• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai esam informēti un izprotam mūsu ceļu uz NATO. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.12.2001., Nr. 186 https://www.vestnesis.lv/ta/id/56789

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Latvija ir piederīga Eiropai no vissenākajiem laikiem"

Vēl šajā numurā

21.12.2001., Nr. 186

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai esam informēti un izprotam mūsu ceļu uz NATO

Tuvojoties brīdim, kad Latvija kļūs par pilntiesīgu NATO dalībvalsti, arvien nozīmīgāka kļūst Latvijas sabiedrības informēšana par šo organizāciju un Latvijas virzību uz to. Šo domu otrdien, 18. decembrī, Latvijas Transatlantiskās organizācijas (LATO) informācijas centra atklāšanā atgādināja ārlietu ministrs Indulis Bērziņš. Sabiedriskā dialoga nozīme aizvien pieaug pirms NATO valstu vadītāju tikšanās Prāgā. Viens no uzņemšanas svarīgiem kritērijiem ir iedzīvotāju atbalsts un izpratne par politiskās prioritātes — NATO dalībvalsts statusa iegūšanas — nepieciešamību.

LATO informācijas centrs, kas atrodas Rīgā, Akadēmiskās bibliotēkas telpās, būs vieta, kurā ikviens interesents varēs atrast informāciju par NATO, Latvijas integrāciju šajā aliansē, drošības politikas jautājumiem un starptautisko attiecību politiku kopumā. Ar laiku informācijas centrā būs pieejams publiskais dators, ar kura palīdzību apmeklētāji varēs gūt aktuālāko informāciju par NATO.

Informācijas centrā atrodas arī Latvijas Transatlantiskās organizācijas birojs un telpas publisku diskusiju organizēšanai. Tādējādi tas būs ne tikai informācijas ieguves centrs, bet aktīvas informācijas apmaiņas forums par ārpolitikas un drošības politikas jautājumiem.

Kā “Latvijas Vēstnesim” pastāstīja informācijas centra idejas līdzautore, LATO biedre Ilze Slaka, plānots, ka divreiz mēnesī informācijas centrā risināsies publiskās apspriedes, uz kurām tiks aicinātas valsts un militārās amatpersonas, akadēmiķi, kā arī citi interesenti.

LATO informācijas centra izveidi ir sekmējusi un atbalstījusi Aizsardzības ministrija, ASV valdība, Pasaules brīvo latviešu apvienība un Ārlietu ministrija.

Informācijas centra atklāšanā ārlietu ministrs Indulis Bērziņš norādīja, ka NATO nestāsies ne Valsts prezidente, ne valdība, bet gan Latvijas iedzīvotāji, tāpēc ir nepieciešama cilvēku informētība un izpratne.

Latvijas Institūta direktors Ojārs Kalniņš teica, ka LATO ir nozīmīga ne tikai tāpēc, ka palīdzēs mūsu valstij iekļauties NATO, bet tā arī atbalstīs un veicinās saikni starp valdību, iedzīvotājiem un NATO.

Savukārt Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs informācijas centra atklāšanā norādīja, ka nākamā gada laikā Latvija tiks aktīvi gatavota dalībai NATO un lai gūtu sabiedrības atbalstu šī mērķa sasniegšanā, galvenais ir informācijas pieejamība.

Līdztekus informācijas centra atklāšanai bibliotēkā ir izveidota izstāde “Sabiedrotie. Latvija ceļā uz NATO”. Šī izstāde nākamajā gadā ceļos pa visu Latviju, sniedzot iedzīvotājiem informāciju par valsts drošības un aizsardzības politikas vēsturisko attīstību un nepieciešamību iestāties NATO.

Latvijas informācijas centrs visiem apmeklētājiem būs pieejams, sākot no janvāra vidus, un darbosies otrdienās (priekšpusdienā) un ceturtdienās (pēcpusdienā).

 

Artis Nīgals, “LV” nozares redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!