• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 18. decembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.12.2001., Nr. 185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/56691

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents:
- tiekoties ar biznesa foruma dalībniekiem

Vēl šajā numurā

20.12.2001., Nr. 185

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 18. decembra sēdē

Turpinājums. Informācijas sākums — “LV” Nr.184, 19.12.2001.

Akceptēts rīkojums “Par zemesgabala Valmierā, Raiņa ielā 19, pirkšanu”, kurš paredz atļaut Zemkopības ministrijai pirkt zemesgabalu 7983 m2 platībā Valmierā, Raiņa ielā 19, Pārtikas un veterinārā dienesta Vidzemes reģionālās pārvaldes darbības nodrošināšanai.

Akceptēti rīkojumi: “Grozījums Ministru kabineta 2001.gada 18.janvāra rīkojumā Nr.37 “Par darba grupu nacionālā ziņojuma par 1966.gada 16.decembra Starptautiskā pakta par ekonomiskajām, sociālajām un kultūras tiesībām izpildi Latvijas Republikā sagatavošanai””; “Grozījums Ministru kabineta 2001.gada 18.janvāra rīkojumā Nr.36 “Par darba grupu nacionālā ziņojuma par 1965.gada 21.decembra Konvencijas par rasu diskriminācijas izskaušanu izpildi Latvijas Republikā sagatavošanai””; “Grozījums Ministru kabineta 2001.gada 18.janvāra rīkojumā Nr.38 “Par darba grupu nacionālā ziņojuma par 1966.gada 16.decembra Starptautiskā pakta par pilsoniskajām un politiskajām tiesībām izpildi Latvijas Republikā sagatavošanai””; “Grozījums Ministru kabineta 2001.gada 18.janvāra rīkojumā Nr.39 “Par darba grupu nacionālā ziņojuma par 1979.gada 18.decembra Konvencijas par jebkuras sieviešu diskriminācijas izskaušanu izpildi Latvijas Republikā sagatavošanai””; “Grozījums Ministru kabineta 2001.gada 18.janvāra rīkojumā Nr.40 “Par darba grupu nacionālā ziņojuma par 1949.gada 2.decembra Konvencijas par cīņu ar cilvēktirdzniecību un prostitūcijas ekspluatēšanu no trešo personu puses izpildi Latvijas Republikā sagatavošanai””; “Grozījums Ministru kabineta 2001.gada 18.janvāra rīkojumā Nr.41 “Par darba grupu nacionālā ziņojuma par 1984.gada 10.decembra Konvencijas pret spīdzināšanu un citādu cietsirdīgu, necilvēcisku vai cilvēka cieņu pazemojošu apiešanos un sodīšanu izpildi Latvijas Republikā sagatavošanai””, kuros precizēti darba grupas sastāvi un noteikts, ka darba grupas minētos ziņojumus atbilstoši Apvienoto Nāciju Organizācijas vadlīnijām iesniedz Ministru kabinetā līdz 2002.gada 1.februārim.

Akceptēti noteikumi “Atsevišķu bīstamo atkritumu veidu apsaimniekošanas kārtība”, kuri nosaka kārtību, kādā apsaimniekojami polihlorētos bifenilus un polihlorētos terfenilus saturoši atkritumi, naftas produktu atkritumi, bīstamas vielas saturošas bateriju un akumulatoru atkritumi un titāna dioksīda rūpniecības atkritumi.

Pieņemts zināšanai Ministru kabineta pārstāvja starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās pārskats par darbu 2001.gadā.

Pieņemta zināšanai ārlietu ministra I.Bērziņa sniegtā informācija par Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu oficiālās nostājas grozījumiem sadaļā “Transporta politika”. Apstiprināti Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu oficiālās nostājas grozījumu sadaļā “Transporta politika”.

Akceptēti noteikumi “Noteikumi par pašvaldību finansu izlīdzināšanas fonda ieņēmumiem un to sadales kārtību 2002.gadā”.  Noteikumi nosaka katrai pašvaldībai aprēķināto no pašvaldību finansu izlīdzināšanas fonda izmaksājamo dotāciju vai izlīdzināšanas fondā veicamās iemaksas un kārtību, kādā tiek veiktas iemaksas izlīdzināšanas fondā un izmaksāta dotācija no tā, kā arī finansu nepieciešamību katrā pašvaldībā, pamatojoties uz iedzīvotāju skaitu, iedzīvotāju ienākuma nodokļa un nekustamā īpašuma nodokļa prognozi.  Saskaņā ar pašvaldību finansu izlīdzināšanas aprēķinu 2002.gadā izlīdzināšanas fonda ieņēmumi ir 36 802 186 lati, un tos veido: dotācija izlīdzināšanas fondā no valsts budžeta — 7 152 897 lati; pašvaldību atskaitījumi izlīdzināšanas fondā — 29 649 289 lati. Izlīdzināšanas fonda izdevumi ir 36 802 186 lati, un tos veido dotācijas pašvaldībām. Noteikumi stājas spēkā ar 2002.gada 1.janvāri.

Akceptēts rīkojums “Par privatizējamās valsts akciju sabiedrības “Latvijas kuģniecība” privatizācijas nosacījumiem””, kas paredz saskaņā ar likuma “Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju” 12.panta ceturto daļu noteikt, ka privatizējamā valsts akciju sabiedrība “Latvijas kuģniecība” tiek privatizēta kopā ar sabiedrības ieguldījumiem. Valstij piederošās sabiedrības akcijas tiek atsavinātas šādā proporcijā: 51 % no sabiedrības pamatkapitāla jeb 102000000 akciju tiek atsavinātas par naudu ar privatizācijas metodi – pārdošana – un privatizācijas paņēmienu – pārdošana izsolē – Rīgas fondu biržā, jebkurai personai (vai personām), kas likuma “Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju” izpratnē var būt privatizācijas subjekts (vai subjekti); 32 % no sabiedrības pamatkapitāla jeb 64 000 000 akciju tiek pārdotas publiskajā piedāvājumā par privatizācijas sertifikātiem; 10% no sabiedrības pamatkapitāla jeb 20 000 000 akciju tiek nodotas bez atlīdzības valsts pensiju speciālajam budžetam; 6% no sabiedrības pamatkapitāla jeb 12 000 000 akciju tiek pārdotas sabiedrības darbiniekiem un pensionāriem par privatizācijas sertifikātiem; 1% no sabiedrības pamatkapitāla jeb 2 000 000 akciju veido privatizācijas rezervi; sabiedrības darbiniekiem un pensionāriem rezervētās, un publiskajā piedāvājumā rezervētās, bet nepārdotās akcijas, un neizlietotās privatizācijas rezerves akcijas tiek pārdotas par naudu izsolē Rīgas Fondu biržā.

Pieņemta zināšanai sniegtā informācija par 2001.gada lauksaimniecības skaitīšanas gaitu un galvenajiem provizoriskajiem rezultātiem.

Pieņemta zināšanai finansu ministra G.Bērziņa sniegtā informācija par galvojuma sniegšanu par sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Jaunpagasts Plus” kredītsaistībām.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai ekonomikas ministra A.Kalvīša un satiksmes ministra A.Gorbunova sniegto informāciju par bijušā vissavienības pakļautības uzņēmuma “Baltmorputj” kuģu īpašuma tiesību un finansu jautājumiem. Latvijas — Krievijas starpvaldību komisijas ekspertu darba grupas finansu un īpašuma jautājumos vadītājai V.Andrējevai uzdots sākt sarunas ar Krievijas pusi par bijušā vissavienības pakļautības uzņēmuma “Baltmorputj” kuģiem un iesniegt tai attiecīgus dokumentus Latvijas puses īpašuma tiesību atzīšanai. Satiksmes ministrijai un Ekonomikas ministrijai uzdots iesniegt Latvijas — Krievijas starpvaldību komisijas ekspertu darba grupas finansu un īpašuma jautājumos vadītājai nepieciešamo informāciju.

Akceptēta Ekonomikas ministrijas iesniegtā Koncepcija par elektronisko komerciju rīcības plāna projektu, paredzot tā īstenošanu piešķirto budžeta līdzekļu ietvaros. Ekonomikas ministrijai uzdots precizēt rīcības plānu, ņemot vērā izteiktās piezīmes. Uzdots svītrot 1.pasākumu grupas 18.punktu, 4.pasākumu grupā svītrot 12. un 13.pasākuma pēdējās ailes piezīmes, precizēt 7.punktu, paredzot uzdevumu vispirms izstrādāt programmas koncepciju un iesniegt to izskatīšanai Ministru kabinetā. Precizēto plānu uzdots iesniegt Valsts kancelejā. Noteikts, ka papildu finansējums pieprasāms atbilstoši vidēja termiņa budžeta plānošanas metodoloģijas pamatnostādnēm. Ekonomikas ministrijai uzdots pēc saskaņošanas ar Finansu ministriju līdz 2002.gada 1.maijam iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē rīcības plāna 2002.gada izmaksu tāmi. Lai nodrošinātu rīcības plāna izpildes kontroli, Ekonomikas ministrijai uzdots reizi gadā iesniegt Ministru kabinetā pārskatu par tā izpildi.

Pieņemta zināšanai tieslietu ministres I.Labuckas iesniegtā informācija par priekšlikumiem grozījumiem normatīvajos aktos, kas saistīti ar valsts simbolikas izmantošanu, un ministru simbolu reglamentā. Tieslietu ministrei I.Labuckai uzdots iesniegt atbildīgajā Saeimas komisijā priekšlikumus par grozījumiem likumā “Par Latvijas valsts ģerboni” un Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā. Aizsardzības ministram uzdots izstrādāt attiecīgus grozījumus likumā “Par Valsts prezidenta standartu, Saeimas priekšsēdētāja karogu un Ministru prezidenta karogu” un noteiktā kārtībā iesniegt Ministru kabinetā.

Ministru kabinets izskatīja jautājumu par Ministru kabineta Kārtības rulli. Nolemts neatbalstīt šādus atzinumos par noteikumu projektu izvirzītos priekšlikumus: par balsstiesību piešķiršanu Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvim valsts sekretāru sanāksmē, kad tiek skatīts pašvaldību intereses skarošs projekts; par tādu projektu akceptēšanu Ministru kabineta Komitejas sēdē, kuros veicamie labojumi nav precīzi ierakstāmi sēdes protokolā; par projektu akceptēšanu Ministru kabineta Komitejas sēdē ar balsu vairākumu. Noteikt, ka Ministru kabineta Komitejas sēdē jautājuma izskatīšanā piemērojams konsensusa princips; par Ministru kabineta sēžu stenografēšanu. Jautājumā par ziņotājiem Ministru kabineta Komitejas sēdē saglabāt līdzšinējo kārtību. Atbalstīt priekšlikumu, ka Valsts kancelejas direktors, nodrošinot normatīvajos aktos noteikto Valsts kancelejas uzdevumu un funkciju īstenošanu, ir tiesīgs precīzi noteikta deleģējuma ietvaros dot uzdevumus valsts sekretāriem. Valsts kancelejai uzdots sagatavot priekšlikumus par deleģējuma ietvariem. Ministriem, ja nepieciešams, divu nedēļu laikā iesniegt Valsts kancelejā priekšlikumus par noteikumu projektu. Valsts kancelejai uzdots apkopot iesniegtos priekšlikumus un sagatavot noteikumu projektu turpmākai izskatīšanai.

Akceptēts rīkojums “Par privatizējamās valsts akciju sabiedrības “Latvijas kuģniecība” privatizācijas nosacījumiem”. Privatizācijas aģentūrai uzdots līdz 2002.gada 14.janvārim izstrādāt un Privatizācijas aģentūras pārvaldes institūcijām statūtos noteiktajā kārtībā apstiprināt privatizējamās valsts akciju sabiedrības “Latvijas kuģniecība” privatizācijas noteikumus. Jautājumu par privatizējamās valsts akciju sabiedrības “Latvijas kuģniecība” privatizācijas noteikumiem Privatizācijas aģentūras padomē uzdots izskatīt tikai tad, ja valdību veidojošo frakciju pārstāvjiem Privatizācijas aģentūras padomē nav iebildumu pret sagatavoto privatizācijas noteikumu projektu.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!