• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 2001. gada 7. decembra lēmums Nr. 22/12 "Par "Ārvalsts investīciju sabiedrību reģistrācijas noteikumu" apstiprināšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.12.2001., Nr. 183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/56566

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finansu un kapitāla tirgus komisijas padomes lēmums Nr.22/8

Par "Emitentu gada un pusgada pārskata iesniegšanas noteikumu" apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

18.12.2001., Nr. 183

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Finanšu un kapitāla tirgus komisija

Veids: lēmums

Numurs: 22/12

Pieņemts: 07.12.2001.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finansu un kapitāla tirgus komisija

Padomes lēmums Nr. 22/12 Rīgā 2001. gada 7. decembrī

Par “Ārvalsts investīciju sabiedrību reģistrācijas noteikumu” apstiprināšanu

Pamatojoties uz Finansu un kapitāla tirgus komisijas likuma 6., 7., 8. un 17. pantu, Finansu un kapitāla tirgus komisijas padome nolemj:

1. Apstiprināt “Ārvalsts investīciju sabiedrību reģistrācijas noteikumus” (pielikumā).

2. Noteikt, ka šī lēmuma 1. punktā minētie noteikumi stājas spēkā 2002. gada 1.janvārī.

Finansu un kapitāla tirgus komisijas

priekšsēdētājs U. Cērps

Ārvalsts investīciju sabiedrību reģistrācijas noteikumi

1. Vispārīgie jautājumi

1.1. “Ārvalsts investīciju sabiedrību reģistrācijas noteikumi” (tālāk tekstā — noteikumi) izdoti saskaņā ar Finansu un kapitāla tirgus komisijas likumu.

1.2. Noteikumi nosaka kārtību, kādā ārvalsts investīciju sabiedrības tiek reģistrētas Finansu un kapitāla tirgus komisijā (tālāk tekstā — Komisija), lai kļūtu par Latvijas Republikā licencētas fondu biržas (tālāk tekstā — fondu birža) biedru vai Latvijas Centrālā depozitārija dalībnieku vai apakšdalībnieku un lai sniegtu investīciju pakalpojumus ārpus Latvijas Republikas teritorijas ar Latvijas Republikā reģistrētiem vērtspapīriem.

1.3. Noteikumos lietotie termini:

1.3.1. investīciju pakalpojumi:

1.3.1.1. ieguldītāju rīkojumu par darījumiem ar vērtspapīriem pieņemšana un nodošana izpildei,

1.3.1.2. ieguldītāju rīkojumu par darījumiem ar vērtspapīriem izpilde uz ieguldītāju vai trešo personu rēķina,

1.3.1.3. ieguldītāju vērtspapīru individuāla pārvaldīšana saskaņā ar ieguldītāju pilnvarojumu,

1.3.1.4. vērtspapīru sākotnējā izvietošana, ja investīciju pakalpojuma veicējs neizpērk emitējamos vērtspapīrus vai negarantē to izpirkšanu,

1.3.1.5. emitējamo vērtspapīru izpirkšana sākotnējai izvietošanai vai sākotnējās izvietošanas laikā neizvietoto vērtspapīru izpirkšanas garantēšana,

1.3.1.6. darījuma ar vērtspapīriem izpilde uz sava rēķina,

1.3.1.7. vērtspapīru kontu atvēršana, turēšana un apkalpošana;

1.3.2. investīciju sabiedrība — persona, kura ir tiesīga sniegt vienu vai vairākus investīciju pakalpojumus;

1.3.3. mītnes zeme — valsts, kurā reģistrēta investīciju sabiedrībai juridiskā adrese vai, ja saskaņā ar tās valsts normatīvajiem aktiem tai nav juridiskas adreses, kurā atrodas tās izpildinstitūcija;

1.3.4. ārvalsts investīciju sabiedrība — investīciju sabiedrība, kurai tās mītnes zemes vērtspapīru tirgus uzraudzības institūcija ir atļāvusi sniegt investīciju pakalpojumus mītnes zemē un kuras darbība tiek regulēta saskaņā ar normatīvajiem aktiem, ko apstiprinājušas šādas valstis: Amerikas Savienotās Valstis, Austrālija, Austrijas Republika, Beļģijas Karaliste, Čehijas Republika, Dānijas Karaliste, Francijas Republika, Grieķijas Republika, Igaunijas Republika, Īrija, Islandes Republika, Itālijas Republika, Japāna, Jaunzēlande, Kanāda, Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotā Karaliste, Lietuvas Republika, Luksemburgas Lielhercogiste, Nīderlandes Karaliste, Norvēģijas Karaliste, Polijas Republika, Portugāles Republika, Saūda Arābijas Karaliste, Somijas Republika, Spānijas Karaliste, Šveices Konfederācija, Turcijas Republika, Ungārijas Republika, Vācijas Federatīvā Republika, Zviedrijas Karaliste.

1.4. Komisija reģistrē ārvalsts investīciju sabiedrību tikai pēc savstarpēju līgumu par informācijas apmaiņu noslēgšanas starp Komisiju un attiecīgās ārvalsts investīciju sabiedrības mītnes zemes vērtspapīru tirgus uzraudzības institūciju vai Starptautiskās vērtspapīru tirgus organizācijas (International Organization of Securities Commissions) dalībvalstu noslēgtā līguma ietvaros.

1.5. Tikai pēc reģistrēšanas Komisijā un iekļaušanas Komisijas izveidotā ārvalstu investīciju sabiedrību reģistrā (tālāk tekstā — reģistrā) ārvalsts investīciju sabiedrība ir tiesīga veikt šo noteikumu 1.2. punktā noteikto darbību un kļūt par fondu biržas biedru saskaņā ar fondu biržas noteikumiem un kļūt par Latvijas Centrālā depozitārija dalībnieku vai apakšdalībnieku saskaņā ar Latvijas Centrālā depozitārija noteikumiem.

2. Ārvalstu investīciju

sabiedrību reģistrācija

2.1. Ārvalsts investīciju sabiedrībai jāiesniedz šādi dokumenti reģistrācijai Komisijās:

2.1.1. pieteikums reģistrēt ārvalsts investīciju sabiedrību Komisijā, norādot:

2.1.1.1. ārvalsts investīciju sabiedrības nosaukumu,

2.1.1.2. adresi, tālruni, faksu un e-pasta adresi, ja tāda ir;

2.1.2. reģistrācijas apliecības kopiju;

2.1.3. dokumentu, kas apliecina, ka ārvalsts investīciju sabiedrība atbilst 1.3.4. punkta noteikumiem, t. sk. investīciju pakalpojumu sarakstu, kurus tā ir tiesīga veikt mītnes zemē. Šim dokumentam ir jābūt apliecinātam attiecīgās ārvalsts investīciju sabiedrības mītnes zemes vērtspapīru tirgus uzraudzības institūcijā;

2.1.4. ārvalsts investīciju sabiedrības personas ar paraksta tiesībām, kuras var pārstāvēt ārvalstu investīciju sabiedrību attiecībās ar Komisiju, fondu biržu un Latvijas Centrālo depozitāriju, sarakstu ar parakstu paraugiem, kurus apliecinājusi attiecīgā ārvalsts investīciju sabiedrība.

2.2. Ja 2.1. punktā noteiktajos dokumentos tiek izdarīti grozījumi vai mainījusies tajos norādītā informācija, ārvalsts investīciju sabiedrība 15 dienu laikā no grozījumu izdarīšanas vai tajos norādītas informācijas izmaiņu dienas iesniedz Komisijai izdarītos grozījumus vai izmaiņas informācijā.

2.3. Pēc šo noteikumu 2.1. punktā noteikto dokumentu saņemšanas Komisija 30 dienu laikā pieņem lēmumu par ārvalsts investīciju sabiedrības reģistrāciju vai atteikumu reģistrēt ārvalsts investīciju sabiedrību. Komisija par pieņemto lēmumu informē ārvalsts investīciju sabiedrību.

2.4. Reģistrējot ārvalsts investīciju sabiedrību, Komisija iekļauj to reģistrā. Par ārvalsts investīciju sabiedrības iekļaušanu reģistrā Komisija informē fondu biržu un Latvijas Centrālo depozitāriju.

2.5. Ja ārvalsts investīciju sabiedrībai tās mītnes zemē uz noteiktu vai nenoteiktu laiku ir aizliegts sniegt investīciju pakalpojumus, tai nekavējoties par to jāinformē Komisija.

2.6. Komisija var uz laiku aizliegt ārvalsts investīciju sabiedrībai veikt šo noteikumu 1.2. punktā noteikto darbību, ja ārvalsts investīciju sabiedrība neievēro normatīvos aktus, fondu biržas noteikumus vai Latvijas Centrālā depozitārija noteikumus.

2.7. Komisija uz laiku aizliedz ārvalsts investīciju sabiedrībai veikt šo noteikumu 1.2. punktā noteikto darbību, ja ārvalsts investīciju sabiedrībai mītnes zemē uz laiku ir aizliegts sniegt investīciju pakalpojumus.

2.8. Komisija var izslēgt no reģistra ārvalsts investīciju sabiedrību, ja:

2.8.1. ārvalsts investīciju sabiedrība ir pārkāpusi normatīvos aktus, fondu biržas noteikumus, Latvijas Centrālā depozitārija noteikumus vai nav izpildījusi Komisijas norādījumus;

2.8.2. Komisijas noteiktajā termiņā nav novērsti Komisijas konstatētie pārkāpumi.

2.9. Komisija izslēdz no reģistra ārvalsts investīciju sabiedrību, ja:

2.9.1. ārvalsts investīciju sabiedrībai mītnes zemē ir aizliegts sniegt investīciju pakalpojumus;

2.9.2. saņemts iesniegums no ārvalsts investīciju sabiedrības ar lūgumu izslēgt to no reģistra.

2.10. Kad ārvalsts investīciju sabiedrība tiek izslēgta no reģistra, tai nav tiesību veikt šo noteikumu 1.2. punktā noteikto darbību.

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!