• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas asambleju, triju valstu vienotāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.12.2001., Nr. 181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/56449

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Par" Eiropas Savienībai

Vēl šajā numurā

13.12.2001., Nr. 181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas asambleju, triju valstu vienotāju

Šodien, 13. decembrī, Latvijas Saeimas delegācija — 20 deputāti — dodas uz Baltijas asamblejas (BA) 19. sesiju, kas notiks 14. un 15. decembrī Tallinā “Radison SAS” viesnīcas ēkā. Šoreiz trīs Baltijas valstu parlamentu pārstāvji galvenokārt kopīgi apspriedīs trīs tematus: “Reģiona drošība un reģiona nākotne”, “Eiropas Savienība un informācijas tehnoloģijas” un “Jūras tūrisma nākotne”.

Vakar Latvijas delegācijas vadītājs, Saeimas priekšsēdētāja biedrs Romualds Ražuks preses konferencē sacīja, ka, sesijai beidzoties, paredzēts pieņemt 11 dažādus dokumentus — deklarācijas, rezolūcijas, lēmumus, kuru projekti jau ir sagatavoti. Acīmredzot BA locekļi pieņems rezolūciju par Baltijas valstu veterināro sadarbību savu teritoriju aizsardzībai pret bīstamajām dzīvnieku infekcijas slimībām; deklarāciju sakarā ar 2001. gada 11. septembra terora aktu radītajām sekām pasaulē, paužot gatavību pievienoties starptautiskajām drošības organizācijām; deklarāciju par starptautiskās krimināltiesas Romas statūtu ratificēšanu Igaunijas, Latvijas un Lietuvas parlamentā; rezolūciju par alkoholisma izplatības ierobežošanu, lai saskaņotu turpmāko sadarbību cīņā pret nelegālas izcelsmes un nekvalitatīvu alkoholisko dzērienu tirdzniecību; rezolūciju par Baltijas valstu nacionālo valodu tālāko attīstību vienotā Baltijas izglītības telpā; BA Drošības un ārlietu komitejas paziņojumu, kura mērķis būtu panākt, lai ar Krievijas Federāciju tiktu noslēgti līgumi par nelegālo ieceļotāju atpakaļuzņemšanu; rezolūciju par jūras tūrisma attīstību, īpaši balstoties uz Igaunijas pieredzi; rezolūciju par Baltijas valstu sadarbību bīstamu un sevišķi bīstamu infekcijas slimību izplatības kontrolē; Latvijas delegācijas sagatavoto aicinājumu Igaunijas, Latvijas un Lietuvas parlamentam apsvērt iespēju rīkot referendumu par iestāšanos Eiropas Savienībā visās trijās valstīs vienā dienā; lēmumu par BA 2002. gada budžeta apstiprināšanu; sesijas nobeiguma dokumentu.

Līdzšinējo Baltijas asamblejas darbību Romualds Ražuks novērtēja kā apmierinošu, labu un lietišķu un arī uzsvēra, ka pēdējā laikā tās prioritātes ir divas — sekmīga integrācija Eiropas Savienībā un NATO.

Pēdējā pusgada laikā Baltijas asamblejas prezidējošā valsts bija Igaunija, bet nākamajā pusgadā saskaņā ar rotācijas kārtību prezidēs Lietuva.

Mintauts Ducmanis, “LV” Saeimas lietu redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!