• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrijas 2001. gada 27. decembra noteikumi Nr. 40 "Grozījumi Satiksmes ministrijas 2000.gada 5.decembra noteikumos Nr.25 "Transportlīdzekļu reģistrācijas noteikumi"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.01.2002., Nr. 3 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57162

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrijas rīkojums Nr.303

Par grozījumiem Profesiju klasifikatorā Precizējot iepriekš publicēto

Vēl šajā numurā

08.01.2002., Nr. 3

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Satiksmes ministrija

Veids: noteikumi

Numurs: 40

Pieņemts: 27.12.2001.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrijas noteikumi Nr.40

Rīgā 2001. gada 27. decembrī

Grozījumi Satiksmes ministrijas 2000.gada 5.decembra noteikumos Nr.25 “Transportlīdzekļu reģistrācijas noteikumi”

Izdoti saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma 4.panta trešo daļu

Izdarīt Satiksmes ministrijas 2000.gada 5. decembra noteikumos Nr.25 “Transportlīdzekļu reģistrācijas noteikumi” (Latvijas Vēstnesis, 2000, 442./445.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 6.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

“6.3. “Izlaiduma gads” — norāda transportlīdzekļa izgatavošanas vai, ja to nav iespējams noteikt, pirmās reģistrācijas gadu. Jaunam, iepriekš nereģistrētam transportlīdzeklim, kurš nav izgatavots agrāk kā iepriekšējā kalendārajā gadā, norāda pirmās reģistrācijas datumu;”.

2. Izteikt 6.7.1.apakšpunkta otro teikumu šādā redakcijā:

“Ja krāsu skaits ir lielāks un nav iespējams izdalīt divas galvenās krāsas, norāda “Vairākkrāsu”;”.

3. Papildināt 11.punktu ar jaunu teikumu šādā redakcijā:

“Individuāla pasūtījuma valsts reģistrācijas numuru piešķir CSDD Transportlīdzekļu reģistrācijas daļa.”.

4. Izteikt 26.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

“26.3. Transportlīdzekļa izgatavotāja vai tā oficiālā pārstāvja Latvijā, kurš noslēdzis atbilstošu līgumu ar CSDD, pilnvarotai personai — šajā uzņēmumā pārdota transportlīdzekļa reģistrācijas gadījumā. Šajā gadījumā pilnvarotai personai jāuzrāda personu apliecinošs dokuments un jāiesniedz attiecīgā uzņēmuma izdota noteiktas formas pilnvara, kuru jāparaksta arī transportlīdzekļa īpašniekam pilnvarotās personas klātbūtnē, uzrādot tai personu apliecinošu dokumentu;”.

5. Izteikt 28.punkta piezīmi šādā redakcijā:

“Piezīme. Gadījumos, kad transportlīdzekli (numurēto agregātu) reģistrē īpašumā uz fiziskas personas vārda, vai arī reģistrē īpašnieka — fiziskas personas adreses maiņu, kā šo noteikumu 26.punktā minētais personu apliecinošais dokuments jāuzrāda personas pase. Pārējos reģistrācijas gadījumos var uzrādīt arī Latvijas Republikas transportlīdzekļa vadītāja apliecību.”.

6. Izteikt 34.punkta piezīmi šādā redakcijā:

“Piezīme. Izziņa par transportlīdzekļa agregātu numuru salīdzināšanu derīga arī pēc norādītā termiņa jauna, agrāk nereģistrēta transportlīdzekļa, kuru Latvijā pārdevis izgatavotājs vai tā oficiālais pārstāvis, kurš noslēdzis atbilstošu līgumu ar CSDD, reģistrācijai.”.

7. Izteikt 41.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

“41.2. izņemot normatīvajos aktos noteiktos gadījumus — jāuzrāda dokuments par transportlīdzekļu ikgadējās nodevas nomaksu par attiecīgo kalendāro gadu normatīvajos aktos noteiktajā apmērā;”.

8. Izteikt 44.1.6.apakšpunkta piezīmi šādā redakcijā:

“Piezīme. Atbilstības apliecinājums nav jāiesniedz, reģistrējot sniega motociklus, kā arī, ja pēc 2000.gada izgatavotam, ārvalstīs iepriekš reģistrētam vieglajam automobilim, motociklam, triciklam vai kvadriciklam uz transportlīdzekļa izgatavotāja plāksnītes norādītā informācija apliecina konkrētā transportlīdzekļa atbilstību Latvijā apstiprinātajam (atzītajam) transportlīdzekļa tipam.”.

9. Svītrot 44.10.apakšpunktu.

10. Izteikt 47.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

“47.2. ja līguma oriģinālu iesniegt nav iespējams, jāiesniedz zvērināta notāra vai citas Civillikuma 1474. pantā norādītās personas apliecināta tā kopija, vai arī līguma kopija, uzrādot oriģinālu.”.

11. Izteikt 49.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

“49.1. transportlīdzekļa īpašnieka maiņas reģistrācijai apķīlātas vai konfiscētas mantas realizācijas gadījumā CSDD jāiesniedz:”.

12. Izteikt 49.1.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

“49.1.4. tiesu izpildītāju vai finansu iestādes izsniegts dokuments par apķīlātas vai konfiscētas mantas — transportlīdzekļa nodošanu īpašumā, vai par nodošanu realizācijai kopā ar ieguvēja īpašuma tiesības apliecinošu dokumentu. Šajos dokumentos jābūt norādītiem ieguvēja nosaukumam (vārdam, uzvārdam), adresei, transportlīdzekļa uzskaites tehniskajiem datiem un reģistrācijas apliecības numuram;”.

13. Izteikt 54.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

“54.3. Reģistrācijas apliecībā norādītais transportlīdzekļa turētājs var veikt transportlīdzekļa reģistrāciju, izņemot noņemšanu no uzskaites, bez īpašnieka papildus pilnvarojuma.”.

14. Aizstāt 59.1.2.apakšpunktā vārdu “transportlīdzekļa” ar vārdiem “numurētā agregāta”.

15. Izteikt 63.1.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

“63.1.2. izziņa par agregātu numuru salīdzināšanu, izņemot gadījumu, ja nozaudēta vai nozagta viena no divām numura zīmēm;”.

16. Izteikt 68.punktu šādā redakcijā:

“68. Veicot noņemšanu no uzskaites, transportlīdzekļa īpašniekam tiek atļauts transportlīdzekli atsavināt, izvest no valsts pastāvīgai lietošanai ārvalstī, norakstīt vai pārtraukt tā reģistrāciju uz laiku.”.

17. Izteikt 70.punkta pirmo teikumu šādā redakcijā:

“Aizliegts noņemt no uzskaites transportlīdzekli (izņemot norakstīšanu, reģistrācijas pārtraukšanu uz laiku, nododot numura zīmes, un noņemšanu no uzskaites vienlaikus ar īpašnieka maiņas reģistrāciju), kura reģistrācijas apliecībai nav hologrammas.”.

18. Izteikt 71.punkta pirmo teikumu šādā redakcijā:

“Aizliegts transportlīdzekli noņemt no uzskaites atsavināšanai Latvijā vai pārtraukt tā reģistrāciju uz laiku, nododot numura zīmes, ja tiek iesniegta transportlīdzekļa tehniskā pase vai piekabes tehniskais talons.”;

19. Izteikt 73.2.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

“73.2.2. izziņa par transportlīdzekļa agregātu numuru salīdzināšanu, izņemot gadījumus, kad no uzskaites tiek noņemts transportlīdzeklis, kas reģistrēts Latvijā uz laiku;”.

20. Izteikt 76.punktu šādā redakcijā:

“76. Noņemšana no uzskaites sakarā ar transportlīdzekļa norakstīšanu un sakarā ar reģistrācijas pārtraukšanu uz laiku, nododot numura zīmes:

76.1. transportlīdzekļa norakstīšana:

76.1.1. norakstot transportlīdzekli, tiek atņemtas tiesības ar to piedalīties ceļu satiksmē. Norakstītu transportlīdzekli turpmāk reģistrēt aizliegts;

76.1.2. transportlīdzekļa norakstīšanai CSDD jāiesniedz:

76.1.2.1. pieteikums;

76.1.2.2. reģistrācijas apliecība (1.pielikums);

76.1.2.3. numura zīmes;

76.1.2.4. īpašuma tiesības apliecinošs dokuments, ja reģistrācijas apliecībā norādīts iepriekšējais īpašnieks;

76.1.3. ja transportlīdzekļa īpašnieks vēlas norakstāmā transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numuru saglabāt reģistrācijai citam transportlīdzeklim, vispirms jāveic valsts reģistrācijas numura maiņa saskaņā ar šo noteikumu 62.punktā noteikto kārtību;

76.1.4. norakstot transportlīdzekli, īpašniekam tiek izsniegts apliecinājums par transportlīdzekļa norakstīšanu (9. pielikums);

76.1.5. norakstot transportlīdzekli, vai arī vēlāk transportlīdzekļa īpašnieks var saņemt izziņu par numurētā agregāta piederību (7.pielikums), vai arī reģistrēt numurēto agregātu citam sev piederošam transportlīdzeklim;

76.1.6. ja reģistrācijas apliecība vai numura zīmes (zīme) nozaudētas vai gājušas bojā, īpašniekam, norakstot transportlīdzekli, šis fakts jānorāda pieteikumā. Šādas reģistrācijas apliecības un numura zīmes tiek ņemtas meklējamo dokumentu vai numura zīmju uzskaitē un līdz ar to kļūst nederīgas. Šajā gadījumā reģistrācijas apliecība un numura zīmes nav jāatjauno;

76.2. transportlīdzekļa reģistrācijas pārtraukšana uz laiku, nododot numura zīmes:

76.2.1. pārtraucot transportlīdzekļa reģistrāciju uz laiku, tiek atņemtas tiesības ar to piedalīties ceļu satiksmē;

76.2.2. reģistrācijas pārtraukšanai uz laiku CSDD jāiesniedz:

76.2.2.1. pieteikums;

76.2.2.2. reģistrācijas apliecība (1.pielikums);

76.2.2.3. numura zīmes;

76.2.3. pārtraucot reģistrāciju uz laiku, reģistrācijas apliecības sadaļā “Noņemšana no uzskaites” ieraksta tekstu: “Transportlīdzekļa reģistrācija pārtraukta uz laiku. Numura zīmes nodotas. Aizliegts piedalīties ceļu satiksmē.”;

76.2.4. lai transportlīdzekli, kura reģistrācija pārtraukta uz laiku, izmantotu ceļu satiksmē, transportlīdzeklis atkārtoti jāreģistrē, izsniedzot jaunu reģistrācijas apliecību. Ja īpašnieks šo noteikumu 76.2.5.apakšpunktā minētajā termiņā vēlas saņemt nodotās numura zīmes un transportlīdzekli atkārtoti reģistrēt ar tām atbilstošo valsts reģistrācijas numuru, reģistrācija veicama tajā CSDD nodaļā, kurā numura zīmes nodotas;

76.2.5. pārtraucot reģistrāciju uz laiku, nodotās numura zīmes tiek uzglabātas attiecīgajā CSDD nodaļā vienu gadu no reģistrācijas pārtraukšanas brīža. Šo termiņu vienu reizi var pagarināt vēl par vienu gadu, iesniedzot pieteikumu un reģistrācijas apliecību. Pēc uzglabāšanas termiņa beigām nodotās numura zīmes tiek utilizētas un, transportlīdzekli atkārtoti reģistrējot, tam tiek piešķirts cits valsts reģistrācijas numurs un izsniegtas jaunas numura zīmes;

76.2.6. transportlīdzekli, kurš noņemts no uzskaites sakarā ar reģistrācijas pārtraukšanu uz laiku, izvest no Latvijas aizliegts. Lai šādu transportlīdzekli izvestu no Latvijas, jāiesniedz šo noteikumu 73.2. apakšpunktā norādītie dokumenti. Reģistrācijas apliecības sadaļā “Noņemšana no uzskaites” papildus tiek izdarīts ieraksts: “Transportlīdzeklis noņemts no uzskaites sakarā ar izvešanu no LR.”.

21. Izteikt 78.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

“78.4. šo noteikumu 78.3.3.apakšpunktā minētie dokumenti un numura zīmes tiek uzglabātas attiecīgajā CSDD nodaļā (reģistrāciju pamatojošo dokumentu lietā tiek saglabātas šo dokumentu kopijas), bet īpašniekam vai turētājam izsniedz Latvijas numura zīmes un reģistrācijas apliecību, kurā norāda muitas noteiktos ierobežojumus. Transportlīdzekli noņemot no uzskaites izvešanai no Latvijas, īpašnieks vai turētājs CSDD iesniedz šo noteikumu 73.2.apakšpunktā minētos dokumentus un īpašniekam vai turētājam tiek atdoti glabāšanā nodotie dokumenti un numura zīmes. Tas tiek veikts tajā CSDD nodaļā, kurā nodoti ārvalsts dokumenti un numura zīmes, nododot CSDD izsniegto reģistrācijas apliecību un numura zīmes;”.

Noteikumi stājas spēkā ar 2002.gada 1.janvāri.

Satiksmes ministrs A.Gorbunovs

Autosatiksmes departamenta direktora vietnieks J.Kancēvičs

“Latvijas Vēstneša” redakcijā — 07.01.2002.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!