• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas bērnu panākumiem starptautiskā izstādē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.12.2001., Nr. 186 https://www.vestnesis.lv/ta/id/56795

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pilsonības iegūšanu - jaunā mājaslapā

Vēl šajā numurā

21.12.2001., Nr. 186

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas bērnu panākumiem starptautiskā izstādē

Piecas medaļas un trīspadsmit diplomu — tāds ir Latvijas mākslas skolu un bērnu un jauniešu centru meiteņu un zēnu guvums par piedalīšanos pagājušajā gadā populārajā izstādē “Lidice 2000”, kas jau 28.reizi norisinājās Čehijā. Tā bija pirmā reize, kad latviešu bērni piedalījās šajā izstādē, uz kuru savus darbus bija nosūtījuši pārstāvji no 172 pasaules valstīm. Tāpēc jo lielāks ir mūsu prieks par lielo apbalvojumu skaitu, kuri atceļojuši uz Latviju, jo tas liecina par latviešu pedagogu kvalitatīvo darbu, kā arī par viņu audzēkņu talantu.

2000.gada 16.decembrī Čehijas vēstniecībā Rīgā sapulcējās apbalvotie bērni kopā ar saviem mākslinieciskajiem vadītājiem un vecākiem, kur viņiem svinīgi pasniedza apbalvojumus. Svinīgajā apbalvošanā piedalījās ap četrdesmit personu. Ieradās septiņpadsmit apbalvotie, kā arī tika uzaicināti desmit vislabākie Bērnu un jaunatnes centra “Daugmale” dalībnieki.

Latvijas bērni nosūtīja savus darbus arī 29.izstādei “Lidice 2001” un atkal uzvarēja. Par zīmējumiem un keramikas darbiem tika piešķirti 27 diplomi, bet visaugstākais izstādes apbalvojums — Lidices roze — piešķirts Baldones un Mālpils skolai.

Šogad apbalvoti šādi Latvijas bērni:

Ilze Ukstiņa, Kārlis Kemlers, Kristiāns Vinniņš, Jānis Taurenis, Signe Gausiņa, Baiba Brakovska, Baiba Bruzgule, Irēna Grigorjeva, Kaspars Jomerts, Anita Kalniņa, Liene Kalniņa, Egija Kļaviņa, Natālija Lepina, Elīna Mierkalne, Līga Mukāne, Artis Resselis, Emīls Salmiņš, Herta Vītuma, Vita Volkova, Santa Neringa, Agnese Līce, Gunārs Eiduks, Edgars Sviķis, Viesturs Rasnacis un Edgars Graudiņš.

Līdzīgi kā pagājušajā gadā, arī nākamgad Bērnu un jaunatnes centrā “Daugmale” tiks organizēta to bērnu darbu izstāde, kuri vēlēsies piedalīties 30.izstādē “Lidice 2002.” Tā kā 2002.gads ir izsludināts par Starptautisko kalnu gadu, izstādes tēmas var būt “Mūsu zemes ievērojamākie kalni”, “Kā pie mums kalnos dzīvo” vai “Kas zied mūsu kalnos, un kādi tur dzīvo zvēriņi”. Izstādē var piedalīties bērni vecumā no 4 līdz 16 gadiem ar saviem zīmējumiem, fotogrāfijām, skulptūrām, grafikām, kā arī darbiem no metāla, tekstila, koka vai papīra. Izstāde no Čehijas parasti ceļo uz Rumāniju un Bulgāriju. Iesūtītie darbi paliek Čehijas Republikā, un, ja gadījumā tiek piedāvāti pārdošanai, iegūtie līdzekļi tiek veltīti labdarības mērķiem.

ČR vēstniecība Rīgā plāno šo izstādi sarīkot 2002.gada rudenī Rīgā.

 

Čehijas vēstniecība Latvijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!