• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrijas 2001. gada 13. decembra rīkojums Nr. 156 "Par transportlīdzekļu valsts tehniskās apskates (pielaides ceļu satiksmē) uzlīmi un par transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas uzlīmi". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.12.2001., Nr. 187 https://www.vestnesis.lv/ta/id/56827

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finansu un kapitāla tirgus komisijas padomes lēmums Nr.23/5

Par "Apdrošinātāju darbības licenču izsniegšanas noteikumu" apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

22.12.2001., Nr. 187

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Satiksmes ministrija

Veids: rīkojums

Numurs: 156

Pieņemts: 13.12.2001.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrija

Rīkojums Nr.156 Rīgā 2001. gada 13. decembrī

Par transportlīdzekļu valsts tehniskās apskates (pielaides ceļu satiksmē) uzlīmi un par transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas uzlīmi

1. Saskaņā ar Ministru kabineta 1999.gada 19.janvāra noteikumu nr.15 “Ceļu satiksmes noteikumi” 25.3. un 25.4.apakšpunktiem un Ministru kabineta 1999.gada 2.februāra noteikumu nr.31 “Noteikumi par sadarbību sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas informācijas apmaiņas jomā” 23.punktu:

1.1. apstiprināt pievienotos transportlīdzekļu valsts tehniskās apskates (pielaides ceļu satiksmē) un transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas 2003.gada uzlīmju paraugus (1.pielikums);

1.2. apstiprināt pievienoto transportlīdzekļu valsts tehniskās apskates (pielaides ceļu satiksmē) 2003.gada uzlīmes parauga un pretviltošanas pazīmju aprakstu (2.pielikums);

1.3. apstiprināt pievienoto transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas 2003.gada uzlīmes parauga un pretviltošanas pazīmju aprakstu (3.pielikums).

2. Noteikt, ka šī rīkojuma 1.1.apakšpunktā minētās uzlīmes izsniedz bezpeļņas organizācija valsts akciju sabiedrība “Ceļu satiksmes drošības direkcija”, sākot ar 2002.gada 1.janvāri.

Satiksmes ministrs A. Gorbunovs

 

 

1.pielikums

Transportlīdzekļu valsts tehniskās apskates (pielaides ceļu satiksmē) uzlīme

SAT1 COPY.GIF (153938 bytes)

Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas uzlīme

SAT2 COPY.GIF (125793 bytes)

Autosatiksmes departamenta direktora vietnieks J.Kancēvičs

 

2.pielikums

2003.gada transportlīdzekļu valsts tehniskās apskates (pielaides ceļu satiksmē) uzlīmes un tās pretviltošanas pazīmju apraksts

2003.gada transportlīdzekļu valsts tehniskās apskates (pielaides ceļu satiksmē) uzlīme (tālāk tekstā — uzlīme) ir hologrāfiska metalizēta OPTOPROOF materiāla četrstūra formas loksne ar izmēriem 60 x 70 mm (H x W).

 

 

1. Uzlīmes grafiskais attēls:

Uzlīmes grafiskā attēla izmērs ir 40 x 50 mm (H x W). Tā augšējā daļā ir neliela zilas krāsas (Pantone Blue modified 292) necaurspīdīga josla ar izlocītu apakšējo malu. Joslā ir iestrādāts logotips “CSDD” ar izceltu S burta izliekumu. Grafiskā attēla vidū ir gada skaitlis — 2003. Uzlīmes grafiskā attēla apakšējā daļā ir trīs necaurspīdīgu zilas krāsas (Pantone Blue modified 292) aplīšu rindas, to izmēram samazinoties uz grafiskā attēla apakšējo malu. Vidējās rindas pēdējie trīs aplīši ir necaurspīdīgi oranžā krāsā (Pantone Orange 021).

Vidusdaļā tiek iedrukāta mainīgā (individualizētā) informācija: transportlīdzekļa reģistrācijas numurs, transportlīdzekļa identifikācijas numura pēdējie seši simboli un datums, līdz kuram derīga tehniskās apskates uzlīme.

Mainīgā (individualizētā) informācija tiek tehnoloģiski drukāta spoguļrakstā uz akrilāta plēves iekšējās puses, ar ko pēc tam tiek pārklāta hologramma, tādējādi uzdrukāto informāciju aizsargājot pret viltošanu.

Tā hologrammas daļa, kuru neaizsargā akrilāta plēve, to noplēšot no automobiļa priekšējā stikla, tiek neatgriezeniski sabojāta, bet uzlīmes grafiskā daļa, to noplēšot, sadalās divās daļās — pie uzlīmes paliek akrilāta plēves daļa ar mainīgo (individualizēto) informāciju, bet pie automobiļa stikla — akrilāta plēve bez grafiskā attēla.

 

 

2. Uzlīmes hologrāfiskajā daļā ir iestrādāti šādi redzamie pretviltošanas elementi:

Uzlīmi šķērso spirālveidīga šaura josla virzienā no uzlīmes vidus ar telpisku virzību uz uzlīmes malām (“tuneļa efekts”). Josla sastāv no simboliem, kurus veido vārds LATVIJA un skaitlis 2003, simboliem palielinoties no spirālveidīgās joslas iekšpuses uz ārpusi. Uzlīmes apakšējo daļu zem joslas veido simetriskas līnijas, vidusdaļu joslas iekšpusē veido vārds LATVIJA, bet augšējo daļu joslas ārpusē veido skaitlis 2003. Līnijas un simboli ir ar piecu pozīciju mirgojošu krāsu efektu, krāsai mainoties atkarībā no gaismas laušanas leņķa.

Uzlīmes vidū ar nelielu nobīdi uz leju ar izmēriem 15 x 21 mm (H x W) ir mirgojošs hologrāfisks Latvijas ģerboņa attēls. Ģerbonis ir izveidots žirogrammas veidā ar krāsu maiņu atkarībā no gaismas laušanas leņķa. Apkārt laukuma, kurā ir Latvijas ģerbonis, iekšējai malai ir mikroteksts ar valsts koda LV simboliem. Apkārt Latvijas ģerboņa kontūrām ir 50 mikrometru līnija.

Autosatiksmes departamenta

direktora vietnieks J.Kancēvičs

 

 

3.pielikums

2003.gada sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas uzlīmes un tās pretviltošanas pazīmju apraksts

2003.gada sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas uzlīme (turpmāk — uzlīme) ir hologrāfiska metalizēta OPTOPROOF materiāla četrstūra formas loksne ar izmēriem 60 x 45 mm (H x W).

 

 

1. Uzlīmes grafiskais attēls:

Uzlīmes grafiskā attēla izmērs ir 40 x 50 mm (H x W). Tā augšējā daļā ir neliela zilas krāsas (PANTONE Blue modified 292) necaurspīdīga josla ar izlocītu apakšējo malu. Joslā ir iestrādāts logotips “CSDD” ar izceltu S burta izliekumu. Grafiskā attēla vidū ir gada skaitlis — 2003. Uzlīmes grafiskā attēla apakšējā daļā ir trīs necaurspīdīgu aplīšu rindas, to izmēram samazinoties virzienā uz grafiskā attēla apakšējo malu. Vidējā aplīšu rinda ir oranžā krāsā (PANTONE Orange 021), augšējā un apakšējā rinda ir zilā krāsā (PANTONE Blue modified 292).

Vidusdaļā tiek iedrukāta mainīgā (individualizētā) informācija: transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numurs, polises numurs, polises darbības termiņa beigu un sākuma datumi.

Mainīgā (individualizētā) informācija tiek tehnoloģiski drukāta spoguļrakstā uz akrilāta plēves iekšējās puses, ar ko pēc tam tiek pārklāta hologramma, līdz ar to aizsargājot uzdrukāto informāciju tādā veidā, ka, šo pārklājumu noplēšot, neatgriezeniski tiek sabojāta uzlīmes virsējā kārta.

 

 

2. Uzlīmes hologrāfiskajā daļā ir iestrādāti šādi redzamie pretviltošanas elementi:

Uzlīmi šķērso spirālveidīga šaura josla virzienā no uzlīmes vidus ar telpisku virzību uz uzlīmes malām (“tuneļa efekts”). Josla sastāv no simboliem, kurus veido vārds LATVIJA un skaitlis 2003, simboliem palielinoties no spirālveidīgās joslas iekšpuses uz ārpusi. Uzlīmes apakšējo daļu zem joslas veido simetriskas līnijas, uzlīmes vidusdaļu joslas iekšpusē veido simboli — vārds LATVIJA, bet uzlīmes augšējo daļu joslas ārpusē veido simboli — skaitlis 2003. Līnijas un simboli ir ar piecu pozīciju mirgojošu krāsu efektu, krāsai mainoties atkarībā no gaismas laušanas leņķa.

Autosatiksmes departamenta

direktora vietnieks J.Kancēvičs

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!