• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 21. decembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.12.2001., Nr. 187 https://www.vestnesis.lv/ta/id/56848

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Caur vīrieša rūdījumu - pie pirmās zvaigznes

Vēl šajā numurā

22.12.2001., Nr. 187

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 21. decembra sēdē

Akceptēts izdošanai Satversmes 81.panta kārtībā noteikumu projekts “Grozījums likumā “Par likumu un citu Saeimas, Valsts prezidenta un Ministru kabineta pieņemto aktu izsludināšanas, publicēšanas, spēkā stāšanās kārtību un spēkā esamību””, kas izstrādāts, lai nodrošinātu ikvienai personai Latvijas Republikas Satversmē garantētās tiesības iegūt patiesu informāciju par viņas tiesībām un pienākumiem, kas izriet no likumā minēto valsts institūciju izdotiem tiesību aktiem.

Akceptēts noteikumu projekts “Noteikumi par notiesāto darba samaksas kārtību brīvības atņemšanas iestādēs”, kurš noteiks kārtību, kādā notiesātajiem ar brīvības atņemšanu par paveikto darbu tiek izmaksāta darba samaksa.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojekts “Identifikācijas karšu un pasu likums”, kura mērķis ir noteikt personu apliecinošo dokumentu, kas apliecina personas tiesisko statusu Latvijas Republikā, veidus, saturu, lietošanas, nodošanas un izņemšanas kārtību.

Akceptēts noteikumu projekts “Grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 8.decembra noteikumos Nr.447 “Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu ierindas un komandējošā sastāva formas tērpu un atšķirības zīmju apraksts un mantiskās apgādes normas””, kurš izstrādāts, lai sakārtotu Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu darbinieku ar speciālajām dienesta pakāpēm mantisko apgādi, kā arī nodrošinātu noteiktu Valsts robežsardzes darbinieku skaitu ar speciālo ekipējumu ārkārtas situāciju novēršanai.

Akceptēts noteikumu projekts “Grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 27.aprīļa noteikumos Nr.148 “Dzelzceļa tehniskās ekspluatācijas noteikumi””, jo nepieciešamas atsevišķu noteikumu normu korekcijas, kā arī lai paaugstinātu dzelzceļa satiksmes drošības un vilcienu kustības organizācijas sistēmu un precizētu atbildīgo amatpersonu kompetenci un atbildību.

Akceptēts noteikumu projekts “Grozījums Ministru kabineta 2000.gada 18.janvāra noteikumos Nr.23 “Noteikumi par valsts nodevu par jūras navigācijas pakalpojumiem (bāku nodevu)””. Noteikumu projekts nodrošinās Likuma par ostām 15.1 panta izpildi. Likuma par ostām 15.1 pants nosaka, ka kuģošanas drošības nodrošināšanai līdz 2001.gada 31.decembrim Latvijas Republikā noteikta valsts nodeva par jūras navigācijas pakalpojumiem (bāku nodeva), kuras likmes nosaka Ministru kabinets.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojekts “Grozījums likumā “Par nodokļiem un nodevām””. Likumprojekts nodrošinās Likuma par ostām 15.1 panta izpildi, kā arī novērsīs pretrunas starp Likumu par ostām un Likumu par nodokļiem un nodevām pēc 2001.gada 31.decembra.

Akceptēts noteikumu projekts “Kārtība, kādā izsniedzami profesionālās pilnveides un profesionālās ievirzes izglītību apliecinoši dokumenti”, kuri noteiks kārtību, kādā izsniedzami profesionālās pilnveides un profesionālās ievirzes izglītību apliecinoši dokumenti, kā arī nosaka minēto dokumentu paraugus.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par ikgadējā atvaļinājuma noteikšanu Valsts kancelejas un ministriju centrālā aparāta ierēdņiem un darbiniekiem 2002.gadā”, kurš paredz noteikt, ka lielākajai daļai Valsts kancelejas un ministriju centrālā aparāta ierēdņu un darbinieku ikgadējais atvaļinājums 2002.gadā ir no 5.augusta līdz 1.septembrim.

Akceptēts noteikumu projekts “Darbi, kuros atļauts nodarbināt bērnus vecumā no 13 gadiem”, kura mērķis ir noteikt darbus, kuros atļauts nodarbināt bērnus vecumā no 13 gadiem, ja viens no vecākiem (aizbildnis) devis rakstveida piekrišanu.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par bezpeļņas organizācijas valsts uzņēmuma “Daugavpils psihoneiroloģisko slimnieku rehabilitācijas uzņēmums” reorganizācija”, kurš paredz ar 2002.gada 1.janvāri reorganizēt Labklājības ministrijas pārziņā esošo bezpeļņas organizāciju valsts uzņēmumu “Daugavpils psihoneiroloģisko slimnieku rehabilitācijas uzņēmums”, pievienojot to bezpeļņas organizācijai valsts sabiedrībai ar ierobežotu atbildību “Daugavpils psihoneiroloģiskā slimnīca”.

Akceptēts noteikumu projektu “Noteikumi par to upju (upju posmu) sarakstu, uz kurām zivju resursu aizsardzības nolūkā aizliegts būvēt un atjaunot hidroelektrostaciju aizsprostus un veidot jebkāda veida mehāniskus šķēršļus”. Noteikumu pieņemšana ir nepieciešama, lai nepieļautu HES celtniecību upēs, kurām ir galvenā nozīme ceļotājzivju un citu augstvērtīgo zivju sugu resursu saglabāšanā.

Šajās upēs jebkuras būtiskas ūdens līmeņa svārstības ir uzskatāmas par vienu no galvenajiem zivju resursu samazināšanās un apkārtējās vides noplicināšanas iemesliem. Ja arī uz sarakstā iekļautajām upēm jau ir uzcelta kāda mazā HES, tad tajās nav pieļaujama tālāka situācijas pasliktināšanās, kuru papildus izraisītu citu HES celtniecība tādās vietās, kur tas radītu vēl biežākas ūdens līmeņa svārstības un maiņu dažādos upju posmos, kā arī veidotu nepiemērotus apstākļus zivju dzīvotnēm upju lejtecē.

Akceptēts noteikumu projekts “Par konkrēto apjomu jaudu uzstādīšanai 2002.gadā, ja elektroenerģijas ražošanai izmanto reģeneratīvos energoresursus”. Noteikumu projekts ir izstrādāts saskaņā ar Enerģētikas likuma 40. panta ceturto daļu, tā mērķis ir noteikt konkrēto apjomu elektroenerģijas jaudu uzstādīšanai 2002.gadā, ja elektroenerģijas ražošanai izmanto reģeneratīvos energoresursus, paredzot konkrētu apjomu katram veidam.

Akceptēts noteikumu projekts “Grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 21.aprīļa noteikumos Nr.145 “Kārtība, kādā iedzīvotāju ienākumu nodokļa maksājumi tiek ieskaitīti pašvaldības budžetā””. Noteikumu projekts izstrādāts, lai precizētu kārtību, kādā audita rezultātā aprēķinātā soda nauda par nodokļa likuma pārkāpumiem, pamatparāda palielinājuma un nokavējuma naudas summas ieskaitāmas pašvaldības budžetā.

Akceptēts noteikumu projekts “Noteikumi par drošības konsultantu (padomnieku) norīkošanu, profesionālo kvalifikāciju un darbību bīstamo kravu pārvadājumu jomā”. Noteikumi noteiks kārtību, kādā uzņēmumos (uzņēmējsabiedrībās), kas nodarbojas ar bīstamo kravu pārvadājumiem pa autoceļiem vai dzelzceļu, vai ar to saistīto iekraušanu un izkraušanu, tiek norīkoti drošības konsultanti (padomnieki), kas atbild par bīstamo kravu pārvadājumiem raksturīga riska samazināšanu attiecībā uz personām, īpašumu un vidi.

Akceptēts noteikumu projekts “Noteikumi par 2002.gadā vecuma pensijas aprēķināšanai piemērojamiem plānotajiem vecuma pensijas izmaksas laikposmiem”. Noteikumi noteiks 2002.gadā vecuma pensijas aprēķināšanai piemērojamos plānotos vecuma pensijas izmaksas laikposmus, pamatojoties uz Valsts statistikas pārvaldes datiem un Labklājības ministrijas aprēķiniem.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par mazuta aizdošanu Limbažu pilsētas domei”, kurš paredz valsts uzņēmumam “Materiālās rezerves” 2001./2002.gada apkures sezonai aizdot Limbažu pilsētas domei no valsts rezerves 500 tonnu mazuta siltumenerģijas ražošanai, lai netiktu traucēta siltumapgāde.

Akceptēts instrukcijas projekts “Valsts aģentūru izveidošanas, reorganizācijas un likvidācijas kritēriji”, kuri noteiks kritērijus, kādi piemērojami, izveidojot, reorganizējot vai likvidējot valsts aģentūras.

Akceptēts noteikumu projekts “Kārtība, kādā valsts (pašvaldību) uzņēmumi (uzņēmējsabiedrības) pārveidojami par valsts (pašvaldību) aģentūrām”, kuri noteiks kārtību, kādā: valsts uzņēmumi un bezpeļņas organizācijas formā valsts nodibinātie uzņēmumi (uzņēmējsabiedrības) pārveidojami par valsts aģentūrām; pašvaldību uzņēmumi un bezpeļņas organizācijas formā pašvaldību nodibinātie uzņēmumi (uzņēmējsabiedrības) pārveidojami par pašvaldību aģentūrām.

Akceptēts noteikumu projekts “Grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 3.augusta noteikumos Nr.269 “Noteikumi par vides kvalitātes normatīviem degvielas uzpildes stacijām, naftas bāzēm un pārvietojamajām cisternām””.

Akceptēts noteikumu projekts “Valstij piederošu dzīvojamo telpu īres maksas izsoles kārtība”, kuri noteiks kārtību, kādā organizējamas valstij piederošo dzīvojamo telpu īres maksas izsoles dzīvojamām telpām, par kuru lietošanu nav noslēgts dzīvojamo telpu īres līgums. Noteikumi neattiecas uz dzīvojamām telpām, kas privatizējamas vai var tikt privatizētas saskaņā ar likumu “Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju”.

Akceptēts noteikumu projekts “Preču deklarēšanas un vienkāršotās muitošanas kārtība”, kuri noteiks kārtību, kādā fiziskās un juridiskās personas deklarē preces muitas iestādē, kārtību, kādā piemērojama vienkāršotā muitošana, un vienkāršotās deklarēšanas veidus, kā arī vienkāršotās un prioritārās muitošanas kārtību precēm, kas paredzētas stihiskas nelaimes, avārijas vai katastrofas seku likvidēšanai. Noteikumos noteikto kārtību, kas piemērojama visām muitas procedūrām, piemēro arī preču atpakaļizvešanai.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par valsts nekustamās mantas Liepājā, Radio ielā 8, nodošanu Liepājas pilsētas pašvaldības īpašumā”.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par lidlauka “Langači” Limbažu rajona Limbažu pagastā nodošanu Limbažu rajona Limbažu pagasta pašvaldības īpašumā”.

Akceptēts rīkojuma projekts “Grozījums Latvijas Republikas Ministru Padomes 1992.gada 11.septembra lēmumā Nr.390 “Par Latvijas Republikas lidlauku aizsardzību, to statusu un lidojumu drošības garantēšanu””.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par valsts dzīvojamo māju nodošanu privatizācijai”.

Akceptēts noteikumu projekts “Valsts enerģētiskās krīzes centra nolikums”, kurš noteiks Valsts enerģētiskās krīzes centra darbības kārtību un kompetenci. Krīzes centrs ir koordinējoša un konsultatīva valsts institūcija, kuras uzdevums ir izsludinātas valsts enerģētiskās krīzes laikā vadīt krīzes novēršanas un krīzes izraisīto seku likvidēšanas pasākumus.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par valsts aģentūru “Sabiedrības veselības aģentūra””, kurš paredz ar 2002.gada 1.janvāri reorganizēt Labklājības ministrijas pakļautībā esošo valsts iestādi “Nacionālais vides veselības centrs” un tā teritoriālos vides veselības centrus – “Daugavpils vides veselības centrs”, “Gulbenes vides veselības centrs”, “Jelgavas vides veselības centrs”, “Jēkabpils vides veselības centrs”, “Liepājas vides veselības centrs”, “Rēzeknes vides veselības centrs”, “Rīgas vides veselības centrs”, “Tukuma vides veselības centrs”, “Valmieras vides veselības centrs”, “Ventspils vides veselības centrs” un saskaņā ar Publisko aģentūru likuma 8.panta pirmo daļu izveidot valsts aģentūru “Sabiedrības veselības aģentūra”. Aģentūra ir Labklājības ministrijas pārraudzībā esoša valsts iestāde, kura pilda Epidemioloģiskās drošības likumā, pārvaldes līgumā un citos normatīvajos aktos noteiktās funkcijas.

Akceptēts noteikumu projekts “Valsts aģentūras “Sabiedrības veselības aģentūra” nolikums”, kurš noteiks, ka valsts aģentūra “Sabiedrības veselības aģentūra” ir Labklājības ministrijas pārraudzībā esoša valsts iestāde, kas izveidota saskaņā ar Publisko aģentūru likumu, Epidemioloģiskās drošības likumu un citiem normatīviem aktiem, lai nodrošinātu sabiedrības veselības politikas realizāciju valstī. Aģentūra savus uzdevumus un funkcijas veic atbilstoši pārvaldes līgumam, kuru ar Aģentūras direktoru slēdz labklājības ministrs.

 

Valsts kancelejas  Komunikāciju departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!