nr. 179 https://www.vestnesis.lv/ta/id/56346

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar latviešu tautas unikālo devumu pasaules prātam un gara bagātībai

Vēl šajā numurā

11.12.2001., Nr. 179

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par prasību iesniegšanu holokausta upuru līdzekļu programmas ietvaros

Vēl tikai trīs nedēļas Starptautiskās migrācijas organizācijas (angl. International Organisation of Migration (IOM)) birojs Rīgā turpinās prasību pieņemšanu holokaustā izdzīvojušajām personām.

IOM aicina masu medijus vēl pēdējās 20 dienas pievērst sabiedrības uzmanību un sniegt visu nepieciešamo informāciju, lai apzinātu to cilvēku loku, kuriem pienākas maksājums par nacisma režīma laikā pārciesto. Šī ir joprojām dzīvo upuru pēdējā iespēja saņemt kompensāciju. Visā pasaulē programmas ietvaros kopumā cietušajiem paredzēts izmaksāt no 20 līdz 25 miljoniem ASV dolāru.

IOM Holokausta upuru līdzekļu programma (Šveices bankas) paredzēta, lai kompensētu to upuru ciešanas, kuri tika vajāti nacisma režīma laikā tāpēc, ka bija vai tika uzskatīti par čigāniem, Jehovas lieciniekiem, homoseksuāli orientētām personām vai fiziskiem/garīgiem invalīdiem.

IOM ir atbildīga par šādām trim prasītāju kategorijām:

1) vajātās personas (čigāni, Jehovas liecinieki, homoseksuāli orientētas personas vai fiziski/garīgi invalīdi), kas bija nodarbinātas vergu darbos Vācijas uzņēmumos vai nacistu režīma labā (vergu darba kategorija Nr. I);

2) personas, kas tika nodarbinātas noteiktu Šveices uzņēmumu vai ar tiem saistītu uzņēmumu labā (vergu darba kategorija Nr. II);

3) vajātās personas (čigāni, Jehovas liecinieki, homoseksuāli orientētas personas vai fiziski/ garīgi invalīdi), kas kā bēgļi Šveicē tika aizturētas, ļaunprātīgi izmantotas vai citādi cieta no sliktas apiešanās laikā no 1933. gada 1. janvāra līdz 1945. gada 9. maijam (bēgļu kategorija).

Visu triju kategoriju upuru mantinieki tiesīgi saņemt kompensāciju gadījumā, ja upuris miris 1999. gada 16. februārī vai pēc šī datuma.

Prasību veidlapas un norādījumi programmai pieejami

IOM birojā Rīgā, L.Pils ielā 21, LV–1167, tālrunis 7503627.

Aizpildītas kompensācijas pieprasījuma anketas nosūtāmas uz Šveici līdz 2001. gada 31. decembrim (pasta zīmogs).

Starptautiskās migrācijas organizācijas birojs Latvijā

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!