• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta neformālām sarunām Briselē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.12.2001., Nr. 183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/56581

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Baltija kļūst arvien vienotāka

Vēl šajā numurā

18.12.2001., Nr. 183

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta neformālām sarunām Briselē

Pagājušonedēļ, 13. decembrī, Ministru prezidents un liberālās partijas “Latvijas ceļš” priekšsēdētājs Andris Bērziņš Briselē piedalījās Eiropas liberāldemokrātu un reformu partiju līderu sanāksmē, kas tradicionāli notiek pirms katra ES sammita.

Liberālo un reformu partiju līderu galvenais sarunu temats bija Eiropas Savienības paplašināšanās un Eiropas nākotne. Savā uzrunā sanāksmes dalībniekiem A.Bērziņš uzsvēra nepieciešamību pēc konventa, kas būs formāts ES nākotnes diskusijas turpināšanai 2002. gadā un izstrādās priekšlikumus 2004. gada Starpvaldību konferencei par ES reformām, kā līdztiesīgas dalībnieces iesaistīt Eiropas Savienības kandidātvalstis. Šis viedoklis guva sanāksmes dalībnieku atbalstu. Kā zināms, sammitam sagatavotajā projektā ES kandidātvalstīm līdzdalība konventā ir paredzēta tikai ar padomdevēja tiesībām.

Sanāksmes ietvaros A.Bērziņam bija vairākas neformālas tikšanās, tajā skaitā, ar jaunievēlēto Dānijas premjerministru Andersu Fūgu Rasmusenu, Beļģijas premjeru Giju Verhofstatu un Eiropas Komisijas prezidentu Romano Prodi.

Dānijas premjers A.Rasmusens tikšanās laikā uzsvēra, ka Eiropas Savienības paplašināšanās būs Dānijas prioritāte tās prezidentūras laikā. Viņš arī atzīmēja, ka kādas vienas valsts neveiksmes iestāšanās sarunās nedrīkst kavēt citu valstu uzaicināšanu iestājai ES.

A.Bērziņam bija tikšanās ar NATO ģenerālsekretāru lordu Džordžu Robertsonu, kā arī ar vairāku NATO dalībvalstu vēstniekiem šajā aliansē. Par godu premjera vizītei Latvijas vēstniecībā Beļģijā tika rīkota pieņemšana, kurā piedalījās diplomāti un latviešu kopienas Beļģijā pārstāvji.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!