• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar Francijas atbalstu valsts pārvaldes reformās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.12.2001., Nr. 186 https://www.vestnesis.lv/ta/id/56784

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai esam informēti un izprotam mūsu ceļu uz NATO

Vēl šajā numurā

21.12.2001., Nr. 186

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar Francijas atbalstu valsts pārvaldes reformās

F1.JPG (18453 bytes)
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Vakar, 20.decembrī, Latvijas Ministru prezidents Andris Bērziņš, tiekoties ar Francijas valsts pārvaldes un reformu ministru Mišelu Sapēnu

Vakar, 20.decembrī, Latvijā vizītē uzturējās

Francijas valsts pārvaldes un reformu ministrs

Francijas valsts pārvaldes un reformu ministru Mišela Sapēna pārziņā ir valsts pārvaldes un reformas jautājumi un arī ierēdņu apmācība, viņš ir aizbildnis prestižajai Francijas Nacionālās administrācijas skolai. Sarunā tika apskatīti divi jautājumi: franču valodas apmācība Latvijā un valsts pārvaldes reformas.

Abas amatpersonas atzina, ka abu valstu starpā ir izveidojusies laba sadarbība, taču, lai šo sadarbību turpinātu, nozīmīgas ir franču valodas zināšanas. A. Bērziņš atzīmēja, ka Latvijas ierēdņiem regulāri tiek piedāvāta iespēja mācīties franču valodu, un augstu novērtēja franču puses priekšlikumus šo apmācības programmu tālākai turpināšanai.

Atbildot uz A. Bērziņa jautājumu par valsts pārvaldes reformām Francijā, M. Sapēns pastāstīja, ka Francijā, kas tradicionāli ir centralizēta valsts, liela loma ir decentralizācijai, kuras process ir sācies tikai pirms aptuveni 20 gadiem. Nozīmīgākā problēma Francijā ir lielais mazo pašvaldību skaits — kopā ir aptuveni 36000 komūnu, tādēļ valdība veicina politisko komūnu savstarpējo sadarbību un apvienošanos, kas patlaban norit veiksmīgi. Ministrs minēja piemēru no sava vēlēšanu apgabala, kad, apvienojot komūnas apvienībās, aptuveni desmit reižu ir samazinājies pašvaldību skaits. Ministrs arī pastāstīja, ka par optimālām Francijā tiek uzskatītas pašvaldības ar vismaz 10 000 iedzīvotājiem.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!