• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 18. decembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.12.2001., Nr. 186 https://www.vestnesis.lv/ta/id/56780

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents:
-intervijā Latvijas Televīzijā vakar, 20. decembrī
- intervijā Latvijas Radio vakar, 20. decembrī

Vēl šajā numurā

21.12.2001., Nr. 186

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 18. decembra sēdē

Akceptēti “Noteikumi par speciālo ekonomisko zonu un brīvostu uzņēmējsabiedrību pārskatu veidlapu paraugiem”.

Akceptēti “Noteikumi par jēlspirta un spirta zuduma normām un citu alkoholisko dzērienu iztrūkuma (zuduma) normām jēlspirta, spirta un citu alkoholisko dzērienu ražošanas uzņēmumos (uzņēmējsabiedrībās)”.

Akceptēti noteikumi “Par atsevišķu Ministru padomes lēmumu atzīšanu par spēku zaudējušiem”.

Akceptēti “Noteikumi par pavadzīmes aizpildīšanas kārtību dzelzceļa kravu pārvadājumos”.

Akceptēts rīkojums “Par zemesgabala Rīgā, Jūrmalas gatvē 94, pirkšanu”.

Akceptēts rīkojums “Grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 31.marta rīkojumā Nr.162 “Par valsts dzīvojamo māju nodošanu privatizācijai””, kas precizē privatizācijai nododamo dzīvojamo objektu sarakstu.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas un Dānijas Karalistes Aizsardzības ministrijas līgumu par drošības pasākumiem klasificētās militārās informācijas aizsardzībai”, kas akceptē līguma projektu un pilnvaro aizsardzības ministru parakstīt minēto līgumu.

Akceptēti “Noteikumi par Latvijas būvnormatīvu LBN 207-01 “Ģeotehnika. Būvju pamati un pamatnes””. Būvnormatīvs nosaka prasības, kas jāievēro, projektējot ēku un inženierbūvju pamatus un ēku un inženierbūvju pamatnes.

Akceptēti noteikumi “Ietekmes uz vidi novērtējuma valsts biroja nolikums”, kurš nosaka, ka Ietekmes uz vidi novērtējuma valsts birojs ir Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde.

Akceptēti noteikumi “Par ūdens un augsnes aizsardzību no lauksaimnieciskās darbības izraisītā piesārņojuma ar nitrātiem”.

Akceptēts likumprojekts “Darba strīdu likums”. Likumprojekta galvenais mērķis ir nodrošināt visu veidu darba strīdu ātru, taisnīgu un efektīvu izskatīšanu, atsevišķi reglamentējot gan individuālu un kolektīvu tiesību strīdu, gan kolektīvu interešu strīdu izšķiršanas mehānismu. Likumprojektā īpaši ir uzsvērta attiecīgā strīda pušu savstarpējo konsultāciju un samierināšanās loma, kas tiek stiprināta ar publisko samierinātāju institūta ieviešanu.

Akceptēts likumprojekts “Grozījumi Streiku likumā”. Likumprojektā paredzēts izslēgt atsevišķas Streiku likuma normas, kas regulē miermīlīgu kolektīvu interešu strīdu izšķiršanu, jo šos jautājumus paredzēts regulēt Darba strīdu likumā. Tāpat grozījumi Streiku likumā nepieciešami, lai nodrošinātu vienotu terminoloģijas lietošanu normatīvajos aktos, kas regulē darba strīdu izšķiršanu.

Akceptēts likumprojekts “Grozījumi Civilprocesa likumā”. Likumprojekts izstrādāts, lai nodrošinātu darba strīdu savlaicīgu un ātru izšķiršanu tiesā, proti, lai paātrinātu civilprocesu, izskatot minēto kategoriju lietas. Tāpat arī likumprojektā paredzēts veicināt pušu samierināšanu lietas sagatavošanas stadijā. Likumprojekts ir saistīts ar Darba strīdu likumprojektu un ir nepieciešams, lai pilnveidotu darba strīdu izšķiršanas tiesisko regulējumu tiesās.

Akceptēts likumprojekts “Par 1961.gada 2.decembra Starptautisko konvenciju par jaunu augu šķirņu aizsardzību”. Likumprojekta mērķis ir nodrošināt selekcionāra tiesību aizsardzību Latvijā saskaņā ar Starptautisko konvenciju par jaunu augu šķirņu aizsardzību un Latvijā izveidoto šķirņu aizsardzību valstīs, kas pievienojušās Konvencijai. Iesniedzot pievienošanās dokumentu, Zemkopības ministrijai uzdots informēt Starptautisko jaunu augu šķirņu aizsardzības savienības padomi par normatīvajiem aktiem šķirņu aizsardzības jomā un augu ģintīm un sugām, kurām tiks piemēroti Konvencijas noteikumi.

Akceptēts likumprojekts “Augu šķirņu aizsardzības likums”. Likumprojekta mērķis ir nodrošināt selekcionāra tiesību aizsardzību Latvijā saskaņā ar Konvencijas prasībām. Likumprojekts nosaka selekcionāra tiesību piešķiršanas un aizsardzības kārtību Latvijā.

Akceptēts rīkojums “Par bezpeļņas organizācijas valsts uzņēmuma “Valsts medību saimniecība” likvidāciju”.

Akceptēts likumprojekts “Grozījumi Sēklu un stādāmo materiālu aprites likumā”. Likumprojekts paredz Latvijas normatīvās bāzes precizēšanu un papildināšanu, lai sasniegtu atbilstību Starptautiskās ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (turpmāk — OECD) un ES prasībām sēklu aprites jomā saskaņā ar OECD pārstāvju un ES ekspertu priekšlikumiem. Likumprojekts nosaka: OECD šķirņu sertifikācijas shēmu prasības sēklu sertifikācijā, šķirņu kataloga veidošanā, sēklu saiņošanā, etiķetēšanā un tirdzniecībā; starptautiski atzītas metodes sēklu un šķirņu novērtēšanā. Likumprojekts precizē: valsts funkcijas; Latvijas augu šķirņu kataloga izveidošanas pamatprincipus; Nacionālās augu šķirņu padomes funkcijas.

Akceptēti noteikumi “Grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 28.decembra noteikumos Nr.438 “Noteikumi par ēku un būvju nekustamā īpašuma nodokļa deklarāciju un pārskatu””.

Akceptēti noteikumi “Alkohola denaturēšanas un denaturētā alkohola aprites kārtība”.

Akceptēts rīkojums “Par valsts īpašuma objektu nodošanu privatizācijai”.

Akceptēts rīkojums “Par O.Kienkasu”, kurš paredz, ievērojot Ekonomikas ministrijas priekšlikumu, atbrīvot Ojāru Kienkasu no Centrālās dzīvojamo māju privatizācijas komisijas locekļa pienākumiem. Akceptēts rīkojums “Par A.Baļčūnu”, kurš paredz, ievērojot Ekonomikas ministrijas priekšlikumu, iecelt Andreju Baļčūnu par Centrālās dzīvojamo māju privatizācijas komisijas locekli. Attiecīgi veikti grozījumi rīkojumā “Grozījumi Ministru kabineta 1995.gada 4.septembra rīkojumā Nr.498 “Par Centrālās dzīvojamo māju privatizācijas komisijas sastāvu””, kas izdara izmaiņas komisijas sastāvā, izslēdzot O.Kienkasu un iekļaujot A.Baļčūnu.

Akceptēts rīkojums “Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā”, kurā iekļauts 241 pilsonības pretendents, t.sk. 28 viņu nepilngadīgie bērni.

Akceptēts rīkojums “Grozījums Ministru kabineta 1999.gada 8.septembra rīkojumā Nr.430 “Par Latvijas Republikas austrumu robežas atjaunošanas kontroles komisiju””.

Akceptēts rīkojums “Par zemesgabala Līvānos, Liepu ielā 2, pirkšanu”, kas paredz atļaut Iekšlietu ministrijai pirkt zemesgabalu 2637 m2 platībā Līvānos, Liepu ielā 2, Preiļu rajona policijas pārvaldes vajadzībām.

Akceptēti noteikumi “Grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 12.decembra noteikumos Nr.429 “Tirgus uzraudzības padomes nolikums”’, kuri paredz no 2002.gada 1.janvāra Tirgus uzraudzības padomes sastāvā iekļaut Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāvi un izslēgt Valsts veterinārā dienesta pārstāvi, grozījumi nepieciešami sakarā ar Sanitārās robežinspekcijas un Valsts veterinārā dienesta reorganizāciju.

Akceptēti noteikumi “Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 10.aprīļa noteikumos Nr.167 “Valsts meža dienesta un Valsts veterinārā dienesta ierēdņu amati, kuriem var nepiemērot Valsts civildienesta likuma 7.panta 10.punktā noteiktos ierobežojumus””.

Akceptēti noteikumi “Grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 22.jūnija noteikumos Nr.225 “Aizsargjoslu ap dzīvnieku kapsētām noteikšanas metodika””.

Akceptēti noteikumi “Grozījums Ministru kabineta 2001.gada 6.marta noteikumos Nr.107 “Noteikumi par obligātajām nekaitīguma un marķējuma prasībām pārtikas kazeīniem un pārtikas kazeinātiem””.

Akceptēti noteikumi “Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 8.maija noteikumos Nr.185 “Noteikumi par prasībām savvaļas dzīvnieku turēšanai nebrīvē un savvaļas dzīvnieku kolekciju izveidošanai””.

Akceptēti noteikumi “Grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 14.jūlija noteikumos Nr.247 “Ārkārtējo situāciju valsts operatīvās komisijas nolikums””.

Akceptēts rīkojums “Par zemesgabala Valmierā, Raiņa ielā 19, pirkšanu”.

Akceptēti rīkojumi: “Grozījums Ministru kabineta 2001.gada 18.janvāra rīkojumā Nr.37 “Par darba grupu nacionālā ziņojuma par 1966.gada 16.decembra Starptautiskā pakta par ekonomiskajām, sociālajām un kultūras tiesībām izpildi Latvijas Republikā sagatavošanai””; “Grozījums Ministru kabineta 2001.gada 18.janvāra rīkojumā Nr.36 “Par darba grupu nacionālā ziņojuma par 1965.gada 21.decembra Konvencijas par rasu diskriminācijas izskaušanu izpildi Latvijas Republikā sagatavošanai””; “Grozījums Ministru kabineta 2001.gada 18.janvāra rīkojumā Nr.38 “Par darba grupu nacionālā ziņojuma par 1966.gada 16.decembra Starptautiskā pakta par pilsoniskajām un politiskajām tiesībām izpildi Latvijas Republikā sagatavošanai””; “Grozījums Ministru kabineta 2001.gada 18.janvāra rīkojumā Nr.39 “Par darba grupu nacionālā ziņojuma par 1979.gada 18.decembra Konvencijas par jebkuras sieviešu diskriminācijas izskaušanu izpildi Latvijas Republikā sagatavošanai””; “Grozījums Ministru kabineta 2001.gada 18.janvāra rīkojumā Nr.40 “Par darba grupu nacionālā ziņojuma par 1949.gada 2.decembra Konvencijas par cīņu ar cilvēktirdzniecību un prostitūcijas ekspluatēšanu no trešo personu puses izpildi Latvijas Republikā sagatavošanai””; “Grozījums Ministru kabineta 2001.gada 18.janvāra rīkojumā Nr.41 “Par darba grupu nacionālā ziņojuma par 1984.gada 10.decembra Konvencijas pret spīdzināšanu un citādu cietsirdīgu, necilvēcisku vai cilvēka cieņu pazemojošu apiešanos un sodīšanu izpildi Latvijas Republikā sagatavošanai””.

Akceptēti noteikumi “Atsevišķu bīstamo atkritumu veidu apsaimniekošanas kārtība”.

Pieņemts zināšanai Ministru kabineta pārstāvja starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās pārskats par darbu 2001.gadā.

Pieņemta zināšanai ārlietu ministra I.Bērziņa sniegtāinformācija par Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu oficiālās nostājas grozījumiem sadaļā “Transporta politika”. Apstiprināti Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu oficiālās nostājas grozījumi sadaļā “Transporta politika”.

Akceptēti noteikumi “Noteikumi par pašvaldību finansu izlīdzināšanas fonda ieņēmumiem un to sadales kārtību 2002.gadā”.

Akceptēts rīkojums “Par privatizējamās valsts akciju sabiedrības “Latvijas kuģniecība” privatizācijas nosacījumiem””.

Pieņemta zināšanai sniegtā informācija par 2001.gada lauksaimniecības skaitīšanas gaitu un galvenajiem provizoriskajiem rezultātiem.

Pieņemta zināšanai finansu ministra G.Bērziņa sniegtā informācija par galvojuma sniegšanu par sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Jaunpagasts Plus” kredītsaistībām.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai ekonomikas ministra A.Kalvīša un satiksmes ministra A.Gorbunova sniegto informāciju par bijušā vissavienības pakļautības uzņēmuma “Baltmorputj” kuģu īpašuma tiesību un finansu jautājumiem. Latvijas — Krievijas starpvaldību komisijas ekspertu darba grupas finansu un īpašuma jautājumos vadītājai V.Andrējevai uzdots sākt sarunas ar Krievijas pusi par bijušā vissavienības pakļautības uzņēmuma “Baltmorputj” kuģiem un iesniegt tai attiecīgus dokumentus Latvijas puses īpašuma tiesību atzīšanai. Satiksmes ministrijai un Ekonomikas ministrijai uzdots iesniegt Latvijas — Krievijas starpvaldību komisijas ekspertu darba grupas finansu un īpašuma jautājumos vadītājai nepieciešamo informāciju.

Akceptēta Ekonomikas ministrijas iesniegtā Koncepcija par elektronisko komerciju rīcības plāna projektu, paredzot tā īstenošanu piešķirto budžeta līdzekļu ietvaros. Ekonomikas ministrijai uzdots precizēt rīcības plānu, ņemot vērā izteiktās piezīmes.

Pieņemta zināšanai tieslietu ministres I.Labuckas iesniegtā informācija par priekšlikumiem grozījumiem normatīvajos aktos, kas saistīti ar valsts simbolikas izmantošanu, un ministru simbolu reglamentā. Tieslietu ministrei I.Labuckai uzdots iesniegt atbildīgajā Saeimas komisijā priekšlikumus par grozījumiem likumā “Par Latvijas valsts ģerboni” un Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā. Aizsardzības ministram uzdots izstrādāt attiecīgus grozījumus likumā “Par Valsts prezidenta standartu, Saeimas priekšsēdētāja karogu un Ministru prezidenta karogu” un noteiktā kārtībā iesniegt Ministru kabinetā.

Ministru kabinets izskatīja jautājumu par Ministru kabineta Kārtības rulli. Nolemts neatbalstīt šādus atzinumos par noteikumu projektu izvirzītos priekšlikumus: par balsstiesību piešķiršanu Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvim valsts sekretāru sanāksmē, kad tiek skatīts pašvaldību intereses skarošs projekts; par tādu projektu akceptēšanu Ministru kabineta Komitejas sēdē, kuros veicamie labojumi nav precīzi ierakstāmi sēdes protokolā; par projektu akceptēšanu Ministru kabineta Komitejas sēdē ar balsu vairākumu. Noteikt, ka Ministru kabineta Komitejas sēdē jautājuma izskatīšanā piemērojams konsensusa princips; par Ministru kabineta sēžu stenografēšanu. Jautājumā par ziņotājiem Ministru kabineta Komitejas sēdē saglabāt līdzšinējo kārtību. Atbalstīt priekšlikumu, ka Valsts kancelejas direktors, nodrošinot normatīvajos aktos noteikto Valsts kancelejas uzdevumu un funkciju īstenošanu, ir tiesīgs precīzi noteikta deleģējuma ietvaros dot uzdevumus valsts sekretāriem. Valsts kancelejai uzdots sagatavot priekšlikumus par deleģējuma ietvariem. Ministriem, ja nepieciešams, divu nedēļu laikā iesniegt Valsts kancelejā priekšlikumus par noteikumu projektu. Valsts kancelejai uzdots apkopot iesniegtos priekšlikumus un sagatavot noteikumu projektu turpmākai izskatīšanai.

Akceptēts rīkojums “Par privatizējamās valsts akciju sabiedrības “Latvijas kuģniecība” privatizācijas nosacījumiem”. Privatizācijas aģentūrai uzdots līdz 2002.gada 14.janvārim izstrādāt un Privatizācijas aģentūras pārvaldes institūcijām statūtos noteiktajā kārtībā apstiprināt privatizējamās valsts akciju sabiedrības “Latvijas kuģniecība” privatizācijas noteikumus.

 

Valsts kancelejas  Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!