• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 27. decembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.12.2001., Nr. 188 https://www.vestnesis.lv/ta/id/56931

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Es novēlu jums visiem, lai mīlestība un miers atrod vietu jūsu ģimenēs, jūsu mājokļos, jūsu sirdīs"

Vēl šajā numurā

28.12.2001., Nr. 188

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 27. decembra sēdē

Akceptēti noteikumi “Muitas režīma — atteikšanās no precēm par labu valstij — izpildes kārtība”, kuri nosaka kārtību, kādā izpildāms muitas režīms — atteikšanās no precēm par labu valstij. Noteikts, ja, piemērojot muitas režīmu, valstij var rasties zaudējumi, to nepiemēro. Pieteikt muitas režīmu ir tiesīgs preču īpašnieks vai tā pilnvarota persona. Noteikumi stāsies spēkā 2002.gada 1.jūlijā.

Akceptēti noteikumi “Atklāta konkursa norise attiecībā uz preču pirkšanu vai nomu”, kuri nosaka atklāta konkursa norisi attiecībā uz preču pirkšanu vai nomu. Lai nodrošinātu plānoto preču pirkšanu vai nomu plānotajā termiņā, pasūtītājs 12 darba dienas pirms konkursa izziņošanas izveido iepirkuma komisiju, kuras sastāvā ir vismaz pieci cilvēki. Konkursu veic šādā secībā: konkursa sagatavošana; konkursa izziņošana; informācijas sniegšana par konkursu; piedāvājumu iesniegšana; piedāvājumu atvēršana; pretendentu atlase, tehnisko piedāvājumu atbilstības pārbaude un piedāvājumu vērtēšana; lēmuma par konkursa rezultātiem pieņemšana; iepirkuma līguma slēgšana. Noteikumi stāsies spēkā 2002.gada 1.janvārī. Šo noteikumu 9., 15., 29. un 38.punkts daļā par elektronisko dokumentu apriti konkursa laikā, stāsies spēkā 2002.gada 1.jūlijā.

Akceptēti noteikumi “Atklāta vai slēgta konkursa norise attiecībā uz pakalpojumu sniegšanu”, kuri nosaka atklāta vai slēgta konkursa norisi attiecībā uz pakalpojumu sniegšanu. Atklātu konkursu veic šādā secībā: konkursa sagatavošana; konkursa izziņošana; informācijas sniegšana par konkursu; piedāvājumu iesniegšana; piedāvājumu atvēršana; pretendentu atlase, tehnisko piedāvājumu atbilstības pārbaude un piedāvājumu vērtēšana; lēmuma par konkursa rezultātiem pieņemšana; iepirkuma līguma slēgšana. Slēgtu konkursu veic šādā secībā: konkursa sagatavošana; kandidātu atlases izziņošana; pieteikumu iesniegšana; pieteikumu atvēršana; kandidātu atlase; uzaicinājuma piedalīties konkursā izsūtīšana; informācijas sniegšana par konkursu; piedāvājumu iesniegšana; piedāvājumu atvēršana; tehnisko piedāvājumu atbilstības pārbaude un piedāvājumu vērtēšana; lēmuma par konkursa rezultātiem pieņemšana; iepirkuma līguma slēgšana. Lai nodrošinātu plānoto pakalpojumu sniegšanu plānotajā termiņā, pasūtītājs 12 darba dienas pirms konkursa izziņošanas izveido iepirkuma komisiju, kuras sastāvā ir vismaz pieci cilvēki. Noteikumi stāsies spēkā 2002.gada 1.janvārī. Šo noteikumu 10., 16., 30., 39., 86. un 92.punkts daļā par elektronisko dokumentu apriti konkursa laikā, stāsies spēkā ar 2002.gada 1.jūliju.

Akceptēti noteikumi “Atklāta konkursa norise attiecībā uz būvdarbu veikšanu”, kuri nosaka atklāta konkursa norisi attiecībā uz būvdarbu veikšanu. Konkursu veic šādā secībā: konkursa sagatavošana; konkursa izziņošana; informācijas sniegšana par konkursu; piedāvājumu iesniegšana; piedāvājumu atvēršana; pretendentu atlase, tehnisko piedāvājumu atbilstības pārbaude un piedāvājumu vērtēšana; lēmuma par konkursa rezultātiem pieņemšana; iepirkuma līguma slēgšana. Noteikumi stāsies spēkā 2002.gada 1.janvārī. Šo noteikumu 10., 16., 32. un 41.punkts daļā par elektronisko dokumentu apriti konkursa laikā stāsies spēkā 2002.gada 1.jūlijā.

Akceptēts rīkojums “Par valsts kapitāla daļu bezpeļņas organizācijā sabiedrībā ar ierobežotu atbildību “Eiropas nams” pārdošanu”, kurš paredz uzdot Privatizācijas aģentūrai pārdot valsts kapitāla daļas bezpeļņas organizācijā sabiedrībā ar ierobežotu atbildību “Eiropas nams”.

Akceptēti “Ceļu drošības audita noteikumi”, kuri nosaka ceļu drošības auditēšanas kārtību ceļu projektiem (arī būvprojektiem) un esošo ceļu tīklam. Ceļu drošības audita mērķis ir panākt, lai ceļu projekti (arī būvprojekti) un ar ceļu satiksmi saistītu objektu būvprojekti tiktu izstrādāti atbilstoši ceļu lietotāju drošības prasībām un lai esošo ceļu tīkls atbilstu satiksmes drošības prasībām, novēršot iespējamos ceļu satiksmes negadījumus. Auditu var veikt institūcija, kas pilnvarota ar likumu, Ministru kabineta noteikumiem vai Ministru kabineta rīkojumu. Auditā iesaista ne mazāk kā divus ceļu drošības auditorus.

Akceptēti noteikumi “Grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 19.decembra noteikumos Nr.448 “Riteņu transportlīdzekļu un to sastāvdaļu atbilstības novērtēšanas noteikumi””. Noteikumi paredz vienkāršot tirgus uzraudzības sistēmu. Spēkā esošā noteikumu redakcija nosaka, ka transportlīdzekļu sastāvdaļu izgatavotājs, importētājs vai izplatītājs, sākot ar 2002.gada 1.janvāri, iesniegs CSDD transportlīdzekļu sastāvdaļu tipa apstiprinājuma sertifikāta kopiju un saņems Tipa apstiprinājuma sertifikāta reģistrācijas apliecību, kuru glabās katrā transportlīdzekļu sastāvdaļu tirdzniecības vietā, savukārt noteikumu projekts paredz, ka transportlīdzekļu sastāvdaļu izgatavotājs, importētājs vai izplatītājs nodrošinās tipa apstiprinājuma sertifikāta kopiju pieejamību Tirgus uzraudzības institūcijai pēc tās pieprasījuma. Ar izstrādāto projektu tiek paplašināts to transportlīdzekļu un to sastāvdaļu loks, uz kuriem neattieksies esošie noteikumi, piemēram, sporta automobiļiem, motocikliem un tricikliem, ja tie jau ir sertificēti pēc starptautiskajiem FIA un FIM homologācijas standartiem; transportlīdzekļiem, kas ievesti Latvijā līdz transportlīdzekļu atbilstības novērtēšanas sistēmas sākšanai Latvijā, t.i., līdz 1999.gada 30.septembrim. Uz gadu tiek pagarināta EURO–2 atgāzu emisijas prasībām atbilstošu motoru uzstādīšana jauniem transportlīdzekļiem, jo pašreiz Latvijā spēkā esošie degvielas standarti pietiekami nenodrošina tādas degvielas pieejamību, kādu nepieciešams izmantot EURO–3 atgāzu prasībām atbilstošu motoru barošanas sistēmās. Par gadu tiek pagarināta obligātā sertifikācija tām transportlīdzekļu sastāvdaļām, kas tiek izgatavotas Latvijā.

Akceptēts rīkojums “Par Banku augstskolas Satversmes grozījumu apstiprināšanu”, kurš paredz apstiprināt Banku augstskolas Satversmes sapulces 2001.gada 18.maijā pieņemtos grozījumus Banku augstskolas Satversmē.

Akceptēts rīkojums “Par privatizējamai valsts akciju sabiedrībai “Latvijas eksportkredīts” piederošo bezpeļņas organizācijas sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Latvijas garantiju aģentūra” kapitāla daļu saglabāšanu valsts īpašumā un nodošanu Ekonomikas ministrijas turējumā”, kurš paredz saglabāt valsts īpašumā un nodot Ekonomikas ministrijas turējumā privatizējamai valsts akciju sabiedrībai “Latvijas eksportkredīts” piederošās bezpeļņas organizācijas sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Latvijas garantiju aģentūra” kapitāla daļas. Privatizācijas aģentūrai uzdots par 1000 latiem palielināt atskaitījumus no valsts īpašuma privatizācijā gūtajiem ienākumiem, lai kompensētu privatizējamai valsts akciju sabiedrībai “Latvijas eksportkredīts” atsavināmās bezpeļņas organizācijas sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Latvijas garantiju aģentūra” kapitāla daļas.

Akceptēti “Noteikumi par Statistiskās informācijas valsts programmu 2002.gadam”. Noteikumi stāsies spēkā 2002.gada 1.janvārī.

Akceptēts likumprojekts “Grozījums likumā “Par iepirkumu valsts vai pašvaldību vajadzībām””, papildinot likuma 4.panta pirmo daļu ar trīs punktiem (4.pants nosaka likuma piemērošanas izņēmumus), kas paredz: 8) militāra rakstura preču un pakalpojumu iepirkumu, izmantojot NATO iepirkumu sistēmu, ja par to katrā konkrētā gadījumā ir lēmis Ministru kabinets; 9) militāra rakstura preču un pakalpojumu iepirkumu kopīgi visām trim Baltijas valstīm, ja par piemērojamo procedūru katrā konkrētā gadījumā lēmis Ministru kabinets; 10) militāra rakstura preču un pakalpojumu iepirkumu no ārvalstu bruņotajiem spēkiem, ja par to katrā konkrētā gadījumā lēmis Ministru kabinets.

Akceptēts rīkojums “Par ēku Ventspilī, Ostas ielā 33, saglabāšanu valsts īpašumā”, kas paredz saglabāt valsts īpašumā un nodot Aizsardzības ministrijas valdījumā štāba ēku un noliktavas ēku Ventspilī, Ostas ielā 33.

Akceptēti “Noteikumi par medicīniskām kontrindikācijām darbam ar jonizējošā starojuma avotiem”, kuri nosaka medicīniskās kontrindikācijas darbam ar jonizējošā starojuma avotiem.

Akceptēti noteikumi “Darba aizsardzības prasības, saskaroties ar kancerogēnām vielām darba vietās”, kuri nosaka darba aizsardzības prasības, kas jāievēro, saskaroties ar kancerogēnām vielām darba vietās, lai aizsargātu nodarbinātos pret risku, kas rodas viņu drošībai un veselībai, ja nodarbinātie ir vai var tikt pakļauti kancerogēnu vielu — kancerogēnu vai mutagēnu vielu vai produktu, kas atbilstoši normatīvajiem aktiem par bīstamo ķīmisko vielu un bīstamo ķīmisko produktu lietošanas un tirdzniecības ierobežojumiem un aizliegumiem, tiek klasificēti kā 1.un 2. kategorijas kancerogēnās un mutagēnās vielas, — iedarbībai. Noteikumi stāsies spēkā ar 2002.gada 1.janvāri.

Akceptēti “Noteikumi par nesēja atlīdzības par fonogrammu un filmu reproducēšanu personiskām vajadzībām lieluma noteikšanu, iekasēšanu, sadali un izmaksāšanu”, kuri nosaka: kārtību, kādā nosakāma nesēja atlīdzība par fonogrammu un filmu reproducēšanu personiskām vajadzībām; atlīdzības iekasēšanas un izmaksāšanas kārtību; kārtību, kādā veicama atlīdzības proporcionālā sadale starp autoriem, izpildītājiem, fonogrammu producentiem un filmu producentiem. Noteikumi stāsies spēkā ar 2002.gada 1.janvāri.

Akceptēti noteikumi “Personu pierakstīšanas un izrakstīšanas pagaidu kārtība”, kuri nosaka personas pierakstīšanas, izrakstīšanas un pieraksta anulēšanas kārtību, kā arī reģistrējamo ziņu apjomu un uzskaites kārtību. Personai, kura dzīvo Latvijas Republikā vai kura ierodas no citas valsts, lai uzturētos Latvijas Republikā ilgāk par trīs mēnešiem, un kura ir reģistrēta Iedzīvotāju reģistrā, ir pienākums pierakstīties vienā dzīvesvietā. Pierakstīšanas fakts pats par sevi nerada nekādas civiltiesiska rakstura saistības. Noteikumi stāsies spēkā 2002.gada 1.februārī.

Akceptēti noteikumi “Kārtība, kādā izveidojama vienota administrēšanas sistēma atbalstam laukiem, lauksaimniecībai, zivsaimniecībai un mežsaimniecībai”, kuri nosaka kārtību, kādā izveidojama un darbojas vienota administrēšanas sistēma atbalstam laukiem, lauksaimniecībai, zivsaimniecībai un mežsaimniecībai, kā arī lauku reģistra, valsts atbalsta reģistra, Eiropas Savienības atbalsta reģistra un datorizētas datu bāzes izveides mērķus un pamatprincipus.

Akceptēti noteikumi “Ministriju un citu centrālo iestāžu programmu un apakšprogrammu rezultatīvie rādītāji 2001.gadam”, kuri nosaka ministriju un citu centrālo valsts iestāžu programmu un apakšprogrammu rezultatīvos rādītājus, kas paredz kārtību, kādā nosaka un groza rezultatīvos rādītājus un sniedz pārskatu par to izpildi. Rezultatīvos rādītājus nosaka likuma “Par valsts budžetu 2001.gadam” 4. un 5.pielikumā minēto ministriju un citu centrālo valsts iestāžu programmām un apakšprogrammām, un tie paredz veicamā darba (pasākumu) apjomu un raksturo valsts budžeta līdzekļu izlietojuma efektivitāti un mērķtiecīgumu.

Akceptēts rīkojums “Par Mežotnes arodvidusskolas likvidāciju”, kurš paredz ar 2002.gada 1.janvāri likvidēt Zemkopības ministrijas pārziņā esošo valsts izglītības iestādi — Mežotnes arodvidusskolu. Zemkopības ministrijai uzdots nodrošināt likvidējamās Mežotnes arodvidusskolas izglītojamiem iespēju turpināt mācības citās profesionālajās izglītības iestādēs.

Akceptēti noteikumi “Grozījumi Ministru kabineta 1995.gada 15.augusta noteikumos Nr.253 “Noteikumi par starpniecības uzņēmumu (statūtsabiedrību) darbību ar privatizācijas sertifikātiem””. Grozījumi Ministru kabineta noteikumos jāveic, lai atbilstīgi 2001.gada 1.novembra grozījumiem likumā “Par privatizācijas sertifikātiem” nodrošinātu starpniecības uzņēmumu (statūtsabiedrību) darbību ar privatizācijas sertifikātiem pēc 2001. gada 31. decembra.

Akceptēti noteikumi “Valstij piederošu dzīvojamo telpu īres maksas izsoles kārtība”, kuri nosaka kārtību, kādā organizējamas valstij piederošo dzīvojamo telpu īres maksas izsoles dzīvojamām telpām, par kuru lietošanu nav noslēgts dzīvojamo telpu īres līgums. Noteikumi neattiecas uz dzīvojamām telpām, kas privatizējamas vai var tikt privatizētas saskaņā ar likumu “Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju”.

Akceptēts rīkojums “Par bezpeļņas organizācijas valsts uzņēmuma “Daugavpils psihoneiroloģisko slimnieku rehabilitācijas uzņēmums” reorganizāciju”, kas paredz ar 2002.gada 1.janvāri reorganizēt Labklājības ministrijas pārziņā esošo bezpeļņas organizāciju valsts uzņēmumu “Daugavpils psihoneiroloģisko slimnieku rehabilitācijas uzņēmums” un pievienot to bezpeļņas organizācijai valsts sabiedrībai ar ierobežotu atbildību “Daugavpils psihoneiroloģiskā slimnīca”.

Akceptēti “Noteikumi par 2002. gadā vecuma pensijas aprēķināšanai piemērojamiem plānotajiem vecuma pensijas izmaksas laikposmiem”, kuri nosaka 2002.gada vecuma pensijas aprēķināšanai piemērojamos plānotos vecuma pensijas izmaksas laikposmus. Piešķirot pensiju saskaņā ar Nolikumu par izdienas pensijām, kas apstiprināts ar Ministru Padomes 1992. gada 26.marta lēmumu Nr.104 “Par izdienas pensijām”, pensijas aprēķināšanai izmanto pensijas izmaksas laikposmu — 18,94 gadi. Noteikumi stāsies spēkā ar 2002.gada 1.janvāri.

Akceptēts rīkojums “Par valsts aģentūru “Sabiedrības veselības aģentūra””, kurš paredz ar 2002. gada 1.janvāri reorganizēt Labklājības ministrijas pakļautībā esošo valsts iestādi “Nacionālais vides veselības centrs” un tā teritoriālos vides veselības centrus — “Daugavpils vides veselības centrs”, “Gulbenes vides veselības centrs”, “Jelgavas vides veselības centrs”, “Jēkabpils vides veselības centrs”, “Liepājas vides veselības centrs”, “Rēzeknes vides veselības centrs”, “Rīgas vides veselības centrs”, “Tukuma vides veselības centrs”, “Valmieras vides veselības centrs”, “Ventspils vides veselības centrs” un saskaņā ar Publisko aģentūru likuma 8.panta pirmo daļu izveidot valsts aģentūru “Sabiedrības veselības aģentūra”. Aģentūra ir Labklājības ministrijas pārraudzībā esoša valsts iestāde, kura pilda Epidemioloģiskās drošības likumā, pārvaldes līgumā un citos normatīvajos aktos noteiktās funkcijas.

Akceptēti noteikumi “Valsts aģentūras “Sabiedrības veselības aģentūra” nolikums”, kuri nosaka, ka valsts aģentūra “Sabiedrības veselības aģentūra” ir Labklājības ministrijas pārraudzībā esoša valsts iestāde, kura izveidota saskaņā ar Publisko aģentūru likumu, Epidemioloģiskās drošības likumu un citiem normatīvajiem aktiem, lai nodrošinātu sabiedrības veselības politikas realizāciju valstī. Aģentūra savus uzdevumus un funkcijas veic atbilstoši pārvaldes līgumam, kuru ar aģentūras direktoru slēdz labklājības ministrs.

Akceptēti noteikumi “Par Ministru kabineta 2000.gada 18.janvāra noteikumu Nr.23 “Noteikumi par valsts nodevu par jūras navigācijas pakalpojumiem (bāku nodevu)” atzīšanu par spēku zaudējušiem”, kas paredz, ka minētie noteikumi stāsies spēkā ar 2002.gada 1.janvāri.

Akceptēts likumprojekts “Grozījums likumā “Par nodokļiem un nodevām””, kurš paredz izslēgt 11.panta otrās daļas 37.punktu. 2001.gada 22.marta likuma “Grozījumi “Likumā par ostām”” 15.1 pants nosaka, ka kuģošanas drošības nodrošināšanai līdz 2001.gada 31.decembrim Latvijas Republikā noteikta valsts nodeva par jūras navigācijas pakalpojumiem (bāku nodeva). Savukārt likumā “Par nodokļiem un nodevām” 11.panta otrās daļas 37.punktā ir noteikta valsts nodeva par jūras navigācijas pakalpojumiem. Tādējādi likumprojekts novērsīs pretrunas, kas pēc 2001.gada 31.decembra radīsies starp Likuma par ostām 15.1 pantu un likuma “Par nodokļiem un nodevām” 11.panta otrās daļas 37.punktu.

Akceptēti “Noteikumi par drošības konsultantu (padomnieku) norīkošanu, profesionālo kvalifikāciju un darbību bīstamo kravu pārvadājumu jomā”, kuri nosaka kārtību, kādā uzņēmumos (uzņēmējsabiedrībās), kas nodarbojas ar bīstamo kravu pārvadājumiem pa autoceļiem vai dzelzceļu vai ar to saistīto iekraušanu un izkraušanu, tiek norīkoti drošības konsultanti (padomnieki), kuri ir atbildīgi par bīstamo kravu pārvadājumiem raksturīga riska samazināšanu attiecībā uz personām, īpašumu un vidi, nosaka minimālās prasības drošības konsultantu (padomnieku) eksāmeniem, ko kārto personas, lai iegūtu drošības konsultanta (padomnieka) sertifikātu, kā arī definē drošības konsultanta (padomnieka) pienākumus un uzdevumus. Tie nosaka minimālās prasības drošības konsultantu (padomnieku) kvalifikācijas iegūšanai, kā arī kārtību, kādā iegūstama attiecīgā kvalifikācija, un drošības konsultanta (padomnieka) pienākumus un uzdevumus. Noteikumi stāsies spēkā ar 2002.gada 1.janvāri. Noteikts, ka līdz 2002.gada 1.jūlijam drošības konsultants (padomnieks) ir tiesīgs veikt pienākumus bez profesionālās kvalifikācijas sertifikāta.

Akceptēti “Noteikumi par zvērināta revidenta — pašnodarbinātas personas vai individuālā komersanta — un zvērinātu revidentu komercsabiedrības civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas minimālo atbildības limitu”, kuri nosaka zvērināta revidenta — pašnodarbinātas personas vai individuālā komersanta — un zvērinātu revidentu komercsabiedrības civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas atbildības minimālo atbildības limitu. Zvērināta revidenta — pašnodarbinātas personas vai individuālā komersanta — civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas minimālais atbildības limits nedrīkst būt mazāks kā 30 000 latu gadā. Zvērināta revidenta — pašnodarbinātas personas vai individuālā komersanta — darbības sākšanas gadā civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas minimālais atbildības limits ir 30 000 latu. Zvērinātu revidentu komercsabiedrības civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas atbildības minimālais atbildības limits nedrīkst būt mazāks kā 100 000 latu gadā. Zvērinātu revidentu komercsabiedrības darbības sākšanas gadā civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas minimālais atbildības limits ir 100 000 latu. Noteikumi stāsies spēkā ar 2002.gada 1.janvāri.

Akceptēts rīkojums “Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā”, kurā iekļauti 189 pilsonības pretendenti, tai skaitā, 23 viņu nepilngadīgie bērni.

Akceptēts rīkojums “Par zemesgabala Alūksnes rajona Pededzes pagastā saglabāšanu valsts īpašumā”, kurš paredz saglabāt valsts īpašumā un nodot Iekšlietu ministrijas valdījumā zemesgabalu 0,36 ha platībā Alūksnes rajona Pededzes pagastā.

Akceptēts protokollēmums “Grozījums Ministru kabineta 2000.gada 31.oktobra sēdes protokollēmumā (prot.Nr.52, 33.§) “Par nekustamā īpašuma — ēkas Rīgā, Republikas laukumā 2, — turpmāko apsaimniekošanu””, kas paredz, ka Zemkopības ministrijai uzdots izstrādāt un līdz 2002.gada 1.maijam iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā valsts nekustamā īpašuma Rīgā, Republikas laukumā 2, koncesijas piešķiršanas nosacījumus, kā arī, ja nepieciešams, priekšlikumus par citiem iespējamiem risinājuma variantiem.

Akceptēts rīkojums “Par valsts mantas nodošanu Jēkabpils rajona pašvaldības īpašumā”, kurš paredz atļaut nodot Zemkopības ministrijai bez atlīdzības Jēkabpils pašvaldības īpašumā Saukas arodvidusskolas lietošanā esošo valsts nekustamo mantu.

Akceptēti noteikumi “Grozījums Ministru kabineta 2000.gada 19. decembra noteikumos Nr.460 “Noteikumi par iedzīvotāju gada ienākuma deklarāciju””, kuri precizē deklarāciju atbilstoši likuma “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” grozījumiem.

Akceptēti noteikumi “Grozījums Ministru kabineta 1998.gada 28.septembra noteikumos Nr.360 “Kārtība, kādā saimnieciskajā gadā tiek kompensēta iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumu prognozes neizpilde”, kuri paredz noteikt, ka iedzīvotāju ienākuma nodokļa prognozēto kopējo ieņēmumu procentuālais sadalījums pa ceturkšņiem tiek noteikts šādā apmērā: I ceturksnī — 22,2%; II ceturksnī — 23,8%; III ceturksnī — 24,2%; IV ceturksnī — 29,8%. Noteikumi stāsies spēkā ar 2002.gada 1.janvāri.

Akceptēts likumprojekts “Par Eiropas Padomes 1997.gada 6.novembra Konvenciju par pilsonību”. 2001.gada 23.maijā Ministru kabinets ir akceptējis Konvencijas parakstīšanu un uzdevis Tieslietu ministrijai sagatavot likumprojektu par Konvencijas ratificēšanu. Tieslietu ministrijas izveidotā darba grupa, izanalizējot iespējamos variantus (pievienošanās Konvencijai bez atrunu izdarīšanas, bet grozot Pilsonības likumu; pievienošanās Konvencijai, izdarot atrunas un negrozot Pilsonības likumu) un ņemot vērā, ka Latvijas Pilsonības likuma pašreizējā redakcija pamatā atbilst Konvencijā ietvertajiem principiem un pamatnoteikumiem, uzskata, ka Latvijas Republikai būtu jāizdara atrunas pie tām Konvencijas normām, kurām neatbilst pašreizējais Pilsonības likums. Minētās neatbilstības ir attaisnojamas ar īpašu pieeju pilsonības jautājumu risināšanai Latvijas Republikā, kurai ir vēsturiski politiskie iemesli un īpatnības.

Akceptēti “Noteikumi par Saldus rajona Brocēnu novada izveidošanu”, kuri nosaka, ka tiek apvienoti Saldus rajona Brocēnu pilsēta ar lauku teritorija, Blīdenes pagasts un Remtes pagasts un izveidots Saldus rajona Brocēnu novads. Saldus rajona Brocēnu novada administratīvās robežas attiecīgajos plāna kartogrāfiskajos materiālos iezīmē Valsts zemes dienests. Valsts kasei atbilstoši finansēšanas plānam jāpārskaita Saldus rajona Brocēnu novada pašvaldībai vienreizēja dotācija 51867 latu vērtībā no valsts budžetā 2001.gadam — Administratīvi teritoriālās reformas likuma izpildei paredzētajiem līdzekļiem.

Akceptēts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas iesniegto koncepcijas “Par Nacionālo ilgspējīgas attīstības padomi” projekts. Atbalstīts koncepcijas risinājuma variants, kurš paredz, ka Nacionālo ilgspējīgas attīstības padomi vada Ministru prezidents un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija nodrošina padomes sekretariāta darbību.

Akceptēts rīkojums “Grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 26.jūnija rīkojumā Nr.246 “Par Demogrāfiskās komisijas izveidošanu””, kas precizē minētās komisijas sastāvu, nosakot, ka komisijas priekšsēdētājs ir labklājības ministrs Andrejs Požarnovs.

Akceptēti noteikumi “Grozījumi Ministru kabineta 1999. gada 12. janvāra noteikumos Nr. 13 “Veselības aprūpes finansēšanas noteikumi””, kas noteiks, ka pilnas veselības aprūpes cenas formula tiek ieviesta pakāpeniski atbilstoši kārtējā gada valsts budžeta apropriācijai veselības aprūpei.

Akceptēti “Noteikumi par pieteikumu veidlapām ierakstiem komercreģistrā”, kuri apstiprina šādas pieteikuma veidlapas ierakstiem komercreģistrā. Pieteikums uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības), tā filiāles, nodaļas vai pārstāvniecības ierakstīšanai komercreģistrā; Pieteikums individuālā komersanta ierakstīšanai komercreģistrā; Pieteikums personālsabiedrības ierakstīšanai komercreģistrā; Pieteikums kapitālsabiedrības ierakstīšanai komercreģistrā; Pieteikums prokūras izdošanas ierakstīšanai komercreģistrā; Pieteikums prokūras izbeigšanās ierakstīšanai komercreģistrā; Pieteikums filiāles atvēršanas ierakstīšanai komercreģistrā; Pieteikums filiāles slēgšanas ierakstīšanai komercreģistrā; Pieteikums ieraksta izdarīšanai komercreģistrā par pārveidošanu; Pieteikums ieraksta izdarīšanai komercreģistrā par saplūšanu; Pieteikums ieraksta izdarīšanai komercreģistrā par pievienošanu; Pieteikums ieraksta izdarīšanai komercreģistrā par sadalīšanu; Pieteikums ieraksta izdarīšanai komercreģistrā par komersanta darbības izbeigšanu; Pieteikums komersanta izslēgšanai no komercreģistra; Pieteikums koncerna līguma reģistrēšanai; Pieteikums koncerna līguma grozījumu reģistrēšanai; Pieteikums koncerna līguma izbeigšanās reģistrēšanai; Pieteikums izmaiņām; Parakstu veidlapa. Noteikumi stāsies spēkā vienlaikus ar Komerclikuma stāšanos spēkā.

Akceptēti “Noteikumi par uzņēmējdarbības reģistrēšanas, kā arī par ierakstu izdarīšanas komercreģistrā un dibināšanas dokumentu grozījumu reģistrēšanas valsts nodevu”, kuri nosaka valsts nodevas par uzņēmējdarbības reģistrēšanu, kā arī par ierakstu izdarīšanu komercreģistrā un dibināšanas dokumentu grozījumu reģistrēšanu Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā. Noteikumi stāsies spēkā vienlaikus ar Komerclikuma spēkā stāšanos.

Akceptēti “Noteikumi par valsts nodevu par informācijas sniegšanu no Uzņēmumu reģistra reģistriem”. Noteikumi sagatavoti atbilstoši Komerclikuma 15.panta otrajā daļā noteiktajam, ka par informācijas sniegšanu no komercreģistra ir ņemama valsts nodeva, kuras apmēru nosaka Ministru kabinets. Paredzētas adekvātas, diferencētas valsts nodevas likmes atkarībā no pieprasītās informācijas apjoma un saņemšanas veida. Noteikumi stāsies spēkā vienlaikus ar Komerclikuma spēkā stāšanos.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!