• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
VID darbībā katrs atradīs savu vērtējumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.01.2002., Nr. 3 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57158

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas domes lēmums Nr.871

Par Rīgas pilsētas pašvaldības uzņēmuma "Tramvaju un trolejbusu pārvalde" reorganizāciju par Rīgas pašvaldības bezpeļņas organizāciju sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Tramvaju un trolejbusu pārvalde"

Vēl šajā numurā

08.01.2002., Nr. 3

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finansu ministrs Gundars Bērziņš:

VID darbībā katrs atradīs savu vērtējumu

Par Valsts ieņēmumu dienestu un dažādajām interesēm pret to

“Jo veiksmīgāk strādā Valsts ieņēmumu dienests (VID), aptur kontrabandas kravas un atklāj kontrabandas shēmas, jo vairāk pieaug pretdarbība Valsts ieņēmumu dienestam.

Pēdējā laikā ir vērojamas skaidras cēloņsakarības starp veiksmīgiem kontrabandas apkarošanas pasākumiem un arvien pieaugošu informatīvo spiedienu pret Valsts ieņēmumu dienestu. Man ir operatīvā informācija, ka dažas nelegālās uzņēmējdarbības struktūras, kas Valsts ieņēmumu dienesta veiksmīgās darbības dēļ zaudējušas iespēju apkrāpt valsti par miljoniem latu, ir atradušas līdzekļus, lai veidotu kampaņu pret VID ģenerāldirektoru Andreju Sončiku un panāktu viņa nomaiņu. Summa, kas atvēlēta šai kampaņai, pēc neoficiālas informācijas, ir aptuveni pusmiljons dolāru.

Notikumi skaidri liecina — ar katru dienu vērojami pieaugoši informatīvie uzbrukumi Valsts ieņēmumu dienestam. Sākotnēji bija centieni nomelnot jauno Kontrabandas apkarošanas centra vadītāju, tad pēc degvielas kontrabandas atklāšanas gadījumiem bija uzbrukumi Finansu policijai, un tagad uzmanības centrā ir VID vadītājs.

Kā zināms, politiķi, arī augstu ierēdni, var nosist ar avīzi. Taču es uzskatu, ka Valsts ieņēmumu dienesta darbībā aizvadītais bija veiksmīgs gads, atklājot kontrabandas kravas un shēmas, veicinot nelegālās uzņēmējdarbības apkarošanu. Protams, ir vēl daudz darba, nododot lietas kriminālvajāšanai. Tomēr kopumā esmu ar Valsts ieņēmumu dienesta darbu un vadību apmierināts.

Cīņa pret nelegālajiem darboņiem tiks turpināta, neraugoties uz diskreditācijas kampaņu.”

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!