• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vakar, 8.janvārī, Ministru kabineta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.01.2002., Nr. 4 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57237

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šķiet, ka ar valsts valodas politiku kaut kas īsti nav kārtībā

Vēl šajā numurā

09.01.2002., Nr. 4

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vakar, 8.janvārī, Ministru kabineta sēdē

Akceptēts likumprojekts “Grozījums likumā “Par likumu un citu Saeimas, Valsts prezidenta un Ministru kabineta pieņemto aktu izsludināšanas, publicēšanas, spēkā stāšanās kārtību un spēkā esamību””, grozījumi paredz papildināt likumu ar 11.pantu: “11.pants. Tieslietu ministrija, lai nodrošinātu iespēju ikvienai personai iegūt informāciju par tiesību normām un to statusu Ministru kabineta noteiktajā kārtībā, veic šajā likumā minēto tiesību aktu sistematizāciju un sniedz oficiālu paziņojumu laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” par tiem tiesību aktiem, kuri uzskatāmi par spēku zaudējušiem saskaņā ar šā likuma 10.pantu.” Grozījumi izstrādāti, lai nodrošinātu ikvienai personai Latvijas Republikas Satversmē garantētās tiesības iegūt patiesu informāciju par tās tiesībām un pienākumiem, kas izriet no likumā minēto valsts institūciju izdotiem tiesību aktiem.

Akceptēti noteikumi “Fiskālās politikas konsultatīvās padomes nolikums”, kuri nosaka, ka Fiskālās politikas konsultatīvā padome ir konsultējoša un koordinējoša institūcija, kuras lēmumi fiskālās politikas jomā ir rekomendējoši valsts iestādēm un pašvaldībām. Padomes mērķis ir sniegt rekomendācijas Ministru kabinetam fiskālās politikas veidošanas uzlabošanai un valsts budžeta optimizēšanai, iesaistot fiskālās politikas jautājumu apspriešanā valsts un privātā sektora pārstāvjus, kā arī nevalstiskās organizācijas.

Akceptēts rīkojums “Par valsts nekustamās mantas Liepājā, Radio ielā 8, nodošanu Liepājas pilsētas pašvaldības īpašumā”, kurš paredz, saskaņā ar likuma “Par valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas kārtību” 35.pantu, atļaut Valsts nekustamā īpašuma aģentūrai nodot bez atlīdzības Liepājas pilsētas pašvaldības īpašumā valsts nekustamo mantu — ēku un zemesgabalu 3009 m2 platībā Liepājā, Radio ielā 8, kas ierakstīta zemesgrāmatā uz valsts vārda Finansu ministrijas personā.

Akceptēti noteikumi “Prasības koģenerācijas stacijām un kārtība, kādā nosakāma saražotās elektroenerģijas pārpalikuma iepirkšanas cena”, kuri nosaka prasības koģenerācijas stacijām attiecībā uz to darbības režīmu, apgādes drošumu un efektivitāti, kā arī vienotu kārtību, kādā, ņemot kurināmā veidu un efektivitāti, nosakāma cena tam saražotās elektroenerģijas daudzumam, kuru pēc pašu staciju vajadzībām — ražošanas procesa nodrošināšanai — izlietotā daudzuma atskaitīšanas kā pārpalikumu iepērk licencētais elektroenerģijas pārvades vai sadales uzņēmums (sistēmas operators). Saskaņā ar šiem noteikumiem noteikto cenu piemēro, ja koģenerācijas stacijas atbilst šo noteikumu prasībām. Koģenerācijas stacijas pārdod saražoto elektroenerģijas pārpalikumu par vienošanās cenu, ja tām nav piemērojama cenas noteikšana šajos noteikumos paredzētajā kārtībā. Saskaņā ar šiem noteikumiem noteiktā saražotās elektroenerģijas cena neierobežo attiecīgo koģenerācijas staciju pārdot saražoto elektroenerģijas pārpalikumu par vienošanās cenu. Šie noteikumi neregulē kondensācijas stacijās saražotās elektroenerģijas iepirkšanu un šajās stacijās saražotās elektroenerģijas cenas noteikšanas kārtību.

Akceptēts rīkojums “Par lidlauka “Langači” Limbažu rajona Limbažu pagastā nodošanu Limbažu rajona Limbažu pagasta pašvaldības īpašumā”, kurš paredz saskaņā ar likuma “Par valsts un pašvaldības mantas atsavināšanas kārtību” 35.pantu atļaut Aizsardzības ministrijai nodot bez atlīdzības Limbažu rajona Limbažu pagasta pašvaldības īpašumā valsts nekustamo mantu — lidlauku “Langači”— Limbažu rajona Limbažu pagastā.

Akceptēts rīkojums “Grozījums Ministru Padomes 1992.gada 11.septembra lēmumā Nr.390 “Par Latvijas Republikas lidlauku aizsardzību, to statusu un lidojumu drošības garantēšanu””, kurš paredz svītrot no valsts īpašumā saglabātu un Aizsardzības ministrijas valdījumā nodoto lidlauku saraksta — lidlauku “Langači”— Limbažu rajona Limbažu pagastā.

Akceptēts likumprojekts “Grozījumi Fizisko personu datu aizsardzības likumā”. Fizisko personas datu aizsardzības likums tika pieņemts 2000.gada 23.martā. Šajā likumā paredzētā personas datu aizsardzību realizējošā institūcija sāka darbu šā gada 1.janvārī. Grozījumi novērsīs būtiskās pretrunas ar ES direktīvu 95/46 EC “Par personas datu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un to brīvu apriti” un ES konvenciju “Par Eiropas policijas nodibināšanu” (18.07.1995), kas paredz, ka ar sabiedriskās drošības, noziedzības apkarošanas vai valsts drošības un aizsardzības iestāžu rīcībā esošiem datiem jānodrošina personas datu aizsardzība atbilstoši vispārējām personas datu aizsardzības prasībām. Valsts nodevu iekasēšanas noteikšana ir nepieciešama, lai atslogotu valsts budžetu un nodrošinātu lielāku Datu valsts inspekcijas (DVI) finansiālo patstāvību, kas saistīta ar DVI neatkarības statusa nostiprināšanu. Paredzēts pieļaut vairāk gadījumu, kad atļauts apstrādāt sensitīvus personas datus, piemēram, arhīvu, sociālās palīdzības, veselības pakalpojumu sniegšanas vajadzībām. Likumprojekts reglamentē personas identifikācijas kodu lietošanu, kā arī paredzēts, ka DVI varēs sastādīt administratīvos protokolus un uzlikt administratīvos sodus personas datu apstrādes pārkāpumu gadījumos.

Akceptēts likumprojekts “Grozījums likumā “Par nodokļiem un nodevām””. Grozījumi paredz ieviest papildu valsts nodevu par personas datu apstrādes sistēmu reģistrāciju.

Akceptēts likumprojekts “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”, grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā nosaka administratīvo atbildību par Fizisko personas datu aizsardzību likuma pārkāpumiem un personas datu apstrādes sistēmas reģistrācijas prasību nepildīšanu vai pārkāpšanu.

Akceptēts likumprojekts “Grozījums likumā “Par policiju””, ar grozījumiem paredzēta norma, ka policijai pēc rakstiska pieprasījuma jāsniedz valsts, pašvaldību iestādēm, fiziskām un juridiskām personām (t.sk. Datu valsts inspekcijai) ziņas, kas nepieciešamas to likumīgo pienākumu veikšanai.

Akceptēti noteikumi “Kārtība, kādā reģionālā vides pārvalde izdod tehniskos noteikumus paredzētajai darbībai, kurai nav nepieciešams ietekmes uz vidi novērtējums”, kuri nosaka: paredzētās darbības, kurām nav nepieciešams ietekmes uz vidi novērtējums, bet kura veikšanai ir nepieciešami tehniskie noteikumi; tehnisko noteikumu saturu; tehnisko noteikumu pieprasīšanas, sagatavošanas un izdošanas kārtību; tehniskajos noteikumos noteiktās vides aizsardzības prasības paredzētajai darbībai tās norises vietā. Minētās prasības ir saistošas personai, kas veic darbību. Tehniskie noteikumi ir nepieciešami darbībām, kurām pēc sākotnējā izvērtējuma veikšanas nav nepieciešams ietekmes uz vidi novērtējums saskaņā ar likumu “Par ietekmes uz vidi novērtējumu” vai šo noteikumu 1.pielikumā noteiktajām prasībām.

Akceptēti “Noteikumi par darbiem, kuros atļauts nodarbināt bērnus vecumā no 13 gadiem”, kuri nosaka darbus, kuros atļauts nodarbināt bērnus vecumā no 13 gadiem, ja viens no vecākiem (aizbildnis) devis rakstisku piekrišanu. Bērnus vecumā no 13 gadiem no mācībā brīvajā laikā var nodarbināt šādos darbos: dārzu ravēšana un laistīšana; ražas novākšana; ziedu novākšana; ārstniecisko augu vākšana; augļu, dārzeņu un ogu iepakošana; koku, ziedu un augu stādīšana un kopšana; stādu sagatavošana; mājdzīvnieku barošana, apkopšana un ganīšana, ja darbs nenotiek vietās, kurās mākslīgi apsēklo un aplecina dzīvniekus, un ja darbs nav saistīts ar plēsīgu dzīvnieku, vaislas ērzeļu un buļļu kopšanu; nemehanizēta siena sagatavošana; laukumu un skvēru sakopšana; tīrās veļas šķirošana un gludināšana; mājstrādnieka darbu veikšana; kantoru, viesnīcu, kafejnīcu un citu līdzīgu telpu apkopšana; transporta līdzekļu, logu un citu priekšmetu mazgāšana, ja darbs nav saistīts ar dažādu tilpņu, iekārtu attīrīšanu, kā arī cauruļu, krāšņu, gāzes vadu un ventilācijas iekārtu tīrīšanu; kurjera darbu veikšana; preču iesaiņošana un iepakošana; etiķešu līmēšana uz precēm un izstrādājumiem; apavu tīrīšana un citu vienkāršu ielu pakalpojumu sniegšana (plakātu līmēšana, logu mazgāšana, izsūtāmā pienākumu veikšana); preču piegādāšana mājās; pārtikas un nepārtikas preču pārdošana uz ielām. Noteikumi stāsies spēkā 2002.gada 1.jūnijā.

Akceptēti noteikumi “Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 19.augusta noteikumos Nr.304 “Ekonomikas ministrijas nolikums””, kas paredz svītrot no Ekonomikas ministrijas pārraudzībā esošo iestāžu saraksta Energoapgādes regulēšanas padomi, un papildināt sarakstu ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisiju.

Akceptēts rīkojums “Grozījums Ministru kabineta 2000.gada 5.decembra rīkojumā Nr.594 “Par valsts īpašuma objektu nodošanu privatizācijai””, kurš paredz no privatizējamo valsts īpašumu objektu saraksta svītrot ēku Rīgā, Biķernieku ielā 49.

Apstiprināt Rīcības plāna Eiropas Komisijas 2001.gada progresa ziņojumā minēto prioritāšu izpildi korupcijas novēršanas un tieslietu jomā projektu. Eiropas integrācijas birojam uzdots papildināt un precizēt Nacionālo programmu integrācijai ES, ņemot vērā Rīcības plānā minētos pasākumus.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!