• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar LZA vārdu un svētību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.01.2002., Nr. 4 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57236

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiro naudu sagaidot - pagātnes rubļus pārskaitot

Vēl šajā numurā

09.01.2002., Nr. 4

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar LZA vārdu un svētību

Vakar, 8.janvārī, ar Latvijas Zinātņu akadēmijas Senāta lēmumu Nr.1.1. tika apstiprināti balvu ekspertu komisijas lēmumi un tika piešķirtas:

 

vārdbalvas

Frīdriha Candera balva astronomijā — Dr.habil.phys. Jurim Žagaram — par vienotas tematikas zinātnisku darbu kopumu “Zemes mākslīgo pavadoņu redzamā kustība”.

Frīdriha Candera balva mehānikā — Dr.sc.ing. Valerijam Poļakovam — par darbu ciklu “Slāņaino kompozītu konstrukciju elementu aprēķinu metodes, ievērojot lokālus efektus”.

Arvīda Kalniņa balva mežzinātnēs, koksnes pētniecībā un pārstrādē — Dr.sc.ing. Mārim Daugavietim — par vienotas tematikas darbu kopu “Pētījumi meža izejvielu pilnīgas izmantošanas tehnoloģiju un jaunu produktu izstrādē”.

Pauļa Lejiņa balva — Dr.agr. Mārai Skrīvelei — par intensīvas augļkopības zinātnisko pamatu izstrādi Latvijas apstākļos.

Kārļa Mīlenbaha balva — Dr.phylol. Dzintrai Hiršai — par devumu latviešu valodas kā valsts valodas statusa iedzīvināšanā un nostiprināšanā.

Paula Stradiņa balva — LZA.īst.loc. J.Volkolākovam — par nozīmīgu ieguldījumu sirds un asinsvadu ķirurģijas attīstībā Latvijā 30 darba gados.

Tālivalža Vilciņa balva — Dr.soc. Brigitai Zepai — par rakstu kopu “Indivīds un politika pārmaiņu laikā”.

Vakar, 8.janvārī, ar Latvijas Zinātņu akadēmijas Senāta lēmumu Nr.1.1. tika apstiprināti balvu ekspertu komisijas lēmumi un tika piešķirtas:

 

vārdbalvas jaunajiem zinātniekiem

Ludviga un Māra Jansonu balva — Jānim Alnim — M.Sc., LU Fizikas un matemātikas fakultātes Atomfizikas un spektroskopijas institūta doktorantam — par darbu “Atomu un molekulu spektroskopija ārējā elektriskā un magnētiskā laukā, izmantojot skanējamus diožu lāzerus”. Vadītājs LZA īst.loc. M.Auziņš.

Mārtiņa Straumaņa – Alfrēda Ieviņa balva — Remo Merijam Meri — M.Sc., RTU Materiālzinātņu un lietišķās ķīmijas fakultātes Polimērmateriālu institūta doktorantam — par darbu “Poliēsteru un poliolefīnu reciklēšana un polimērmaisījumu īpašību izpēte”. Vadītājs Dr.sc.ing. J.Zicāns.

Zentas Mauriņas balva — Danielai Balodei (Kacai) — M.Sc., LU Filoloģijas fakultāte — par darbu “”Debesu dāvana” A.Čaka mīlas lirikas kontekstā”. Vadītāja Dr.habil.art. S.Radzobe.

 

balvas jaunajiem zinātniekiem

Ķīmijas, bioloģijas un medicīnas zinātņu nodaļa

1. Marijai Mihailovai — LU Bioloģijas fakultātes maģistrantei — par darbu “Hepatīta B vīrusa ģenētiskā analīze”. Vadītāja Dr.biol. I.Sominska.

2. Ivetai Ūzuliņai – Dr.chem., LU Ķīmijas fakultātes lektorei— par darbu “Polimerizēties spējīgu virsmas aktīvo vielu sintēze, to pielietošana emulsijas polimerizācijā un radikāļu kontrolētajā emulsijas polimerizācijā”. Vadītājs LZA kor.loc. A.Zicmanis.

 

Fizikas un tehnisko zinātņu nodaļa

1. Jevgēnijam Jegorovam — Kaizerslauternas universitātes (Vācija) maģistrantam— par darbu “Divfāzu šķidruma filtrācijas porainās vidēs matemātiskā modelēšana”. Vadītājs LZA īst.loc. A.Buiķis.

2. Oļģertam Ozoliņam — M.Sc., RTU Būvniecības fakultātes Materiālu un konstrukciju institūta doktorantam — par darbu “Jauna kniedes savienojuma aprēķins, izmantojot galīgo elementu metodi”. Vadītājs LZA īst.loc. R.Rikards.

 

Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļa

1. Beātai Baranovskai — LU Filoloģijas fakultātes maģistrantei— par darbu “Tadeuša Kantora darbs 20.gs. teātrī un tēlotājā mākslā”. Vadītāja Dr.habil.art. S.Radzobe.

2. Sandrai Palkavniecei — M.Sc., Liepājas Pedagoģijas akadēmija— par darbu “Sieviete Lūcijas Zemaičas prozā”. Vadītājs Dr.phylol. E.Lāms.

 

Atzīmējot konkursam iesniegto darbu labo zinātnisko līmeni, izteikt

 

atzinību šādiem jaunajiem zinātniekiem

1. Agrim Ņikitenko — M.Sc., RTU Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes doktorantam— “Hibrīdas intelektuālas sistēmas kodols, balstīts uz induktīvo, deduktīvo un gadījumos sakņotu spriešanu”. Vadītājs LZA kor.loc. J.Grundspeņķis.

2. Mārtiņam Ikauniekam — M.Sc., LU Ķīmijas fakultātes doktorantam— par darbu “8-Alkiltio-9-(alkoksialkil)guanīnu sintēze”. Vadītāja Dr.chem. M.Madre.

Latvijas Zinātņu akadēmijas Senāta priekšsēdētājs J.Stradiņš

Latvijas Zinātņu akadēmijas ģenerālsekretārs R.Valters

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!