• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par EDSO misijas slēgšanu Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.12.2001., Nr. 184 https://www.vestnesis.lv/ta/id/56647

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Pār mums un Japānu spīd viena saule"

Vēl šajā numurā

19.12.2001., Nr. 184

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par EDSO misijas slēgšanu Latvijā

18. decembrī Vīnē notika EDSO Pastāvīgās padomes sēde, kurā tika nolemts, ka EDSO misijas Latvijā mandāts netiek pagarināts. Līdz ar to misija no 2002.gada 1. janvāra pārtrauc savu darbību Latvijā.

Pastāvīgās padomes sēdē ar ziņojumu uzstājās EDSO misijas Latvijā vadītājs Pīters Semnebijs. P. Semnebijs informēja par Latvijas paveikto demokrātiskas un integrētas sabiedrības veidošanā – gludi noris naturalizācijas process, veiksmīgi darbojas Latviešu valodas apguves valsts programma, darbu sācis Sabiedrības integrācijas fonds, uzlabots Valsts cilvēktiesību biroja darbs. P. Semnebijs augstu novērtēja Valsts prezidentes iniciatīvu svītrot prasību pēc valsts valodas zināšanām deputātu kandidātiem no vēlēšanu likumdošanas. P. Semnebijs secināja, ka Latvijā ir izveidojusies stabila pilsoniskā sabiedrība, kas aktīvi piedalās politiskajos procesos.

P. Semnebijs rekomendēja organizācijas vadībai un tās dalībvalstīm atzīt misijas darbu par pabeigtu. Vairākums dalībvalstu piekrita EDSO misijas vadītāja vērtējumam par situāciju Latvijā.

Organizācijas un tās dalībvalstu slēdziens par misijas darbības izbeigšanu ir augsts novērtējums Latvijas paveiktajam cilvēktiesību aizsardzības jautājumos kopš EDSO misijas izveidošanas 1993. gadā. Šo gadu laikā misija saskaņā ar tās mandātu ir palīdzējusi Latvijai izveidot demokrātisku pilsonības likumdošanu un veicinājusi naturalizācijas procesu, kā arī sekojusi integrācijas, izglītības un valodas politikas attīstībai.

EDSO misijas darba noslēgums apliecina Latvijas likumdošanas un tās īstenošanas atbilstību starptautiskajiem standartiem, kā arī parāda Latvijas gatavību kļūt par demokrātisko valstu apvienību — NATO un Eiropas Savienības — pilntiesīgu dalībvalsti.

Arī pēc misijas slēgšanas Latvija turpinās aktīvi piedalīties EDSO darbā, cieši sadarbosies ar augsto komisāru nacionālo minoritāšu jautājumos, Demokrātisko institūciju un Cilvēktiesību biroju, un citām organizācijas institūcijām un struktūrām, lai turpinātu pilnveidot cilvēktiesības aizsardzības un veicināšanas mehānismus.

 

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!