• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2002. gada 3. janvāra noteikumi Nr. 4 "Vispārējās un profesionālās izglītības programmu licencēšanas kārtība". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.01.2002., Nr. 3 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57185

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.5

Radioaktīvās vielas nesaturošu jonizējošā starojuma iekārtu likvidēšanas kārtība

Vēl šajā numurā

08.01.2002., Nr. 3

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 4

Pieņemts: 03.01.2002.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.4

Rīgā 2002.gada 3.janvārī (prot. Nr. 1, 6.§)

Vispārējās un profesionālās izglītības programmu licencēšanas kārtība

Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma 14.panta 11.punktu
un Vispārējās izglītības likuma 4.panta 1.punktu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā licencējamas vispārējās izglītības, profesionālās pamatizglītības, arodizglītības, profesionālās vidējās izglītības, profesionālās ievirzes izglītības, profesionālās pilnveides un profesionālās tālākizglītības programmas (turpmāk — programma).

2. Lai saņemtu licenci programmas īstenošanai, licences pieteicējs Izglītības un zinātnes ministrijā iesniedz pieteikumu.

3. Pieteikumā norāda šādu informāciju:

3.1. izglītības iestādes nosaukums;

3.2. izglītības iestādes dibinātājs un izglītības iestādes juridiskais statuss;

3.3. izglītības iestādes juridiskā adrese un tālruņa numurs;

3.4. Izglītības un zinātnes ministrijas izsniegtās izglītības iestādes reģistrācijas apliecības numurs;

3.5. programmas nosaukums;

3.6. programmas īstenošanas ilgums vai apjoms (izņemot vispārējās izglītības programmas);

3.7. izglītības iestādes vadītāja vārds un uzvārds, tās personas vārds, uzvārds un amats, kuru izglītības iestāde pilnvarojusi kārtot licencēšanas jautājumus.

4. Pieteikumam pievieno šādus dokumentus:

4.1. Izglītības un zinātnes ministrijas izsniegtās izglītības iestādes reģistrācijas apliecības kopiju;

4.2. izglītības programmu, kas izstrādāta atbilstoši Izglītības likumā noteiktajām prasībām (profesionālās ievirzes sporta izglītības programmām nepieciešams saskaņojums ar attiecīgā sporta veida federāciju, profesionālās ievirzes mākslas un kultūras izglītības programmām — saskaņojums ar Kultūras ministriju, izglītības programmām, pēc kuru apguves un kvalifikācijas pārbaudījuma nokārtošanas tiek izsniegts Apsardzes darbības likumā noteiktais apsardzes sertifikāts, — saskaņojums ar Valsts policiju);

4.3. izglītības iestādes dibinātāja izsniegtu izziņu par attiecīgās izglītības programmas īstenošanai nepieciešamo telpu nodrošinājumu (tikai pašvaldību un privātajām izglītības iestādēm).

5. Lēmumus par licenču izsniegšanu, termiņa pagarināšanu vai licenču anulēšanu pieņem Vispārējās izglītības licencēšanas komisija, Profesionālās izglītības licencēšanas komisija vai Profesionālās ievirzes sporta izglītības licencēšanas komisija (turpmāk — komisija). Komisijas sastāvu apstiprina izglītības un zinātnes ministrs.

6. Komisijas sastāvā ir ne mazāk kā pieci locekļi, to skaitā Izglītības ministrijas un Izglītības valsts inspekcijas pārstāvji. Atbilstoši attiecīgās programmas veidam komisijā iekļauj citu ministriju, pašvaldību, darba devēju un profesionālo organizāciju vai sporta federāciju pārstāvjus.

7. Komisija izskata pieteikumu un tam pievienotos dokumentus un 30 dienu laikā pēc to saņemšanas pieņem lēmumu par licences izsniegšanu vai atteikumu izsniegt licenci, ja programma neatbilst Izglītības likumā noteiktajām prasībām.

8. Licenci izsniedz uz laiku līdz desmit gadiem, bet programmām, kuru apguves ilgums ir mazāks par diviem gadiem, — uz laiku līdz pieciem gadiem.

9. Ja komisija pieņem lēmumu atteikt licences izsniegšanu, atkārtoti iesniegt pieteikumu attiecīgās programmas īstenošanai licences pieteicējs var ne agrāk kā trīs mēnešus pēc iepriekšējās licences pieteikuma iesniegšanas dienas.

10. Ja licences saņemšanai iesniegtajos dokumentos nav pietiekamu ziņu, lai izlemtu jautājumu, komisija ir tiesīga pieprasīt papildu informāciju. Piecu darbdienu laikā pēc komisijas sēdes licences pieteicējam nosūta paziņojumu, kurā pieprasīta nepieciešamā informācija vai dokumenti. Licences pieteicējs iesniedz pieprasīto papildu informāciju vai dokumentus 15 darbdienu laikā no paziņojuma saņemšanas dienas. Atkārtoti jautājumu par licences izsniegšanu izskata 30 dienu laikā pēc pieprasītās papildu informācijas vai dokumentu saņemšanas.

11. Saskaņā ar komisijas lēmumu licences pieteicējam izsniedz izglītības un zinātnes ministra vai viņa pilnvarotas personas parakstītu licenci. Licences veidlapas paraugu apstiprina izglītības un zinātnes ministrs. Licencē norāda šādu informāciju:

11.1. licences numurs;

11.2. licences izsniegšanas datums un vieta;

11.3. izglītības iestādes dibinātājs un izglītības iestādes juridiskais statuss;

11.4. izglītības iestādes nosaukums un juridiskā adrese;

11.5. Izglītības un zinātnes ministrijas izsniegtās izglītības iestādes reģistrācijas apliecības numurs;

11.6. programmas nosaukums;

11.7. programmas kods;

11.8. programmas īstenošanas ilgums vai apjoms (izņemot vispārējās izglītības programmas);

11.9. piešķiramā profesionālā kvalifikācija (ja programma to paredz);

11.10. licences derīguma termiņš.

12. Licences derīguma termiņu skaita no dienas, kad komisija ir pieņēmusi lēmumu par licences izsniegšanu.

13. Ja dokumentos, kas bijuši par pamatu licences saņemšanai, ir izdarīti grozījumi, licences īpašnieks rakstiski paziņo par to Izglītības un zinātnes ministrijai ne vēlāk kā mēnesi pēc attiecīgo grozījumu izdarīšanas.

14. Pieteikumu licences termiņa pagarināšanai licences īpašnieks iesniedz Izglītības un zinātnes ministrijā ne vēlāk kā trīs mēnešus pirms licences derīguma termiņa beigām, pievienojot iepriekš izsniegtās licences kopiju un šo noteikumu 4.punktā minētos dokumentus. Ja programma ir akreditēta, pieteikumam pievieno tikai akreditācijas lapas kopiju.

15. Komisijai ir tiesības anulēt licenci šādos gadījumos:

15.1. apzināti sniegtas nepatiesas ziņas;

15.2. licences īpašnieks gada laikā pēc tās saņemšanas nav uzsācis licencētās programmas īstenošanu;

15.3. programma vai izglītības iestāde netiek akreditēta (ja normatīvie akti to nosaka);

15.4. izglītības iestādes darbībā konstatēti būtiski normatīvo aktu pārkāpumi.

16. Licences pieteicēju par atteikumu izsniegt licenci vai licences īpašnieku par licences anulēšanu informē rakstiski ne vēlāk kā trīs darbdienu laikā pēc attiecīgā komisijas lēmuma pieņemšanas.

17. Komisijas lēmumu par atteikumu izsniegt licenci vai licences anulēšanu var pārsūdzēt normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

18. Licencēšanas izdevumus sedz no Izglītības un zinātnes ministrijai iedalītajiem valsts budžeta līdzekļiem.

19. Izglītības un zinātnes ministrija informāciju par licencēm publicē laikrakstā “Izglītība un Kultūra” un laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”:

19.1. par izsniegtajām un pārreģistrētajām licencēm — reizi gadā, ne vēlāk kā līdz 1.martam;

19.2. par anulētajām licencēm — divu nedēļu laikā pēc attiecīgā lēmuma pieņemšanas.

20. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 1999.gada 31.augusta noteikumus Nr.302 “Izglītības iestādē īstenojamo vispārējās un profesionālās izglītības programmu licencēšanas kārtība” (Latvijas Vēstnesis, 1999, 286./289.nr.).

Ministru prezidents A.Bērziņš

Izglītības un zinātnes ministra vietā —
īpašu uzdevumu ministrs sadarbībai ar
starptautiskajām finansu institūcijām R.Zīle

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!